Здоровенькі були! Хочу розповісти про цікавим сайтом, можливо комусь стане в нагоді. Останнім часом щось почав помічати, що сплю гірше, не висипаюсь, а зранку почуваюся, ніби вагони розвантажував. Списував на стрес, на дощі, а кохана сказала: "Давай поміняти постільну білизну на людську, а не оте страхіття з ринку". І отут я пішов в мережу.
Якщо чесно, був впевнений, що
вибір постільної білизни - це просто "подобається колір чи ні". Виявилося, ціла історія. І бязь, і ранфорс, і сатин... А я в цих словах був нуль, поки не зайшов на один сайт postilnabilyzna.com.
Народ, це ж джерело корисної інфи! Реально залип десь годину. У них все як в підручнику: чітко розписані всі типи тканин, від бюджетної бязі до дорогого сатину та льону. Навіть є таблиця з порівнянням щільності та того ж, скільки прань витримає комплект. Дуже допомогло в'їхати, чому один набір коштує 800 грн, а другий — 2500.
З цікавого особисто зрозумів:
- Виявляється, що, наші та європейські розміри трохи різняться, і перед замовленням треба озброїтися сантиметром міряти свою ковдру, а не тупо довіряти ярлику «двоспальний».
- Хто б міг подумати, що фланель в спеку — це пекло, а сатин насправді охолоджує, бо в неї плетіння ниток особливе.
- На сайті є поради, як прати, щоб колір не зліз після кількох прань. Болісна тема для тих, у кого пралка працює без вихідних.
Коротше кажучи вирішив придбати спочатку один сатиновий комплект від нашого виробника (підтримали так би мовити українське). Наразі політ нормальний — сплю як убитий, тканина приємна на дотик, не збивається й не електризується.
Загалом, якщо ти, як і автор, до останнього часу думали, що підодіяльник — це не та річ, в яку треба заглиблюватись, щиро раджу глянути статейку на тому сайті. Це дійсно зберігає нерви на пошуки та рятує від придбання неякісної речі. Всім здорового сну!