Pero, sori, sem mislila da me s to prošnjo hecaš, ne da si resen.
Updatam popoldan seznam, iz glave pa daleč najpomembnejše zadeve ki naj jih ima prispevek v samem fajlu:
- naslov prispevka (nekaterim se zdi logično, ampak ni), tisti ki imate svoj header imate 200 ekstra točk, SPLOH če ga ustvarite sami
- podpis avtorja (nekaterim se zdi logično, ampak zgleda tud to ni - lahko uporabljate nickname, lahko ime in priimek, če ne želite, da ste podpisani, mi morate to izrecno napisati. Še lepše je, da malce podpis raztegnete, v stilu "spomine obuja Ulmiel" ali "v črno knjigo orkov vpisuje Zurbag" ipd.).
- slike najdete sami, tudi če so na FB, jih izberete in mi jih pošljete. Bilo bi idealno, da ima vsak prispevek sliko, ampak razumem, da pri kakšnih ne gre, je pa še 100 ekstra točk, če me presenetite in tudi pri kakšnem takem najdete kaj.
Slike s spleta so dovoljene, če se vam zdi, da pašejo notri. Za fotografije navedite vir, prosim. Če je GG FB napišite kdo je avtor fotk, če je slika z neta, dajte link.
- kar se tiče fonta, mi je vseeno, itak gre v oblikovanje potem za glasilo. isto za fotografije - lahko napišete kje v tekstu naj bi bila fotka, ne jih pa notri vstavljat, ker mora to itak potem Manca porušit, in ji s tem več dela naredite kot koristi.
- kar se tiče fajlov, prosim za wordove dokumente in jpg fotkice, pa pošljite kar v priponkah, brez zipanja in raranja, sej gmail to shendla.
- kar se tiče maila, sem vajena da pošiljate na mojga privat (gmailov, ime pika priimek, sej večina vas ga ma), lahko pa komot na uredniškega (urednistvo.gilgalad@gmail.com). Na poslan prispevek odgovorim v max.3 dneh, ponavadi še isti dan, tako da če ne dobite odgovora, pomeni da je šlo neki narobe, pol raj preverite kaj pa kako.
PS: sicer pa vse to že skoz piše na GG spletni strani, pod zavihkom O društvu - Sijoča zvezda
http://drustvogil-galad.si/o-drustvu/sijoca-zvezda/. Lepo stran imamo, uporabljajte jo. <3