Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

Game of Thrones!

Pepi · 322 · 82158

Guts80

• Ameba
    • View Profile
haha res bravo Bran, eden večjih fejlov.
Končno mi je ratal pogledat vse za nazaj!
cela Dornija je bla zafurana že par sezon nazaj, pokvarl so vse kače, tko da me ne zanimajo več, sam čakam, da umrejo. ampak ja, očitno so vse 4 bojevnice šle na pot, doma pa samo še bolehni ljudje? močno kraljestvo ja...
za Tyrelle so itak vsi skos govoril, kok nimajo vojske niti mal, tko da ajd, kupim... sploh po uni sceni s Tarlyjem. pa huda debata med cersei in bankirjem, sm kr vedla, da bo high garden neprostovoljno dal še eno dodatno posojilo... baka olena carska do konca! jamie je res preveč prijazen haha. sem tud upala, da se bo mal oddaljil od setrice, ampak ga je spet nazaj dobila.
Euron... dafak? od kje njemu res vse to? zaenkrat je kr zabaven lik, sam vse z njim je še kr neogično. najprej sem ga vzela mal bolj kot comic relief...
highlighti: pogovor  dany + varys, dany + jon, jon + tyrion. hude scene, zmajska mati mi postaja bolj simpatična. predvsem zato, ker ne joka več tok. ampak še vedno ta njen rightful queen... omg, get over it. vsi so rightful v svojih glavah.
na splošno mi je tasezona huda kar se dogajanja tiče, dost se hitr vse odvije pa ene parkrat so se že zgodil nepričakovani zasuki, sam logika pa res mal odpove. komi čakam nov del!

pa pepi in burek, hvala za odlične komentarje :D

Hud post! Kače v filmski adaptacijo so šle meni totalno na k. To s Tyrelli mi je uber retarded. VSAKA bogata kraljevina je imela močno vojsko. To, da bi bil nekdo bogat, pa ne bi mel močnih oboroženih sil, se ni zgodilo nikjer nikoli. Lohka bi edino rekli,d a je bial vojska od lannisterjev bolje izurjena in je imela več bojnih izkušenj.
Kje je Euron v času vojne dobil les in posadke za tko, čez palec, 300 ladij, je meni čista mistika. Pa ne vem, zakaj Lannisterji ne spamajo produkcije balist in posadk zanje. Sem že gruntal - če bi taka balista furala zraven par sodov vode, da posadka noter skoči, če jo zmaj blastne :P

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
OK, če maš direkt ob vodi tako praktično, ogromno in stabilno pečino, je to kul. Ampak tam na vzhodu, kjer je Eastwatch, zgleda vse dost ravno (gledam tukaj).

Gademit, js ne vem, kako se ti zemljevidi berejo! A če bi zemljevid hotu ustrezat uni ilustraciji Vzhodne straže, pol bi moral bit tm vsaj mal sivo?

Kar se Branove vsevednosti tiče ... a v seriji lohk Trooki vran vid kr vse? Ker iz knjig mam v glavi, da lahko vid sam uno, kar je v neki neposredni bližini ovih dreves z obrazi. Gleda skozi oči teh dreves. Mal sm že pozabu -- moram še enkrat prebrat. Sj ne, da bom s ponovnim branjem knjig prdobu karkol na fronti boljšga razumevanja raznih specifik serije, ane ... Ampak vseen.

Če grem še enkrat na Tyrelle in na njihove skillse; konkretno za (v seriji rajnega) gospoda Ribo napihovalko je pač znano, da so njegove vojne izkušnje omejene na to, da je enkrat postavu šotor pred Storm's end in se šel kaj bo prej; a bo on prej poču od hrane, al bo Stannis prej konec jemal od lakote. Enote same in poveljniki so pa vrjetn okej. Je pa dejstvo; v GoT se gradovi zavzemajo "by storm" namest "by siege", ker je to cenejš posnet. In štekam. Vprašanje je sam, kok spretno so oni (scenaristi) pol zmožni to opravičt. In niso. Like, at all.

A gremo, btw, kr na četrto? SPOOOOOOOOJLEEEEEEEEERJIIIIIIIIII!!!
Velik stvari mi je blo kr dobrih. Zadnjih 10 al 15 minut, ko je bil fajt, mi je res dogaju. Kralj Bob je mel v prvi sezoni par najav, k bi jih res lohk ponucal za naracijo te sekvence.

"Only a fool would meet the Dothraki in an open field."
"He came running at me, this dumb, highborn lad, thinking he could end the rebellion with a single swing of his sword."

Presimpl si predstavljam Dany, kako ene 20 let kasnej nekomu razlaga to slednje (navezujoča se valda na Jaimejev nesrečn poskus). Presimpl si predstavljam tud, da bi ji mir dojadil in da bi na stara leta začela pit pa kadit in da bi to vplival na njen glas in da bi dejansko tud zvenela zlo podobn kot Robert ().

Ni mi jasn, zakva se Littlefingor ne spoka. Glede na to, kok enga truda scenaristi namenjo logičnim razlagam in miselnemu procesu posameznih likov, bi tipson komot reku: "Fak, krompir sm pustu doma na štedilniku, bajta mi bo smrdela, morm it ugasnt, pridm nazaj," pa bi blo to še zdj bolj smiselno kot da henga kle na Severu, kjer mu je valda počas že jasn, da ga ne obrajtajo najbl.

Ostalo pa okej. Interakcija Cersei-Tycho je bla spet kr fajn, čeprov debakl s prevozom dobrin bo vrjetn kr boner killer, ane, tko da upam, da bo mela ta scena še kak followup. Me zanima. Pa comic-relief guardsa v Zimišču sta mi bla kr simpatična, nista mi šla na živce, tko da kudos! Al neki. :D
"Profesor gre levjiga!" - Valentinčič

Guts80

• Ameba
    • View Profile
Ni mi jasn, zakva se Littlefingor ne spoka. Glede na to, kok enga truda scenaristi namenjo logičnim razlagam in miselnemu procesu posameznih likov, bi tipson komot reku: "Fak, krompir sm pustu doma na štedilniku, bajta mi bo smrdela, morm it ugasnt, pridm nazaj," pa bi blo to še zdj bolj smiselno kot da henga kle na Severu, kjer mu je valda počas že jasn, da ga ne obrajtajo najbl.

Ostalo pa okej. Interakcija Cersei-Tycho je bla spet kr fajn, čeprov debakl s prevozom dobrin bo vrjetn kr boner killer, ane, tko da upam, da bo mela ta scena še kak followup.

Littlefinger se ne spoka, ker je "major player" na lokaciji, kjer ima šanso zapecat Sanso in s tem prit v res taprav Game of Thrones(pa njegovi otroci bodo plemiči). Jasno je ne bo zapecal s svojim šarmom, ampak, če bo treba, ju bojo poročili ko keks. In lohka da bi bilo treba, kajti le njegova vojska je bila tista, ki je preprečila Ramsayu Snowu, da bi serijo hudo izboljšal s tem, ko bi odstranil še par nadležnih Starkov.

Kak prevoz dobrin? Zmaji so blastnili samo rep kolone. Mislim pa da ata od Sama na začetku same scene pove, da je zlato že v mestu.

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Hm, ja, res pove. Ampak še zmer je šlo ful enih vagonov, kjer so ble not bodisi ostale (ne-zlate) dobrine (vidt je sode) z Visokega vrta, bodisi kšna oprema za kemping/obleganje. Čist smiselno, da je blo to drugo, ampak vtis, k sm ga dobil, je pa bolj v prid prvi opciji. Mal tud zato, ker se s prevozom stvari, k niso absolutno nujen plot device, serija generalno ne ukvarja.

Kar se LF-ja tiče ... pa mislm, da on že itak je plemič. Če nč druzga, je gospod Harrendvora, kar šteje. In štekam politični aspekt. Ampak. To, kar je prpelu na Sever, uradno ni njegova vojska. Temveč Robinova. Tko da, če bi se že zgodila kšna poroka za cementiranje pakta med Dolom in Severom ... bi bla to verjetno med Robinom in Sanso -- če ne bi bla že itak v žlaht, tko da vprašanje, kolk je dodatno cementiranje sploh še potrebno. LF ta moment deluje kot nekdo, k se je totalno zaplezu (in se tega mogoče clo zaveda) in po en stran ne more uit svoji sentimentalnosti (do Sanse, oziroma do Cat (by proxy) -- kljub totalno negativnemu feedbacku, k ga vs čs prejema), po drugi pa ne pizdarijam, k jih je v svoji preteklost zagrešu. Game of Thrones pro pa tak, ane.
« Last Edit: August 07, 2017, 11:23:23 am by Pepi »

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • Ta title izgubim z naslednjim postom
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
Jaz sem včerej uspela pogledat tri dele za nazaj.

Hate it.

Dva razloga: prvič, res se jim mudi zaključit, zato zdaj divjajo čez scene (v enem prizoru debtirajo, da bo treba krokarja poslat, v naslednjem prizoru je krokar že na cilju; Aryina pot na sever; mornarica kjerkoli ...); in drugič, uničujejo vse karakterje. Olenna in Varys, moja sicer najljubša lika v seriji, kar naenkrat razkazujeta ful več čustev in s tem šibkosti, kot pritične njuni igri (razen Olenninega razodetja Jamieju, da je dala ona Joffreyja ubit, potem ko ji je Jamie že dal ta blag strup, tisto je bilo carsko). Sand snakes naj bi bile ja mal bl badass, kot so bile prikazane, ne? Sam je car, ampak da lastnoročno ozdravlja neozdravljve bolezni, ker serija rabi Joraha nazaj, je pa bedno. Pa prizor njunega zdravljenja je bil kot iz ene druge nadaljevanke, s tistimi close-upi stiskanja zob. Cersein pogovor z Jaimijem o Tommnovi smrti mi je bil tut out of character. Njena ljubezen do otrok je bila edina pozitivna lastnost, ki jo je imela, potem pa tako odmahne z roko čez sinov samomor. Mi je pa všeč, kakšno kazen je nameila whats-her-snake-name. Tisto je evil in super. Pa snidenje med Aryo in Sanso mi je mickno polepšalo dan.

Imela sem podobna vprašanja, kot ste pisali že zgoraj: Od kod toliko mornarice, kako so se med sabo izsledili, zakaj Unsullied kar naenkrat seksajo (tut če ne do konca) - kaj točno so jim odrezal?, kako hitro se muvajo te vojske, kaj je Danyjin problem itd.?

A ma kdo kako teorijo, zakaj je Littlefinger dal Branu tist nož in zakaj je Sansa tko sumničavo pogledovala borbeno Aryo?
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë

Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.

Burek Legolas

• Orki
  • Angmarski kralj-čarodej
  • *
    • View Profile
I'm baaaack!

- There's something else I want to show you, my grace. *unzip*
 - Lol otroški grafiiti. Tuki so najprej ene zvezdice pa sončki. Pol vidimo kle mejhne čudne ljudi, k pač vemo da so otroci gozda. Pol so kle eni mal večji, tko da vemo da so ljudje. Pol klele zraven so pa totalno dodelane, pobarvane in stilizirane risbe zlobcev. Aja pa naši se vsi skup borijo, tko da je res fina metafora.
 - Zanimiva scena s stražarjema. Pomislu sm eno stvar o teh vladarjih in tko. Kako je krožila informacija, kdo je lord, kdo je kralj, kdo je vitez, kdo je napredoval, kdo je kul, kdo vlada itd.? Mislm ziher nek word-of-mouth, sam pol bi blo res velik enih napak ane. A so mel javne razglase "Hear ye, hear ye! Turin McWeasley je zdej poveljnik, tko da ga morate klicat 'my lord' ali 'captain'. Jurij 13. pa je umrl, tako da je zdaj njegov sin, Jurij 14., kralj Vodic. Kličete ga 'sire' ali 'your grace' in ne več 'my lord'. Njegova žena je 'your grace' ali 'my lady' ali 'lady Zala'. Če boste kej od tega zajebal, off with your head. Hvala."
 - Aryin stil bojevanja wtf. Zakaj bi mel meč za sabo? Lekcija 1 bojevanja z mečem - če maš meč pred sabo, lahko hitrej odreagiraš, kot če ga maš kao fensi za sabo. OK v bistvu lekcija 0 - ko treniraš, ne uporabljaj pravega meča. Tut če misliš, da si ne vem kakšna legenda (kot recimo Podrick ni), še zmeraj obstaja nek % šans, da ponesreči umreš al se pa poškoduješ. Just don't.
 - Če napadaš z zmajem, ki leti v ravni črti in bruha ogenj, kako priletiš proti sovražniku?
     a) Pravokotno na nasprotnikovo obrambno črto, da jih ubiješ čim manj.
     b) Vzporedno z nasprotnikovo obrambno črto, da jih ubiješ čim več.
     c) Napadeš od zadaj, da jih presenetiš, prestrašiš in ubiješ čim več.
     d) Tko počasi, da te zadane random model z nič izkušenj streljanja s par ton težko balisto.
 - Če vržeš bodalo underhand, se ne bo vrtelo. To je cel point. Če ga hočeš vrtet, ga vržeš normalno, ker je hitrejše in bolj natančno.
 - Važno, da mata Bron pa Jamie spet srečo. :D
 - Kul scena z Aryo in Sanso, edin tist z Nedovim obrazom je blo čudn. Mislm zakaj bi Sansa rekla, da so mrtvi vsi, ki vejo, kakšen obraz je mel? Točno v unem trenutku so na gradu za začetek Arya, Sansa, Bran in Littlefinger. Potem ve, da so živi še vsaj Jon, Theon, Cersei in Jamie.

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
 :D

- Aryin stil bojevanja wtf. Zakaj bi mel meč za sabo?

Upam, da nardi scholagladiatoria kak prispevk na to temo. Ker res hočm verjet, da so ji dal ta fajt stajl na osnovi ... nečesa. Vseen česa, ampak nej ma smisu! To, da nasprotnik ne vid meča je dobr ... I suppose? Mogoč je mal fora tud v tem, da nej pr water dancingu ne bi neki ful blokiru z mečem. Reaching.

Pa še tole mi je na misu padl! A nima Davos žene čist nekje bliz? Vsaj v drugi sezoni je mel neko mt svojga sina, k mu je težila, nej se nauči brt. Zdj pa kr neki Missandei peca. :h14009:
« Last Edit: August 07, 2017, 02:41:50 pm by Pepi »

Guts80

• Ameba
    • View Profile
@Burek Legolas
Applauded. Sploh glede unih slikarij v jami.

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
Za slikarije v jami pa obstaja čist logična razlaga:

https://imgur.com/a/Dn7EZ

Burek Legolas

• Orki
  • *
    • View Profile
Ej Meta, če se izkaže, da je Jon sam narisal te stvari notr, mi to reši celo serijo!

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Kaj pa, če Jon ni nafarbal nikogar? Saj stenske slikarije niso nekaj nenavadnega.
Je pa bilo zmajsko pečenje čevapčičev kar fino videti. Samo nekateri so bili malce preveč zažgani.
Delaj dobro!

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
Itak, da Jon ni nikogar nafarbal, to je zajebancija.

Žal.

Stenske slikarije niso nič čudnega, ampak v kontekstu izepljave zgodbe so pa kar malo preveliko naključje. In kot sta omenila že Burek in Pepi, mal preveč natančne, ko pride do zmrzombijev. Ta glaven je imel še oči pobarvane, no. Zato se pač folk norca dela.

Ulmiel

• Orthanc, utrdba zlobnega vešča Sarumana
    • View Profile
Hahaha, Burek :D Men ti komentarji rešijo več k pol serije. :D

Meta: če bi slikarije res Jon nakracal, je uradno najbolj legendarn lik te serije. To bi bilo zakon, še bolj zakon, kot če bi Hound takrat fejkal, da vidi stvari v ognju. Sej vem da ni niti mal možno, ampak kok epsko bi bilo pa to.

Ok, ful vesela da je Arya nazaj v Winterfelu, tist mi je bilo res kul. :) PA končno smo vidl fajt z zmajem, res sem se bala, da nau nič s tega, k jo vsi neki šparajo, z zmaji vred. Ok, pa a lahko najbolj crknem od smeha z grammar naci momentom od Davosa? Zgleda da se je nekaj vseeno naučil od Stannisa. :D "Fewer". xD

Najbolj sem znorela, ko so dejansko poškodoval zmaja. Ok, vsaj ubil ga niso. I think. Ker to sem pričakovala., ko so odkril tisto majortopsecret orožje. Strel v prvo/drugo, nikol v lajfu uporabljal orožja, en mal večji zobotrebec, one dragon down. Mislim, ogromna leteča magična pošast, ki bruha ogenj in valda da jo je lahko zadeti in poškodovati. Dej no miiiir. In ziher imajo vsaj pet teh frač na zalogi.

Drugo kar me je najbolj zmotilo je tist kisel ksiht od Sanse ko je gledala Aryjo kako se bori. Kaj je zdej to? Sansa je bila večino časa sam pretežno neškodljiva pa mal mi je šla na živce, zdej k je kao badass bo pa ratala neki anti family al kaj? Zakaj bi jo zmotil da Aryja obvlada boj? A ne morjo enkrat Starki pridt skup in se objet in bit pet faking minut veseli da so skup in živi?

Ok, zanimiva opomba od Brana, da v bistvu ni več Bran. Glede na to kok je čuden, je to mogoče logična razlaga za to, kako se obnaša. To z bodalom od LF mi niti mal ni jasno. Tko niti mal mi ni jasno, kaj naj bi s tem dosegel.

Burek Legolas

• Orki
  • *
    • View Profile
Hm, jaz sem Sansin pogled razumel bolj v stilu "aha, ni nakladala".

Ulmiel

• Orthanc, utrdba zlobnega vešča Sarumana
    • View Profile
Pol je pa zelo slabo odigran, ker men je zgledal kot: tega pa ne bom tolerirala.