Prejšnja epizoda (št. 3) je bila čist huda. Bitka je imela res bizarne taktične odločitve, ampak sem tolk uživala ob muski, da se nisem s tem ukvarjala.
Ne, res, glasba je bila celo epizodo 1A. Ker je bila dobro napisana in odšpilana in dobro zmontirana, hkrati se je pa odmaknila od neke standardne muske za bitke, ki jo filmi uporabljajo vsaj od LOTR naprej, če ne že od prej. A veste, kaj hočem povedat? Cel orkester, godala ob mirnejšem posnetku, BAM BAM vse inštrumentovje, ko dogaja ... In tega tu ni bilo, ful bolj v izi, ampak popolno.
V bistvu mi je kul, da je Arya ubila Night Kinga. Ona in Bran sta bila v bistvu edini osebi, za kateri bi lahko logično to izpeljali, glede na potek njune zgodbe. Se pa strinjam, da je bila to ta velika grožnja, in je to s Cersei zdaj manj zanimivo.
Zdaj pa SPOILERJI za epizodo 4:
Nikoli nisem marala ne Dany ne Cersei, ampak prej so jima vsaj dajali dokaj OK motivacijo za njune bedne poteze. Zdej pa ni časa, in sta zreducirani na samo eno karakterno lastnost. Cersei je zlobna in Daenerys je neuravnovešena.
Me pa veseli, da je eden mojih najljubših likov od 1. sezone naprej, Varys, še vedno totalni car. In vidim, da bo naredil pizdarijo in da bo verjetno umrl, ampak bo pa vsaj ostal evnuh beseda.
Neumen mi je tudi končni preobrat z Jaimeijem. Gre na sever pomagat, losa se že Cerseinega vpliva, ampak ko mu povejo najbolj očitno stvar pod soncem, pa spet cmiha za njo. Ful očitno hočjo zgradit končno bitko tko, da bodo trenutni zavezniki vsak na svoji strani in se klali med sabo. Kar je dobro za dramo, ne pa za vsebino.
Kakšne plane ma Arya? Gre solo ubit Cersei? Za Sandorja predvidevam, da gre nad Gregorja.
ETA: Aja, ful me matra Aryin plašč. WTF je to? Topel ni, ker ga je samo pol. A služi še čemu drugemu razen možnosti, da se kdo obenj spotakne?
« Last Edit: May 06, 2019, 01:58:15 pm by Celebriel Bodičejska »
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë
Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.