Раніше я думала, що приготувати смачний бульйон неймовірно важко. Мої експерименти майже завжди перетворювалися на каламутну рідину з непевним смаком, а яловичина нагадувало підошву. Тому я обмежувалася напівфабрикатами, хоча завжди мріяла про справжню наваристу, прозору та запашну юшку, яку подавали в ресторанах.
Ситуація кардинально змінилася, одного разу я знайшла в мережі сайт
https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Переглядаючи кулінарні знахідки, я побачила потрібний — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». І хоч я відмовилася від експериментів із галушками, технологія приготування став для мене кулінарною істиною.
Процес приготування виглядав так:
1. За рецептом з [я обрбрала яловичину на кістці — зупинила свій вибір на голяшці. Залила її холодною водою, повністю зануривши продукт.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на сильному вогні. На цьому етапі критично важливо — видалити піну, що піднявся. У минулому я пропускала цей крок, і бульйон виходив каламутним.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Вкинула головку цибулі, морквину, лаврушку, духмяний перець і дрібок солі. Варилося це все протягом трьох годин, накривши каструлю.
4. Перелила зварене через друшляк або сито. Він виявився ідеально прозорим, з приємним золотавим кольором і таким насиченим ароматом, що вся квартира наповнилася затишком.
З того часу я часто повертаюся до цього рецепту. Він став основою для крем-супів та заправок, або просто самостійною стравою, яку я збагачую свіжою зеленню та хрусткими грінками. Щоразу, коли кушту свого кулінарного шедевру, я думками повертаюся на той веб-ресурс, завдяки якому я пізнала магію справжнього кухарського мистецтва.