A je ta stara zaloga VS pošla?
Tko, če sem poštena, ne vidim nobenega smisla v tem, da že objavljeno knjigo spreminjaš. Koliko ljudi kupi dve? Koliko jih sploh prebere obe verziji, če sta v knjižnici? Vse, kar s tem dosežeš, je, da imaš na koncu dve skupini bralcev, ki sta prebrali različni knjigi, zato imajo različne nivoje poznavanja tvojega literarnega sveta in dogajanja, in moraš potem v nadaljevanju tako pisat, da je kul za obe skupini. Recimo zdaj si dodal neke informacije, in če so te potrebne za razumevanje nadaljnjih zgodb, jih boš itak moral ponovit za bralce prve izdaje, hkrati jih pa toliko skrajšat ali predelat, da z njimi ne boš dolgočasil bralcev, ki so jih že spoznali v drugi izdaji. Vso srečo s tem.
Z drugimi besedami: sam sebe streljaš v stopalo. Da tega, kako neresno izpade avtor, ki že objavljeno knjigo popravlja, ne omenjam.
Kaj če bi od zdaj naprej knjigo pedenal, dokler ne bi bila popolna, in jo potem izdal? In KO bi jo izdal, je ne bi več spreminjal? Vse dodatke in potencialne razlage lahko nato vključiš v nadaljevanje. S tem ne bi potem dajal bralcem filinga, da je polovica tvojih knjig v bistvu polizdelek (kar se meni zdi zdaj tole z VS, ki je, BTW, tvoja najboljša knjiga, tako da me je strah, kaj zdaj z njo počneš).
« Last Edit: September 14, 2017, 05:58:56 pm by Celebriel Bodičejska »
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë
Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.