Pri zaslužkarskih franšizah sem bil že večkrat razočaran, ko sem slutil odlično idejo, a so jo zatolkli zaradi mogoče 5% večjo gledanostjo, ker so z njo privabili še otroke iz vrtca, a malce bolj kritični smo kmalu po začetku filma izklopili center za logiko in zdravo pamet, da smo se prepustili zvočno-vizualnemu toku. Neskončna vojna mi je OK film, ker se niso bali pokončati nekaj dobrih fantov. A na kosteh in na vodi čutim, da jih bodo nekako oživeli, kar bo, po mojem mnenju, izničilo vse dobro, kar je prvi film prinesel. Krononavtika ali navidezna resničnost sta odlična za kravatarske apetite po oživljanju junakov, ki jih mislijo še poslati v lastne filme. Ali pa nam bodo servirali, namesto Spidermana, ki smo ga navajeni, recimo gejevskega Spidermana, ali mogoče temnopoltega, hispano, arabskega ... Kot bi posneli film o Adolfu Hitlerju in zaradi politične korektnosti bi Hitlerja upodobil temnopolti gej, Himlerja recimo trans-seksualen žid, Goebels pa bi postal s feredžo zakrita gospa Goebels. Takšen nabor bi z veseljem sprejel, če bi bil v službi satire.