Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

Fantastične zgodbe, pesmi, odlomki izpod naših prstov

Boki · 36 · 11323

Boki

 • Brez občutka
  • Posts: 888
  • Karma: +4/-5
  • View Profile
  • Vitezi in Čarovniki
Začetek povesti, ki jo lahko berejo tudi otroci:
Quote
Valeriju Leamikhu je odprl oči spanca pravičnega nežen šepet med sanjami in budnostjo. Samo odsev Zlatice je odganjal temo vse daljše jesenske noči. Šepet ni ponehal, brbotal je nekje blizu, a sočasno daleč. Z očmi, iščoč vir trepetanja v zraku, je zaokrožil po gosti temi skromne izbe. Ničesar drugega ni slišal. Samo ta šepet. Poskusil je izostriti sluh, tipal je ... Ko bi imel elianski sluh! Tako pa je samo kovačev sin, ki živi v koči na zunanjem robu Tinare, najsevernejše vasi Zenaja, cesarjevega osebnega fevda.
Spanec se ni hotel več vrniti in ugasniti njegove čuječnosti. Sunkovito je obračal glavo levo, desno, znova levo, pa desno in mrzlično iskal vir šepeta. Brezuspešno. Previdno, tiho kot kanalis, se je odplazil do okna in pobožala ga je zlata svetloba Zlatice, ki se je približevala zahodnemu obzorju. Nedaleč na jugozahodnem nebu je bledo brlel hladni dragulj Srebrovik. Komaj je kaj svetlejši od najsvetlejše zvezde Alinise, kraljice poletnega zenita. Ko bo njegov bledi sijaj izginil za Zlatico, bo nastopil zimski čas. Že od nekdaj ugiba, zakaj zima nastopi ravno takrat, ko Zlatica skrije svojega manjšega brata Srebrovika. Odmahnil je z glavo, pomel si oči in še kar iskal vseprisotni šepet.
Duh noči ga ni več hotel objeti in mu zatemniti iskrenje misli, a do jutra je še cel Zlaticin lok. Šepet je potihnil in ni se zavedal, kdaj je tišina zaobjela temo kamre. Tedaj je nebo zasijalo, odgnalo je temni trepet in zasanjan obraz oblije srebrni sij. Poiskal je vir luči. Južno nebo je presekala velika repatica, glasnica božjih dejanj, kraljica Delitelja usod. Pridušeno grmenje in valovanje jarke nebeške srebrnine je odvihralo proti jugu. Od velikega žarkega sija se odlepi nekaj manjših repatičk in njih sijaj ponikne v ponor teme.
[size=78%]***[/size]Cesarjev čarovnik je položil glavo med roke. Obupano se je sesedel na majhno pručko sredi svojega svetišča. Izračuni niso lagali. Ko bi le šlo to mimo! Veliki cikel Temnine je natančnejši od kristalne ure.
[/size][size=78%]***[/size]Šepet je znova zaplaval skozi gosto tišino kovačeve izbe. Valerij je znova postal pozoren na nejasne zvoke. Znova je skušal priklicati prepotrebni spanec. Jutri gre z očetom v gozd. Mora se spočiti. Dvanajstpomladni fant potrebuje dovolj okrepčilnega spanja za celodnevno naporno delo v gozdu.
[/size][size=78%]***[/size]Skozi vrata v čarovnikovo izbo vdre gromovit potrk:
»Enij, odpri!« je prepoznal glas cesarjevega komornika Ulerja Mandisa.
Čarovnik je zamrmral:
»Takoj. Moje uvelo telo ni več hitrejše od vaših želja,« in odkorakal do vrat. »Moja leta zahtevajo potrpljenje duha in telesa.«
Komornik je nemudoma z opreznimi gibi roparice prečesal čarovnikovo izbo, ko mu je ta pustil vstopiti:
»Danes vas daje čudna nespečnost. Iz več virov sem izvedel, da je danes noč zdrave nespečnosti.«
Čarovnik je dejal:
»Kaj želite reči?«
Uler je mračno zamrmral:
»Menda ne se vam v umu ne prekopicava misel, da ne vem za Cikel?«
Čarovnika je prestrelila trdota komornikovega glasu. S svojo temno opravo je še temnejši. Odgnal je prihajajoč stisk strahu:
»Moja naloga je, da njegovemu veličanstvu preberem znake neba. A preden si upam pred obličje njegove veličine, se moram natančno prepričati. Vi lahko barantate s polovičnimi in delnimi resnicami, a jaz nimam tega razkošja. Od mene se zahteva samo natančno védenje. Vedno noževo ostra določnost, iztrgana iz neskončnega gozda misli!«
Komornik je zvito prikimal:
»Prav imate. A bi želel, da me obveščate tudi o svojih najbolj domišljijskih idejah. Moji namigi veličanstvu so moja odgovornost.«
Čarovnik je trpko pribil:
»Tukaj ob tej uri niste zaradi kramljanja o nošnji misli na ušesa veličanstev. Muči vas Temni cikel. Repatica je pohitela mimo in v temne vrtince spustila svoje otroke. Želite se dokopati do njih. Se motim?«
Komornik je pohlepno sklenil roke in se pritajeno nasmehnil:
»Seveda se hočem pogovoriti o tem usodnem dejanju Panetona. Prehodu repatice se ne reče temni cikel zaradi dramatičnosti, temveč zato, ker prinaša dobo teme, dobo nedoločljivosti, česar ne more vzljubiti noben moder vladar.«
Čarovnik je ravnodušno skomignil z rameni:
»In tudi ne moder komornik. So moje misli zadele?« in tiho dodal. »In kako mislite najti Otroke?«
»Vi ste vedež za znamenja.«
 
Delaj dobro!


Boki

 • Brez občutka
  • Posts: 888
  • Karma: +4/-5
  • View Profile
  • Vitezi in Čarovniki
Virus resnice ali Arči se pojavi je prevedena v romunščino. Ja, slovenski avtorji najdejo pot tudi v deželo Drakule in Vlad Tepeš je ponosen na zgodbo, ki je izšla v najpomembnejši romunski ZF reviji Galaxia 42, št. 11. Zgodba je na voljo: https://galaxia42.ro/fictiune/traduceri/virusul-adevarului-7784.html
 :h14023:
« Last Edit: October 27, 2020, 04:11:04 pm by Boki »
Delaj dobro!


Boki

 • Brez občutka
  • Posts: 888
  • Karma: +4/-5
  • View Profile
  • Vitezi in Čarovniki
V tem času, ki je odlično gojišče raznih teorij zarote, bujne rasti pisanega nabora alternativnih resnic in občega zatona dobe razuma, ko je virus ponarodela beseda, si lahko dovolimo malce satire.
Uvod v pripovedko POTOVANJE NA KONEC SVETA
Quote
V starih časih prejšnjega vesolja se je satira (iz)rodila v umih pronicljivih človekov ali človekinj.
To so bili časi pred družabnimi omrežji in pred cepljenjem razuma s pokvarjenim oljem za podmazovanje pozabljenih verig vesoljnega vlakca smrti.
V tem univerzumu pozabite na vlakec smrti ali razum, a olje porabite za podmazanje uradnikov z lepljivimi prsti. Satira je naše življenje. Rodimo se z njo v ustih, uprašimo se zaradi njene dolge roke. Zdajšnjost je nekakšna komična distopija z vklopljenim turbo načinom. Se vam besedna zveza, distopična komedija, sliši absurdno? Pri Bogu prisežem, da gre za brezmadežno spočet resnični opis stanja. Sicer pa ... Če že moramo kot civilizacija umreti, naredimo to z nasmehom na ustnicah. Naj se Bog zadavi od smeha, če nam noče pomagati!
In ja, ne zamerite mi odsotnosti, zdaj grem na pivo z Luciferjem. Baje je pir Corona 0,33 v akciji ...
 
 Ta prispevek ne bi nastal brez pogumnih borcev za svobodo, ki so vdrli v najstrožje varovano omrežje vladarjev sveta. Z neverjetno veščino, vrednih Letečega cirkusa Monthya Paytona, so jim ukradli načrte za zaroto vseh zarot tega vesolja.
Zajemite sapo!
Reptili na drugi strani zemljine plošče so z neverjetno lahkoto podcenjevali hekerske sposobnosti vrlih človekoljubov in v slavo njihovega poguma smo zapeli:
Dragi Dedek mraz,
resnica je prišla med nas,
račun naj najde vas,
žur bo le za nas.
O bog, kako so nas kvazidemokrati in lažni liberalci zavajali! Samo osupli smo lahko spričo učinkovitosti njihove pralnice možganov. Poleg običajnega pranja pozna še tri načine turbo!
Dosjeji Y se berejo kot znanstvenofantastična pripoved, kamor smo se zaskočili in zato se zgodovina ponavlja kot »tu tuum« pokvarjene brazde gramofonske plošče. Zakaj Dosjeji Y in ne X? Črka X je namreč že zasedena z nekimi drugimi Dosjeji, a mi si nočemo nakopati terminatorskih odvetnikov, ki bi nas slekli iz kože. Pa še za politično korektnost skrbimo, kot je Bog poskrbel, da se s spoli igra s premetavanjem zaporedij X in Y kromosomov in na koncu, za lastno zabavo, v to pasto vmesil še fluidni spol.
Tako smo v teh Dosjejih Y izvedeli za identiteto avtorjev virusa, namenjenega iztrebljenju politično nekorektnega dela človeštva, predvsem tistega, ki je svoj produktivni čas že preživel in zdaj le še čaka na neizbežno (in pri tem troši sredstva, ki bi jih lahko produktivneje vložili). Reptili so lahko to nalogo zaupali le Kitajcem. Samo njihov politični sistem omogoča potrebne optimizacije proizvodnih procesov takšnega obsega. Evropa ali ZDA so za takšen projekt vse preveč, kako naj rečem, mehkužni. V oklepajih so interne oznake dokumentov Dosjejev Y (DY) in jih najdete na Dark Coffee spider net.
Reptili dobro vedo, kako delujejo človeški možgani. Nujno potrebujejo hrup, veliko hrupa, pravzaprav digitalnega šuma, ki aktivira hiperpotrošniške algoritme in blokira algoritme kritičnega uma (DY-11). Izvedli so srhljivi projekt Devolucija 5G (DY-9). Človeško družbo, ki ima preveč prostega časa, so usmerili v spremljanje resničnostnih oddaj in jo bombardirajo s senzacionalističnimi naslovi (velike črke in skoraj nič vsebine, le še več hrupa). Za dobro mero so primaknili še vrhunski socialni inženiring s tehnologijo za daljinsko operiranje možganov množic. Vsakdo ima v žepu lahko dosegljiv mobilni telefon in že preko 4G jim je delno uspela kirurška amputacija kritične in za vsak slučaj še ustvarjalne umske komponente. Po uvedbi 5G bodo v popolnosti optimizirali tovrstno kirurgijo.
Virus brez cepiva je samo pol enačbe, je krona brez glave, zato poteka še Project Viral (DY-10). V zgolj nekaj mesecih so pripravili cepiva, ki naj bi ob primernem času lažno ustavila virus. Ko bodo ljudje po enoletnem zaprtju (magična beseda: lockdown) hoteli zaživeti svoj nagon po socializaciji, jih je treba napeljati na zadnjo fazo projekta Devolucija 5G.
Reptili imajo povsod oblast, zato so redki glasovi razuma hitro utišani. Nekoga povozi avto, drugega zadene kap ... Domišljija pri korektivnih ukrepih je brezmejna. Pogoj za socializacijo je na dolgi rok samo cepljenje z vnosom nanočipa.
Seveda se vsi nočejo cepiti. Tedaj je na sceno stopil famozni PCT (DY 10A). Z jemanjem brisa se vgradi enak čip in ... Voila!
Lepota čipa je v tem, da reptilom omogoča daljinsko krmiljenje algoritmov refleksivnega razuma ciljnih subjektov. Po potrebi lahko izklapljajo različne tipe potrošnikov naravnih virov. Saj ste zagotovo slišali za tromboze in podobne aplikacije.
Vsekakor je treba popraviti napako z renesanso in razsvetljenstvom, ki je belemu človeku dal nepošteno konkurenčno prednost pred obarvanimi. Zora razuma, spočeta v belem človeku, mora za vekomaj ugasniti, saj algoritmi kritičnega razuma predstavljajo vse večjo grožnjo dominaciji vladajočih. Racionalen človek je samo epizoda, ki je odslužila svoje in mora v pozabo kot slabe sanje. Cvet racionalizma se po uporabi zavrže. Javnost je treba prisiliti v vero, da so znanstveniki zlonamerni plačanci kapitala (DY-86A). Reptilom je na tej točki uspela mojstrska poteza. Uporabili so znanost za ukinitev znanosti in znanstvenikov.
Človečnjaki potrebujejo samo vero in trdno vodstvo. Samo tako sta oblast in blagostanje reptilske elite zavarovana. Človeštvo mora ponotranjiti besede znanega modreca:
»Tukaj sem, da služim.«
Delaj dobro!


FrankJScott

 • Podbradek goblinskega kralja
  • Posts: 150
  • Karma: +0/-0
  • View Profile

FrankJScott

 • Podbradek goblinskega kralja
  • Posts: 150
  • Karma: +0/-0
  • View Profile

FrankJScott

 • Podbradek goblinskega kralja
  • Posts: 150
  • Karma: +0/-0
  • View Profile