Za vse zainteresirane: To (šolsko?) leto bo potekal
intenziven e-tečaj (neo)sindarina. Pripravila ga je Fiona Albini Jallings, ena iz serije bolj znanih Tolkienovih lingvistov. Delo bo, če prav štekam, tedensko, pač imaš učbenik in naloge in oddajaš in lahko se posvetuješ z učitelji (podobno, kot smo imeli mi quenyo). Nekdo je vprašal avtorico, koliko je realno dela na teden, pa je rekla, da odvisno seveda od tempa dela in kako hitro se učite, ampak recimo vsaj dve uri pa.
Tečaj je brezplačen, je pa treba kupiti učbenik (e-knjiga stane okrog 8 dolarjev, fizične verzije so več). Če nimate denarja, lahko tudi pišete avtorici in vam pošlje pdf brezplačno (upam, da tega ne bo kdo izkoriščal, ker 8 dolarjev res ni nikakršen denar za učbenik, da ne omenjam tega, da se mora potem celo leto z učenci ubadat).
Link:
https://academy.realelvish.net/2017/08/01/registration-for-gelio-edhellen-is-open/Mal se zadevi kolca sicer (zafrkava pri registraciji), ampak upam, da bojo kmalu uštimal.
Če se bo kdo prijavil, naj mi pove, pa lahko kaj skupaj delamo, če bo zagustilo. Jaz se bom zagotovo (probala vsaj, ker je omejitev 30 učencev), sicer bo verjetno kar šok, ker sem do zdaj delala po Renku in teli uporabljajo druge interpretacije, ampak mi je kul, ker te tečaj sili, da delaš redno in sproti, pa še nekoga imaš za pogovor.
« Last Edit: August 09, 2017, 11:02:19 am by Celebriel Bodičejska »
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë
Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.