No, tole je za nami!
Kaj naj rečem? Oxonmoot je bil, kot bi bili doma (res hudi predavatelji, večerni štosi carski, kviz najtežji na svetu, ampak nekaj smo pa vedeli), Oxford sam je eno najbolj simpatičnih mest, kar sem jih kdaj videla (smo pa preletali malo morje lokacij, povezanih s Tolkienom, Lewisom Carrolom ter snemanjem Harry Potterja), The Eagle and Child ima malo morje om nom nom mesnih pit, razstava o Tolkienu je bila pa popolna. Prostor je bil v velikosti učilnice, računajo cirka 30 minut ogleda, ma mi smo bili tam 2 uri in potem šli še enkrat nazaj, toliko je bilo za videti in prebrati. Original Tokienovi osebni predmeti, fotke, njegove risbe, zemljevidi z opombami (jaz osebno sem bila prilepljena na tisto steklo med mano in pokracanim zemljevidom Belerianda, ker si lahko razbiral detajle iz komaj vidnih krac s svičnikom, ki ne obstajajo na nobeni reprodukciji), ni da ni. Mnogo več o vsem skupaj bo seveda v Sijoči zvezdi.
BTW, razstava bo potovala v druge kraje: V New York, Berlin, Rim, morda še kam. Tako da jo lahko še kje ujamete, če se vam ne hodi v Anglijo.