Zame spadata v predal (Čas pozdravi vse rane)
Spoken like a true dorf!
Filmi so me naučil, da je pr mučenju tko, da si na neki točki začneš želet, da te rajš kr ubijejo. Tko da na eni strani sicer lahko odneseš zdravo kožo, na drugi pa upaš, da je čim prej konc -- posledica česar je, da ne odneseš cele kože (smrt je kr trajna poškodba) ... Tko da Yibor, tvoji nameni so v teoriji sicer plemeniti, ampak v praksi bi se pa tm, on the spot, tvoje prioritete imo tok zlo zašiftale, da bi drgač razmišljal. Odvisno tud od kompetentnosti mučitelja.
Js se v takih situacijah vprašam: "Kaj bi naredu Jezus?"
Ne, sj ne ... Po moje je izdaja lahko zlo clean izključno pod pogoji:
- da je subjekt izdaje nekak objektivno "in the wrong",
- da ga, če se le da, pravočasno obvestiš o svojih namenih in mu razložiš, da je neki naredu narobe in da boš ukrepal,
- da vložiš dovolj časa v premislek, kakšne bodo obče posledice tvojega ravnanja v eno al v drugo smer in se pol odločš v skladu s tem
°v primeru mučenja je kle dobr, da mal pretehtaš zadeve, npr.: a ma un, k ga maš šanso izdat, familijo, a je pizdek, a časti rundo, ko je na vrst -- in isto zase
- v obzir je dobr vzet tud naravo in motive svojih ječarjev; če so itak hudobni, al pa recimo vejo, da ti veš preveč, pol maš problem tkoaltko. pol morš vedt, da zadeve vrjetn v nobenem primeru ne boš preživu in izhajat iz tega.
Če bi mi v danem času ratal vse to sprocesirat, mogoče prpravt en mentaln odločitveni model, pol bi mel na konc še kr čisto vest, tud če bi bli rezultati v prid izdaji.