Malce za draženje radovednosti - Uvodni del poglavja V iz Vitezi in Čarovniki 3: Vladavina indigo otrok.
V. Skrivna pripoved na Gori
Tat:
"Splošni pripovedi, o oče, si govoril v ugankah in nejasno o Božanski Naravi. Ko si rekel, da nihče en more biti Rešen pred ponovnim rojstvom, si skril pravi pomen. Potem, ko sem postal tvoj Moleči, vzpenjajoč se na Goro, ko sem želel slišati Pripoved, Logos, o ponovnem rojstvu (predvsem zato, ker o tem nisem vedel ničesar), rekel si, da mi boš objavil to znanje, »ko bom pripravljen postati tujec v svetu.«
Zdaj sem pripravljen , a moj um je trdno odmaknjen od varljivosti sveta.
Izpolni svojo obljubo, ko si rekel, da me boš predočil, odprto ali tajno, način, kako se udejanji vnovično rojstvo. Kajti jaz, ne vem, Trismegistos, iz kakšne vrste trebuha ali iz katere vrste semena je človek rojen."
1
V zadnjih dnevih zahodne parlamentarne demokracije so volitve služile zgolj formalni potrditvi strukture oblasti, vzpostavljene skozi različne zasebne finančno-kapitalske institucije. Vse centre politične in ekonomske moči so obvladovala neformalna lobistična združenja, ki so s finančnimi instrumenti obvladovala zakonodajni, sodni in izvršni postopek. Vsaka zakonodajna pobuda je temeljila na inženiringu javnega mnenja. Specializirane agencije so vsaki pobudi dale verodostojnost skozi skrbno odmerjeno in vodeno medijsko kampanjo, s čimer se je participacija javnosti zreducirala na opazovalce in samo navidezne odločevalce.
Aplikativne možnosti medijskega inženiringa je demonstrirala rigidna uveljavitev t.i. politične korektnosti. Kritična civilna družba je vso svojo energijo usmerjala v obrobna vprašanja, kamor so jih usmerjale spretne kampanje fundacij zvenečih imen, kot sta Fundacija za varovanje otrokovih pravic ali Fundacija za pravno zaščito.
Lobistične institucije so imele veliko vzvodov, da prikrojijo oblastne strukture svojim potrebam. Ena od pomembnih je bila t.i. ustavna zaščita. Evropsko ustavno sodišče je lahko poseglo celo v volitve na osnovi Zakona o varovanju ustavne ureditve in zaščite pravne integritete.
Vse to je ...
V Ljubljani, 24. 1. 2149
Dr. Peter Kolman