Meteorita 2018!
Vreme je bilo fajn, posledično tut cel dan.
Predavanja/debate niso bili najbolje izpeljani (na programu so bili trije, od tega prvega sploh bilo ni, in to brez pojasnila; ostalo dvoje je bilo pa zunaj na glavnem odru, nobenih stolov ali klopic (razen v lokalu zraven), in veliko šundra od otroških delavnic, tako da nisem sigurna, če je sploh kdo poslušal ... tako da je bilo vse bolj samo sebi namen). Mene je to v bistvu najbolj zanimalo, tako da nisem ravno veliko odnesla od vsega skupaj.
Zabavni program je predstavljal Tilen Artač, ki je bilo zabaven kot nohti po tabli. Ne vem, kaj je bilo slabše, njegovi poskusi posnemanja (ker razen morda ritma govorjenja ni zadel a ma nič) ali dejstvo, da štosi, ki naj bi bili povezani z liki, ki jih je imitiral, niso bili smešni. Tudi publika, se mi zdi, ni bila ravno impresirana. Par jih je sicer umiralo od smeha, večina se je pa v najboljšem primeru nasmihala.
Če pustim to dvoje ob strani, je bilo pa čisto fletno. Folka dost, "športni" oz. tekmovalni program je bil ful obiskan, za otroke je bil cel lajf, mi smo se tudi dost narežali in nafejspalmali.
Aja, slovenska risanka Martin Krpan. Pol zvoka je bilo, kot da bi gledal mr. Beana, pol so bili pa fensi slovenski igralci za posojevalce glasov. Način risanja je bil tak jokerjevski (meni izredno grd, ampak to je pač stvar okusa), v zgodbo so uspeli vnesti repetativni toilet humour. Blah. V bistvu je bila kao fora na to, da je angleška sol soliter, zato mora imeti kobila, ker je je neki pojedla, eksplozivne prebavne motnje, hahaha - not. Aja, plus stran risanke je bila uporaba originalnega Levstikovega teksta v dialogih. Je pa zaradi tega Krpan izpadel še bolj kot Johnny Bravo, kot bi že zaradi samih sličic in režije.
Ja, toj to.
« Last Edit: April 07, 2018, 09:06:20 pm by Celebriel Bodičejska »
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë
Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.