Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

Game of Thrones!

Pepi · 322 · 82162

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Na Tubi so napovedniki in celi skoraj dokumentarci o posameznih epizodah. Kogar zanima, je itak videl, kogar pa ne, pa mu dol visi.
S7 bo še (pre)hitro mimo.
Delaj dobro!

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Westeroška rapsodija, genialno ku ps!:   :D

♫♫ Traumaaa, we've all felt it now ...
From Ned's head hitting the floor,
to Hodor holding the door. ♫♫

« Last Edit: August 03, 2017, 08:24:01 pm by Pepi »
"Profesor gre levjiga!" - Valentinčič

Mantaur

• Škrati
  • Gledač vode
  • *
    • View Profile
A si za VLS zrihtamo besedilo?
Curse your sudden  but inevitable betrayal.

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Tale Raspodija je res smešna in narejena je super.
Delaj dobro!

Ulmiel

• Orthanc, utrdba zlobnega vešča Sarumana
    • View Profile
Burek & Pepi :D Zakon! Kje je un smajli k ploska? No to :D Te vajine kritike si moram nekam shrant, predn se forum spet sesuje.

Celo uspelo mi je pogledat pred vikendom, yay!

Tele Dornijke bi res lahko bile hude, an. Ksena in mini Ksene. Pa niso, že celo serijo so mi WTF. V tej epizodi so mi itak sam zato kul, ker iz njihovega zaprtja naredijo res hudo sceno s Cersei. PA vem da večini ni mar, sam fak, ta dodelanost Cerseijne obleke me ubija, zdej ma kr ene bodice, jst hočem taka hodit po svetu no. <3

Drgač mi je bila huda scena tudi z bankirjem. Cersei mi je res grozen lik, sam tud tolk hud, da sam awesome. Se pa strinjam, da je vse skupaj prenapihnjen, zato da se da Cersei šanso, ker realno gledano bi Daenerys lahko celoten Westeros namazala na kruh s svojo premočjo, vsaj glede na to kok so hajpal njeno moč cele sezone nazaj. Še men je nelogično, da se zdaj neki matra, pa nisem baš nek ekspert za tovrstne zadeve. :P

Kar mi je res živc potegnil je padec Tyrellov. A dej nehi. Kr tko mal, levom zlatnom rukom al kaj? Kr neki. Neki badass, pol jih pa tako presenetijo? Eurona in njegovih premikov sploh ne bom komentirala, k še jst tega ne morem kupit, pa sm fan Ksene.

Upala sem na boljšo sceno z Daenerys in Jonom. Jon mi je kul, sam Daenerys me mal začenja najedat s tem attitudom. Ne spelje ga tko kot Cersei ali pred njo Tywin, ni evil, obenem ni tko suverena v svoji "dobroti" kot Ned in Jon ... nekje vmes mi je, tko kt da bi se mal lovila. Ne vem, mal več sem pričakovala od te scene, ker sta načeloma oba mi kul, pa še Tyrion je posred, pa je na koncu sam tko, da Jona majo vsi za bebca, dej naber si ta dragonglass pa spizdi, on pa jim ne more dopovedat, da je vojna za Westeros lih en kurc vredna, če Night King uleti na jug. Tyrion bi mu imo moral verjeti in prepričat Dany. Mogoče še namerava.

A lahk končno Melisandra umre? Od vseh likov, k so se že stegnl no ... Ta ženska mi je pa sam debil. Isto postaja Littlefinger. Sanse ne bom komentirala.

Sicer pa se mi je cela epizoda tko gledala, kot da so vmes minili vsaj trije meseci. Pa so to nekak pozabil napisat. Ker pol recimo, da Jon dejansko lahko pride do Dragonstona, Lannisterji do Tyrellow, Unsullied do C. R., Jorah ozdravi (pa recmo da ga je archmaester pustil mal dlje pri miru, ko je vidil, da se stanje izboljšuje). Or what?

Burek, pri spoilerju sem mal pričakovala Never gonna give you up. In zdej ga mam v glavi, ker sem sam naslov napisala. Itak.

Burek Legolas

• Orki
  • Angmarski kralj-čarodej
  • *
    • View Profile
To, da bi blo vmes par mesecev, bi kr lepo razložil par stvari. Sicer se pol una vojska mrtvih RES počas premika, sam jebiga. :D

BTW - kaj bo z Zidom? Skos sem mislil, kok bo to nek pomemben element zgodbe pa da bomo mel epsko obleganje zombijev, zdej pa zgleda, da bojo šli kr lepo okol. A na to pa Bran the Builder ni pomislu? :D

Ulmiel

• View Profile
Ja, sej sam zato mi ni lih smiselno, ker kaj pol vojska mrtvih počne tolk dolg? Tudi naokoli najbrž v tem času pridejo. Sploh če so tolk hardcore badass. Ne vem, mal je hecno, tko neuravnoteženo. Nekateri rabijo reeees dolg od točke A do točke B, drugi se pa kr prežarčijo pri istih razdaljah. Se je Martinu začel mal jebat.

Zidu so pa res ful odvzel pomembnost, jst kr pozabljam nanj. Ok, zdle bom najbrž izvedla Jurija  ampak vseen - a sploh grejo lahk okol? Kaj je pol smisel zidu, če je en d-tour možen? o.O

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Mogoče bodo zombiji s sorodstvom uprizorili plavalni miting. Če je možno zid preprosto obiti kje ob obali, je to huda logična napaka v pripovedi, bistveno hujša od nerodnega stavka ali manjkajoče vejice.
Premikanje po morju se mi zdi nekako turbo. Ker je knjiga še zarodek, ga mogoče biksajo samo filmarji, ker pač hočejo malce pohitriti dogajanje (beri: del s plutjem ladij so dlai na hitro previjanje). Vprašanje, kako bo (če bo) v knjigi. Upam samo, da ne bo za popotovanje Jona do Den porabljenih 150 strani opisovanj in meditacij z recitalom "Winter is comming". Tudi opis premika ladjevij (Brezmadežni in Euron) bo mogoče v knjigi drugače izveden.
Je pa že do zdaj bil vsaj en prizor brez smisla (vsaj do zdaj) - tisto Aryjino bratenje z vojaki. Se bo zgodilo še več tega?
Delaj dobro!

Burek Legolas

• Orki
  • *
    • View Profile
Glede Zidu lahko pogledamo podobne zidove v našem svetu, recimo Kitajski zid. Ta se v morju konča takole:

Problem pri Zidu pa je, da je iz ledu, ki bi se v morju lepo stopil. Če bi jaz gradil tak zid, bi recimo 300 m pred obalo postavil grad, nato pa bi približno takole postavil kamnit zid v morje.

Je pa seveda res to, kar sva z Gutsom ugotavljala v topicu o slabih gradovih v LotRu. Gradovi v fantaziji so zato, da jih nekdo zavzame. :)
« Last Edit: August 04, 2017, 02:52:15 pm by Burek Legolas »

Ulmiel

• View Profile

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
... predn se forum spet sesuje.

Pffft, oh ye of little faith ...  :D
*Gre narest backup.*

Drgač, glede konca Zidu ... je pa tale po moje kr on point ilustracija dejanskega stanja. Tko si tud js predstavljam in glede na okoliščine se mi zdi kr optimalno. Je pa ta Eastwatch-by-the-Sea luka, tko da je voda vrjetn že kr hitr kr precej globoka ... tko da je brez ladij praktično nemogoče okol Zidu.

Tudi; mogoč že veste, ampak na internetih se že suka 4. epizoda. Spet majo očitno probleme z leaksi. Ampak je tok pofl kvaliteta, da sm dubu raka na očeh.
"Profesor gre levjiga!" - Valentinčič

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Mene razne internetne zadeve ne zanimajo. Ni lepšega, kot pogledati v HD kvaliteti na primernem TV.  Gledati nekaj slabe kakovosti zame nima smisla. Pred leti mi je prijatelj dal CD s filmom v MP4, češ, kako je to super.  Potem sem CD zagnal in ga čez 5 min vrgel v smeti. 1/3 slike (obupno) slabe kakovosti so prekrivale korejske pisemke, a zvok je bil še slabše kakovosti od slike. Fuj!
Delaj dobro!

Burek Legolas

• Orki
  • *
    • View Profile

Drgač, glede konca Zidu ... je pa tale po moje kr on point ilustracija dejanskega stanja. Tko si tud js predstavljam in glede na okoliščine se mi zdi kr optimalno. Je pa ta Eastwatch-by-the-Sea luka, tko da je voda vrjetn že kr hitr kr precej globoka ... tko da je brez ladij praktično nemogoče okol Zidu.

OK, če maš direkt ob vodi tako praktično, ogromno in stabilno pečino, je to kul. Ampak tam na vzhodu, kjer je Eastwatch, zgleda vse dost ravno (gledam tukaj).

Nerlisa - ja, zdej k si rekla, se zdi kr logično, da bo Branova vsevednost (in hkrati izredna kratkovidnost) ena bolj bedastih stvari v seriji.
« Last Edit: August 05, 2017, 01:29:56 pm by Burek Legolas »

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Po mojem je najbolje počakati, da nam pokažejo.
Delaj dobro!

u.

• Haradke
  • Skuhan, zrenstan, vtaknjen v župo
  • *
    • View Profile
haha res bravo Bran, eden večjih fejlov.
Končno mi je ratal pogledat vse za nazaj!
cela Dornija je bla zafurana že par sezon nazaj, pokvarl so vse kače, tko da me ne zanimajo več, sam čakam, da umrejo. ampak ja, očitno so vse 4 bojevnice šle na pot, doma pa samo še bolehni ljudje? močno kraljestvo ja...
za Tyrelle so itak vsi skos govoril, kok nimajo vojske niti mal, tko da ajd, kupim... sploh po uni sceni s Tarlyjem. pa huda debata med cersei in bankirjem, sm kr vedla, da bo high garden neprostovoljno dal še eno dodatno posojilo... baka olena carska do konca! jamie je res preveč prijazen haha. sem tud upala, da se bo mal oddaljil od setrice, ampak ga je spet nazaj dobila.
Euron... dafak? od kje njemu res vse to? zaenkrat je kr zabaven lik, sam vse z njim je še kr neogično. najprej sem ga vzela mal bolj kot comic relief...
highlighti: pogovor  dany + varys, dany + jon, jon + tyrion. hude scene, zmajska mati mi postaja bolj simpatična. predvsem zato, ker ne joka več tok. ampak še vedno ta njen rightful queen... omg, get over it. vsi so rightful v svojih glavah.
na splošno mi je tasezona huda kar se dogajanja tiče, dost se hitr vse odvije pa ene parkrat so se že zgodil nepričakovani zasuki, sam logika pa res mal odpove. komi čakam nov del!

pa pepi in burek, hvala za odlične komentarje :D