Jaaa, prov fajn je bilo.
Predavanja in paneli, ki sva jih ujeli, so bili odlični, predavanje Mitska bića Istre me je izjemo pozitivno presenetilo, res je bilo super. Mene je in general prepričala v obisk prisotnost Jonathana Strouda (še zmeraj sem in awe da je bil tam
), ki je imel v soboto okroglo mizo s Stevenom Eriksonom in je bil res krasen panel. Mi je zelo žal, da sem zamudila Q&A z Jonathanom v petek, ampak ja, vsega ne moreš imeti.
Oba pisatelja sta top, tudi Stevena moram začet brat, ker je očitno po več kot 20-ih letih pisanja zaključil eno ogromno sago. Wow!
Fest je imel res lušten merch, coasterje, platnene vrečke, pa standard, majčke in šalčke, tudi plakate. Zelo bogat program, kot je že Meta rekla, očitno se bolj fokusira vse skupaj na literarno vsebino, saj je ostalega bolj malo - nekaj štantkov, skorajda nič knjig (pa še to JK, Prachett ... nič posebnega, in, neodpustljivo, brez knjig častnih gostov so bili!). Cosplay mi je sicer zmeraj v drugem planu, nekaj jih je izstopalo, me je pa najbolj motilo to, da so imeli oder postavljen, potem pa so cosplayerje predstavljali pred odrom, teren okoli pa nagnjen navzdol, tako da od tretje vrste občinstva nisi več videl nič. Thranduil je bil fabulous, pa tudi kostum je imel lepo dovršen.
V glavnem, res lušten event, lokacija se mi zdi precejšen minus, ampak ja, očitno gredo zavestno v to, da dobijo zastonj/poceni lokacijo ki je daleč od optimalne, in potem dajo ta denar v goste. Vseeno, ubije precej vzdušja, in nek celosten pregled nad dogodkom, ki izpade precej manjši in manj profesionalen kot bi lahko, vsaj tak občutek sem dobila.
Me je pa presenetilo majhno število obiskovalcev. Glede na to da gre za 13. konvencijo zapored že, in da imajo ornk imena gostov ... ne vem, mislila sem, da jih bo več.