pa še kul frizuro je dobila.
Ne. Mitja, ne.
Pismo, meni je bil OK, ampak najslabši od Avengersov (slabši od Ultrona - yeah, I said it!).
Kul akcija, par kul twistov, ampak fak, kolk ga bom pozabila.
Kar mi res pokvari ves film, je ta njihov precej slab plan - vrnit samo ljudi, ki so izginili pred 5 leti, drugih sprememb zadnjih petih let pa ne izničit. Problem je isti kot ko v raznih apokaliptičnih pa distopičnih filmih rušijo vlado, da prinesejo mir svetu, ampak logično ga pa potem ne morjo vzpostavit (sam se film konča, preden bi moral pokazat, kako zdaj svet (ne) funkcionira). Od Marvela sem se navadila na malo boljše rešitve kot na to, zato razočaranje.
Ker realno gledano: Na svetu izgine pol prebivalstva. Vlade se seveda sesujejo. Veliko ljudi, ki so ostali, je psihološko izgubljenih. Samomori, si predstavljam, so ful pogosti. Recimo razni manj tough Hawkeyi, ki so izgubili otroke. Veliko ljudem se preprosto zmeša. Lep procent hiš gre v maloro (pet let je kar dolga doba za prazne zgradbe). Ampak življenje gre naprej in nekateri ljudje se sprijaznijo in najdejo nove prijatelje, nove partnerje, si ustvarijo nove družine, zavzamejo proste službe, na propadlih starih zgradijo nove hiše ...
In potem po 5 letih vrneš vse to izgubljeno prebivalstvo nazaj. Ti bi šli verjetno radi nazaj k svojim starim partnerjem, družinam, otroci k staršem, odrasli na svoje stare šihte, na svoje stare domove ... Ampak tega ni več, ker so bili nadomeščeni. Kar naenkrat ima praktično vsa svetovna populacija totalno krizo, kam mora kdo in kako.
In, kar je izpostavil Blaž, ko sva se furala domov, in je najpomembnejše: če ti izgine pol sveta, boš čez 5 let, tudi ker imaš tolk manj ljudi, pač prideloval tudi hrane tolk, kot je rabiš za nafutrat pol sveta. In potem v sekundi podvojiš populacijo. Bam, svetovna lakota.
Logično bi bilo, da bi svet vrnili na stanje tik pred Thanosovim tleskom. Štekam Tonyja, da tega ne bi hotel, ampak tako, kot so izpeljali, preprosto nima smisla.
Pa film je mel več koncev kot LOTR, matr.
Kaj mi je bilo carsko? Nebula! Pa Tilda Swinton. Ant-man tut kr. Nebula. Scarlet Witch je itak moja najdražja, tko da yay, da je nazaj. Kul, da je bilo Captain Marvel bolj malo, ker mi je še zmeraj dost meh. A sem že omenila Nebulo?
Ne, sej drgač sem cel film uživala pa grizla nohte pa to. Sam ni mi pa tak top šit kot so bili ostali. Infinity Wara pa tko nič ne more nadgradit, tist konc s tleskom, fak.