Nekdo je komentiral, da so time travel filmi zelo hvaležna tema za večkratni ogled - je Marvel tudi zato izbral ta način reševanja usode sveta?
Mislim, mene definitivno ima iti še enkrat v kino, sploh zato, ker bi film rad pogledal normalno v 2D in ne iz prve vrste...
Meni se ne zdi, da je sploh mogoče, da Captain America s svojim skokom v preteklost in življenjem od poznih 40' do 2023 ne bi vplival na ta timeline, po internih pravilih MCU kot jih razlaga Ancient One. Tudi če izvirni Captain America ostane v ledu, se potem odmrzne in gre vse po isti poti naprej, "novi" Steve Rogers pa živi inkognito s Peggy, precej spremeni njen timeline (in ona je pomemben del SHIELDa v preteklosti). Lahko vse skupaj pojasniš tako, da prizor ostarelega Steva Rogersa na klopci pač pomeni, da smo v tem timelinu, kjer se je on postaral, in da ni bistveno drugačen od timelina brez njega, ker se je res trudil ne vplivati na preteklost - kar pomeni ne povedati Peggy in ostalim o vseh katastrofah, ki sledijo od 40' dalje, da je pol, če ne celo večina SHIELDa v resnici Hydra (Hail Hydra! mi je bil epski del Endgame)... Ne vem, ne zdi se mi doable.
In kaj bi sploh spremenil podatek starega Steva Rogersa, s kom se je poročil? Itak smo zdaj že v "sedanjosti", to je bilo samo trolanje gledalcev, da v bistvu ne morejo pod prste gledati piscem zgodbe, če se vse izide. V resnici je šel Steve Rogers v 40', ker mu je všeč ta doba, živel in poročil se je pa daleč stran od pomembnih ljudi za Avengerse, da ne bi česa spremenil...
Glede svetovne krize s 50% begunci se mi zdi kar problematična, tudi če bi teoretično lahko nahranili in nastanili vse te ljudi do zagona ekonomije in pridelave hrane do prejšne ravni. Ti ljudje se pojavijo praktično brez lastnine, pravnega statusa, služb, ogromno partnerjev bi v 5 letih že šlo naprej... Če je svet v krizi zaradi izginotja 50% ljudi (ko bi moral po Thanosu biti raj), si ne predstavljam, da bi ob prihodu vse te mase bili sposobni organizirati razdelitev svetovnih dobrin. Načeloma bi moralo biti enostavno, "vsaka družina naj poskrbi za svoje", ali kaj podobnega, ampak si predstavljam, da bi po drugi strani hitro dobili vpliv tudi kakšni radikalci v stilu "odžirajo nam naše trdo pridelane dobrine"! Nigel Farage, AfD, take fore... Kot sem dejal, v teoriji bi bilo verjetno popolnoma možno nahraniti vse in jim sčasoma priskrbeti mesto v družbi, v praksi pa bi brez dobre organizacije in usklajevanja (ki bi ga vodili politiki, za katere vemo, kako sposobni so v najbolj idealnih pogojih) hitro nastale potrebe po "koncentracijskih taboriščih neželjenih"...