Drgač v peti je blo men top srečanje Jona in zmaja. prepoznal ga je kot Targaryjena, juj <3 Čist mi je pa čudn tisti pildek ki ga Arya najde v LF spalnici in ne vem kaj hočjo s tem narest .... bo Sansa zdej wannabe Cersei al kaj? Kaj bi imelLF od tega da bi Aryjo naščuval proti Sansi??
Jaaa to je blo res luštno, kak se mu je zmajček pustil božat, to bo še hudo. A mislte da bo Jon kdaj jahu zmaja?
Glede tega, kako je LF tko na izi podtaknu Aryi to pismo, pa hoče vnest nek prepir med Starke mi pa tut ni čist nč jasno in si razbijam glavo. Prvo kot prvo, a ni Arya tko nek stealthy assassin, kako je lahko kr LF jo spregledal in ji tako past postavu, ona se je pa kr takoj ujela na limance?
Drgač pa res nevem kaj točno hoče dosečt s tem LF. What are his options here really?
Še glede 4ga in 5ga dela...butl Jamie, k se je hotu delat heroja pa je jahu direkt proti zmaju s sulico v rokah. Suicide mission!
Sam scena je bla pa vseen huda...aja pa, kako je padu v tolk globoko vodo, če je pa meter stran po njej s konjem dirjal...kak sta z Bronnom potem tut tko v izi v tistih oklepih preplavala stran in ju noben ni isku, mi tut ni jasno.
Scena/miting med Jamiejom in Tyrionom je bla tut luštna! Napetost med njima, ampak Jamie ga je še usejn poslušu.
In kaj je to zdej s Cerseine strani? A se je res kr tko prpravljena dobit z Dany? A je res, da je noseča? (jst mislm, da če je res obstajata dve opciji: al je to nek twisted eksperiment s strani Qyburna, al pa bo otrok umrl še predn se bo rodil).
Pa scena s tihotapljenjem je bla huda! Kako se je Davos poskusu prešmuglat mimo unih dveh stražarjev, pa bi mu skor ratal, če se nebi Tyrion vmes pršetal...in kako je potem Gendry jima buče razbil!
Aja pa....halooo! Kaj pa to k je Gilly najdla/prebrala?? Zdej mamo končno potrjen, da se je Rhaegar loču od svoje žene in poročil z Lyanno, which means Jon is officialy half/half! He ain't no bastard
)
SPOILERJI ZA 6ti DEL!
Ej, na freefolk subredditu (tm, kjer zadnje čase dobivam vs za moj lajf relevantn info) je en majstor naredu nek izračun in dejansko nej bi šlo za (minimalno) 4 dni. Nobenih stvari, k jih je majstor predpostavu, sicer nism šu preverjat, ampak ajd, v bistvu si res želim, da obstaja neka plausible razlaga, tko da tole kupm by default. 4 dni se mi ne zdi preveč za lase prvlečn. Mal že, ne pa preveč. Je pa ta ne briga za čas ob ogledu tud mene motila, ampak itak je cela sezona kot bi bil Westeros neskončno mejhn.
Men se zdi 4 dni mal velik cajta, dvomim da bi tolko cajta lahko zdržali na tisti skali. Meni je izgledalo tko max. 2 dni. Ravno toliko, da je Thoros umrl, pa da je jezero spet zmrznlo. Sam kaka scena ane...oni sami na tisti skali, vsenaokoli polno zombijev, in potem še nad njimi chilling Belohodci. Pač ja, v tej sezoni je vse to hitro premikanje in potovanje mal za lase prvlečeno, ampak ajde...rečmo da je Gendry res hitr teku nazaj do zidu, pa so takoj poslal vrana, pa je Dany itak z zmaji ful hitro prhitela do tja.
Drgač pa..a noben ne bo omenil, s kakšno lahkoto je Beli kralj sklatil zmaja z neba? In kolk močno je zalučal tisto ledeno sulico? Bolš zadel in ciljal kot balista, pa še takoj je učinkval na zmajčka (btw, a vemo katerga je sklatil? Rhaegala ali Viseriona?). Aja in zakaj se ni spravil na zmaja, ki je bil direktno pred njim...na tleh...na katerem bi vsi pobegnili? Is he that stupid, al se je hotu važt, al pa je sam plot hole.
In Sansa-Arya dinamika je recimo da fajn. Mal se mi zdi, da so šli prehitr skoz in je Arya ratala precreepy prekmalu, ampak OK, preživim, če bo to pokenslalo Littlefingerja na kak spektakularen način.
Ah ne, meni je pa čisto nepotrebno to pričkanje, k ju furajo med njima, oz. ta Aryina nastrojenost proti Sansi. Da ji teži za nek šit, k se je zgodil miljon let nazaj, pa prot katermu ni mogla nč. Res je čist prehit postala creepy, oz. revenge driven crazy little girl. Ona bi kr vsem glave posekala. Res ne morem verjet (tako kot je Pepi reku), da kr naenkrat za Sanso navijam. Samo dejansko je edina bla k je racionalno razmišljala.
Zakaj hoče LF vnest prepir med njiju, potlej da pa Sansi en ful dobr nasvet? Wth?
Ehm, kaj bruhajo zmrzmajzombiji? Ogenj ali led?
Now we're asking the right questions! Mene tut to ful zanima...pomoje je led, al pa tak mal drgačen ogenj. Čeprou nekateri pravjo, da mogoče še usejn bruha ogenj, in da bo stopil zid al pa usaj del tega. Čeprou jest mislem da ne, da nebodo tko pršli čez zid. Kako pa vi mislte, da bodo Belohodci s svojo armijo pršli skoz? A mislte, da se bo to zgodil že v naslednjem delu, al potlej šele v 8i sezoni?
Simpatična je bla pa tut scena na koncu med Dany pa Jonom. Tadva bosta tok skupej končala...we all know it. Pa kaj pol če sta teta pa nečak..haha. Pomoje sploh ne bosta vedla, dokler še ne bo prepozn :P
Aja, a mislte, da bo Jon v naslednji epizodi zvedu za svoje poreklo?