Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

MCU - (Marvel cinematic universe)

Ulmiel

• Orthanc, utrdba zlobnega vešča Sarumana
    • View Profile
Jst napovedujem, da bo Endgame prvi film, ki bo v prvem vikendu globalno dosegel milijardo dolarjev. (Trenutni rekord ima Infinity War, 640 milijonov.)

Ja, nč, ane. Si mel kr prov. Fak, to je res dnar. :D

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Saj zato Marvel snema ... za dolarski slap v svojo skrinjo.
Delaj dobro!

Burek Legolas

• Orki
  • Angmarski kralj-čarodej
  • *
    • View Profile
Komentar na malo nazaj:

V Marvel vesolju s potovanjem skozi čas ustvariš novo, vzporedno vesolje. Če bi torej uporabili kamne, da bi resetirali zadnjih 5 let, s tem ne bi rešili situacije, ampak bi ustvarili dve časovnici: eno, v kateri se Thanosov tlesk zgodi in drugo, v kateri se ne. Med tema časovnicama je prevelika razlika, da bi se lahko spet združili, zato bi eno realnost obsodili na 50% izumrtje, čemur se skušajo na vsak način izognit.

Lakota po moje ne bi smela bit neka grozna težava. Infrastruktura stoji, zalog se je v teh letih razpolovljene porabe nabralo precej. Takoj ob prvi setvi se pač posadi maksimalno (in ker se to dogaja povsod, je prva setev bolj ali manj takoj), malo razporejanja in pomoči superherojev, pa si na konju. :D

V resnici se mi zdi, da bi največji problem nastal ob izbrisu, ne ob vrnitvi. Vakuum vedno povzroči politične težave, zato se tudi Black Widow tako trudi, obdržat vse v nekem normalnem stanju. Ob vrnitvi bi mel nek tak Maršalov načrt, veliko optimizma in sodelovanja. Sigurno tudi precej težav, ampak po moje ne bistveno več, kot jim imamo trenutno. :)

Captain je kamne vrnil relativno enostavno: soul stone da nazaj v varovanje na Morag (žrtev ni potrebna), mind stone anonimno podtakne SHIELDu (ne bi bilo prvič), spotoma odloži še time stone pri Ancient One, power stone vrne na Morag (kjer ga bodo predvidoma varovali še naprej), reality stone pa vrne collectorju (kolikor vem, ga Thanos ni ubil, tako da lahko spet začne zbirat stvari). Edina težava je mind stone, ki ga je nazadnje ukradel Loki - verjetno bo to tema katerega od prihajajočih filmov. Ko/če se še to razreši, bosta časovnici spet dovolj blizu, da se združita.

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • Ta title izgubim z naslednjim postom
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
Lakota po moje ne bi smela bit neka grozna težava. Infrastruktura stoji, zalog se je v teh letih razpolovljene porabe nabralo precej. Takoj ob prvi setvi se pač posadi maksimalno (in ker se to dogaja povsod, je prva setev bolj ali manj takoj), malo razporejanja in pomoči superherojev, pa si na konju. :D

Ob prvi setvi se posadi maksimalno, ja, sam kako boš pa prehranil 3,5 milijarde ljudi do prve žetve?

Edina težava je mind stone, ki ga je nazadnje ukradel Loki - verjetno bo to tema katerega od prihajajočih filmov. Ko/če se še to razreši, bosta časovnici spet dovolj blizu, da se združita.

A ni ta timeline tudi resetiran?

Aja, pa še nekej: Captain America je spremenil njihovo realnost, če se je postaral v tej realnosti. Ni naredil novega timelinea, ampak spremenil starega. Kako je to možno?
« Last Edit: April 30, 2019, 11:41:24 pm by Celebriel Bodičejska »
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë

Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.

Burek Legolas

• Orki
  • *
    • View Profile
Sej to, po moje bi imeli dovolj zaloge, da bi prebrodili to vmesno obdobje. Takrat se pač poje več živine, riž dozori v manj kot 4 mesecih. Nekaj vrst zelenjave še bistveno hitreje (redkvice in špinača v enem mesecu, kalčki že po 12 dneh, razna repa in podobno po 2 mesecih).

Po trenutnih podatkih ima človeštvo za ca. 70 dni zaloge hrane. V obdobju razpolovljene porabe se bi to sigurno vsaj malo podaljšalo. Verjetno se tudi proizvodnja ne bi razpolovila (recimo v drugi polovici prejšnjega stoletja smo pač proizvajali večji presežek, kot ga trenutno), ker se pač splača proizvest mal več hrane in jo malo cenej proizvajat. Sigurno bi šlo nekaj časa na tesno s hrano, ampak ne v obsegu globalne katastrofe.

Lokijev timeline - zanimivo vprašanje. Po moje ne, ker je to kr velika sprememba. Če Loki z mind stone-om pobegne, lahko dela cele pizdarije, ki preveč spremenijo timeline, da bi se združil nazaj. Razen, seveda, če Captain (ali nekdo drug) zadevo spravi v red.

Captain v njihovem timelinu je tudi nenavaden in ni čist jasno, kaj se dogaja. Moja teorija je, da je - po tem, ko je vrnil kamne na svoja mesta - živel tiho in mirno življenje s Peggy, ker je vedel (ali "vedel"), kako se vse skupaj izide. Na ta način vse ostane bolj ali manj isto.

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
Jaz mislim, da bi se proizvodnja vsekakor razpolovila, ker ne bi imel kadra in kupcev za več.

Takoj po katastrofi bi bila itak totalna inflacija, kar se dobrin tiče, ker bi bilo vsega preveč. Ful netrajne hrane bi se pokvarilo. Ker bi imel pol manj folka za obdelovanje, bi se zaraščala polja in pašniki. Verjetno bi bila nasploh cela svetovna politika v totalni krizi, cela zemlja nestabilna, ni šans, da bi bila to uspevajoča družba, v bistvu bi rabili vsaj eno generacijo, da bi se mentalno pobrali, in tudi to bi se poznalo na produktivnosti. Če bi ohranili za 70 dni presežka, bi bilo to že fensi.

OK, potem pa recimo, da imaš zalogo hrane za 2 meseca držat presežek gor. Ljudje poprimejo za delo in spet začnejo pripravljat zaraščena polja. Od vsega, kar si omenil, bi bilo potrebno poklat ful živine, pa preživet na redkvicah in špinači in kalčkih. Ki jih ne moreš posaditi na vse površine za vse prebivalstvo, če rabiš nekam vtaknit žito in druge zadeve za kasneje. Mislim, good luck. Ne gre mi ta računica. (Še če bi se vse idealno izšlo, ne bi šlo skozi, kaj šele, če gre samo malo kaj narobe. In vedno gre.)

Peggy je imela pa kariero kot tajna agentka. Agent Carter in vsi filmi o Captainu Ameriki opisujejo, kaj je počela in kolk je bila predana službi in kolk je žalovala. Če bi Cap iz prihodnosti bil ob njej, bi se ta linija spremenila. No go.

Yibor Železnopesti

• Škrati
  • *
    • View Profile
Captain gre nazaj v čas po tem ko strmoglavi v led in zmrzne.
Torej sta na svetu dva en mladi iz (preteklosti trenutnega stotnika) ampak sedanjosti sveta, kamor je prišel. In naš starejši stotnik, ki je iz sedanjosti ampak je šel v preteklost, in je iz vidika Peggy iz prihodnosti.
Živi umirjeno življenje s Peggy in se ne izpostavlja, nekako skriva ali zamaskira (predvidevam) in se počasi stara.

Ko odmrznejo mladega stotnika, je naš stotnik že star in tudi ne rabi nič počet.

Glede spremenjene linije pa. LAhko da ji je stotnik malo pomagal iz ozadja?
Za vsako močno žensko stoji močan moški ;) in je zapolnil tisto vrzel, ko ni bila tako fokusirana z inside information?
« Last Edit: May 02, 2019, 08:36:02 am by Yibor Železnopesti »
Dwarf!

HA!

Ulmiel

• View Profile
Stupid question alert:

Če je Captain America šel v preteklost in na skrivajčka živel svoje tiho življenje, to pomeni, da je njegova primarna časovna premica uničena?? mislm, to ne gre, ker potem Captain America NI del avengerjev in ne dela vse kar je počel. mislm, tko mi to zgleda iz Jurijeve skice.

Sej ne vem če je logično, ampak pomoje zato, da on lahko živi tiho obično življenje, morajo najdt Captain Americo in ta mora furat isti lajf kot ga je fural, zato da je "original" captain america lahko navadn fotr.

Kaj nared času dejstvo, da živita dva Steva Rogersa, je pa beyond me. In Peggy je bla huda, pametna ženska, pomoje ji je vse povedal, zato da je vedela, kako ravnat. Ni vrag, da Fury ni držal roke nad vsem skupaj.

Sam če je pa to scenarij, v katerem captain america nikdar ni odmrznjen, obenem pa on igra navadn lajf, mi pa ne gre skoz s celotno štorijo MCU.

Bwaze

• Un čist ta mal orkec, k reče: "Kaj ukazuje uč?"
    • View Profile
Nekdo je komentiral, da so time travel filmi zelo hvaležna tema za večkratni ogled - je Marvel tudi zato izbral ta način reševanja usode sveta?  :D  Mislim, mene definitivno ima iti še enkrat v kino, sploh zato, ker bi film rad pogledal normalno v 2D in ne iz prve vrste...  :)

Meni se ne zdi, da je sploh mogoče, da Captain America s svojim skokom v preteklost in življenjem od poznih 40' do 2023 ne bi vplival na ta timeline, po internih pravilih MCU kot jih razlaga Ancient One. Tudi če izvirni Captain America ostane v ledu, se potem odmrzne in gre vse po isti poti naprej, "novi" Steve Rogers pa živi inkognito s Peggy, precej spremeni njen timeline (in ona je pomemben del SHIELDa v preteklosti). Lahko vse skupaj pojasniš tako, da prizor ostarelega Steva Rogersa na klopci pač pomeni, da smo v tem timelinu, kjer se je on postaral, in da ni bistveno drugačen od timelina brez njega, ker se je res trudil ne vplivati na preteklost - kar pomeni ne povedati Peggy in ostalim o vseh katastrofah, ki sledijo od 40' dalje, da je pol, če ne celo večina SHIELDa v resnici Hydra (Hail Hydra! mi je bil epski del Endgame)... Ne vem, ne zdi se mi doable.

In kaj bi sploh spremenil podatek starega Steva Rogersa, s kom se je poročil? Itak smo zdaj že v "sedanjosti", to je bilo samo trolanje gledalcev, da v bistvu ne morejo pod prste gledati piscem zgodbe, če se vse izide. V resnici je šel Steve Rogers v 40', ker mu je všeč ta doba, živel in poročil se je pa daleč stran od pomembnih ljudi za Avengerse, da ne bi česa spremenil...

Glede svetovne krize s 50% begunci se mi zdi kar problematična, tudi če bi teoretično lahko nahranili in nastanili vse te ljudi do zagona ekonomije in pridelave hrane do prejšne ravni. Ti ljudje se pojavijo praktično brez lastnine, pravnega statusa, služb, ogromno partnerjev bi v 5 letih že šlo naprej... Če je svet v krizi zaradi izginotja 50% ljudi (ko bi moral po Thanosu biti raj), si ne predstavljam, da bi ob prihodu vse te mase bili sposobni organizirati razdelitev svetovnih dobrin. Načeloma bi moralo biti enostavno, "vsaka družina naj poskrbi za svoje", ali kaj podobnega, ampak si predstavljam, da bi po drugi strani hitro dobili vpliv tudi kakšni radikalci v stilu "odžirajo nam naše trdo pridelane dobrine"! Nigel Farage, AfD, take fore... Kot sem dejal, v teoriji bi bilo verjetno popolnoma možno nahraniti vse in jim sčasoma priskrbeti mesto v družbi, v praksi pa bi brez dobre organizacije in usklajevanja (ki bi ga vodili politiki, za katere vemo, kako sposobni so v najbolj idealnih pogojih) hitro nastale potrebe po "koncentracijskih taboriščih neželjenih"...
Besser Ritter Wenne Knecht!

Yibor Železnopesti

• Škrati
  • *
    • View Profile
50% populacije je kar veliko ane, glede na to da 5 let niso rabl obdelovat in ohranjat reči za tok ljudi.

V duhu survival games. upam da je letni čas pomlad :P
Dwarf!

HA!

Burek Legolas

• Orki
  • *
    • View Profile
Stupid question alert:

Če je Captain America šel v preteklost in na skrivajčka živel svoje tiho življenje, to pomeni, da je njegova primarna časovna premica uničena?? mislm, to ne gre, ker potem Captain America NI del avengerjev in ne dela vse kar je počel. mislm, tko mi to zgleda iz Jurijeve skice.

Ne, sej časovnica še zmeraj štima. Po Jurijevi skici je on še zmeraj tam v rdečem obdobju, ko se dogajajo Avengerji. Mislim, še zmeraj je povsod. Vprašanje je samo, če je lahko v nekem času hkrati dvakrat, brez da bi se vse skupaj ful pokvarilo. In po moje je tega sposoben. Če lahko vihti Mjölnir, bo znal tut biti tiho. Ve, da bo sranje, ampak da se vse skupaj v končni fazi dobro izide, če ne vpliva na nič. To je po moje eden manj neverjetnih delov vsega skup. :D

Glede stradanja in tega pa - agree to disagree. Teoretično zadeva gre skozi, mogoče sem večni optimist ampak nek tak katarzični moment bi ljudi (in druge rase) povezal.

Ulmiel

• View Profile
Aja, ok, fak, sm misnla da je na skici ali/ali. Se pravi eden ali drugi. Zato sm bla tko: wtf, kako grejo Avengerji skoz.

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
https://9gag.com/gag/aB0NYbO <- Kr epsko!

OMG. Kot fan originalnega komada sem se režala cel video ... Do zaključka. Right in the feels. 10/10.

Yibor Železnopesti

• Škrati
  • *
    • View Profile
A mislite, da bo ruknu 3 miljarde?
Kokr vem ima Avatar po dveh predvajanjih Avatar + Avatar extended cut 2.7.

Domestic:
$621,277,849
   28.3%
+ Foreign:
$1,572,463,110
   71.7%

= Worldwide:
$2,193,740,959

Domestic Summary
$357,115,007
(#1 rank, 4,662 theaters, $76,601 average)
In Release:[/t][/t][/t]
10 days / 1.4 weeks
[/td][/tr][/table]
Dwarf!

HA!