Hja, serija ima naslov Game of Thrones in ne Game of Arya. V GoT je ogromno likov in čeprav jih je, na srečo nas, gledalcev, velik del postal hrana za črve, jih je še vedno veliko in če bi vsakega hoteli 100 % natrenirati pred našimi očmi, bi to trajalo, trajalo ... Arya je pač postala morilka po vseh pravilih žanra.
No sej ne pravm, da bi hotu še več Braavosa. Trdim, da ga je blo zadost, ampak da je bla vsa ta minutaža slabo izkoriščena.
Ka pa 2. del, jov? Men je una pomorska bitka na konc kr dogajala. Euron je totalno zabavn zlikovc in še enkrat -- tole letos se mi zdi kr velk improvement od lanske sezone. Kul mi je blo tud Aryino ponovno snidenje z Vročo potičko. Škoda, k ji ni dal še v tretje enga volka iz kruha. Al je pa mogoče tud mal zato, ker gre v tretje rado, zdj "dobila" tapravga, legit, svojga volka. Vsaj na živjo. Sm pa glede tega šita mal ambivalentn. Po en stran ja, kul, čim več krvovolkov! Po drugi pa, glede na to kok so z vključitvijo krvovolkov drgač konzervativni, do točke, ko komi vemo, da sploh obstajajo ... meh.
Mal mešane občutke mam tud glede
"Samove rešitve" za sivolusk, k bo sigurno delovala (make no mistake, hočmo da Jorah prežvi!), ampak se mi zdi mal iz riti potegnjena. Pa tud ta nasty šajt s tolk zlo eksplicitnim rezanjem tkiva je bil mogoč mal uncalled for. Sploh s prehodom v Aryino župo, pol.
Mi je bil pa zlo smiseln Cerseijin nagovor vazalov in pol debata med Randyllom pa Jaimejem. Made sense.
Dany mi je pa at this point clo bl tečna (al pa rečmo ...
antagonistična) k Cersei. Emilio Clarke mam js drgač kr rd, ampak mi ga serje zdele že pet let. Al se na nekoga dere, al ma pa un njen default "pazi, grizem" izraz na obrazu, k je nek neposrečn miks med zadetostjo in zájebanostjo.
EDIT: Pa Qyburnova
posebej-prot-zmajem-zasnovana-top-sikret-mašina mal sumljivo liči na eno čist navadno, brezvezno, zanikrno balisto. Tko da majstr na tem področju neke ledine glih ne orje.
EDIT2: Burek, mensezdi, da mi dolguješ per!