Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

Skupinski nakup in menjava rabljene IN-TIME robe

gaarg · 35 · 5776

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Prišel je čas, da si še vsi ostali končno nabavimo očem prijetne artefakte in si nehamo delati bruke na srečanjih.

Najprej vsi, ki nam še manjkajo stvari, naredimo natančen seznam stvari. Že v tem koraku bi prosil/i za pomoč tiste, ki ste v nakupih bolj vešči, da pomagate z linki in fotkami in namigi.

Takoj se lahko vključite tisti, ki bi menjali ali prodali svojo robo in se začne bolšji trg!

Nato se odločimo, kje bomo stvari nakupili in gremo v akcijo.

In potem sledijo ful lepa omizja brez plastike in SDS majic.

“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”
-Moran Cerf, neuroscientist

Bradolin Licemerni

• Ameba
    • View Profile
Moj seznam: 1) vrček za hmeljevo in ječmenovi esenco
                        2) pribor, kakšen kakšen lesen krožnik tudi ne bi škodil
                        3) PLAŠČ!!! takšnega s kapuco.
Nebabitham Maganane, Netabdam daurad,
Nepam ned abarat-aglar
ido Nidir nenakham
Bari 'n Katharad

u.

• Haradke
  • Skuhan, zrenstan, vtaknjen v župo
  • *
    • View Profile
Naredila sem foto album zadev, ki bi se jih rada znebila. V album lahko naložite tudi svoje fotke in v komentarje dodate opise. Ker je tole javen forum, imate link v FB skupini ;)

Zurbag

• Orki
  • Sluga tajne vatre, nositelj plamena Anora
  • *
    • View Profile
Predlagal sem tale nemški Dein LARP Shop, ampak to predvsem zato, ker je bilo par želja za penasto orožje. Za tematske večerje se ima sicer loh tudi prave replike orožja, tako da če bi imel kdo to, gremo lahko še mal načekirat druge štacune :)

Dodam še kakšno fotko svoje opreme, ki jo dajem naprej!
Looks like meat's back on the menu, booooys!

"Ok prvo vprašanje, kdo so Istari?" by Yibor, 2017

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Rabim (zaenkrat to, lahko da bom dopolnil, ko vidim kaj vse še obstaja):

* leseno posodo za hrano
* cca 0.5l vrček za pivo
“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”

Branko

• Orki
  • Vmesni člen
  • *
    • View Profile
Jst sem imel včasih nekaj stvari, pa zdaj še tega ne več  :'(

Tako da bi potreboval:

• 0.5 vrček za pivo
  • plašč s kapuco
  • leseno posodo za hrano
  • srednjesvetske hlače, majico/top
Verjetno se še kej najde, ampak to je res osnovno in glavno  :C
"Not all those who wander are lost"

Ulmiel

• Orthanc, utrdba zlobnega vešča Sarumana
    • View Profile
Jst rabim plašč, nujno. že več let. tako da ja, skupinsko naročilo blaga in izdelava, da dobimo kakšen količinski popust or something :D

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Grem pogledat, če je kakšen krožnik dovolj globok za vls čorbice

Branko

• Orki
  • Vmesni člen
  • *
    • View Profile
Kakšno je stanje z nakupom opreme? A bi dal tisti, ki ste že kej nakupoval preko spleta, linke na strani, ki jih poznate, pa da primerjamo cene?

Zurbag

• Orki
  • *
    • View Profile
Tale je ena od bolje založenih z normalnimi cenami - https://www.dein-larp-shop.de/

u.

• Haradke
  • Skuhan, zrenstan, vtaknjen v župo
  • *
    • View Profile
Za blago za plašče priporočam loden. To je volna, tak material umajo tud lovci za svoje obleke baje. Ful toplo, sam ni ful poceni. Ponavadi imajo v trgovini Gramatex. Lahko on pokliče in prosi, da pošljejo vzorce. Lahko malo več pomagam v nedeljo, ko pridem domov.

Branko

• Orki
  • Vmesni člen
  • *
    • View Profile
Bom kar jaz prebil led pa prvi postal linke do stvari, ki bi jih imel, pa naj potem še ostali isto naredijo, razen če ima kdo boljšo idejo.

Srajca: [size=78%]https://www.dein-larp-shop.de/neue-produkte/10955/piraten-hemd-schwarz?number=&c=608[/size]
Hlače: [/size][size=78%]https://www.dein-larp-shop.de/neue-produkte/10713/rubus-hose-braun?number=&c=610[/size]

Plašče in čevlje imajo pa samo neke XS številke na žalost  :'(  A se za plašč itak bolj splača kupit samo blago, kot je predlagala Urša in da potem šivilji zašit?

Zurbag

• Orki
  • *
    • View Profile
Plašče imaš po Capes&Hoods, od bombažnih do volnenih. Če se ti res ne da časa zapravljat s šivanjem, iskanjem volne itd, kupi enga od teh (npr. https://www.dein-larp-shop.de/en/costumes/capes-und-hoods/4554/hooded-cape-hibernus-grey?c=335).

Priporočam pa enako kt Urša, da si vsak, k hoče plašč, izdelava svojga, ker bo točno tak, kakršen želite :) Volnen plašč je ena taka stvar, ki jo imaš za skos in tud če nisi v kostumu, ga imaš loh pred ognjem ipd. Te pa pride cca 100+€ v vsakem primeru.

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Dober plašč je res kul investicija in vreden svojega denarja. Mojega sem imel zadnje 10 let na vseh vlsjih, zadnja leta ga imam pa kar v avtu skoz in mi je večkrat prišel prav, ker je zelo topel in super stvar proti dežju (nekaj časa, pol se pa napije in tehta 40kg haha).