Oprostite, grem si spucat oči s Hobitom 2.
Najjaći kensl filma v zgodovini človeštva.
Ne bom pisala spoiler alertov, ker sm najbrž zadnja na forumu, ki je Grindelwalda vidla ... bruke, I know.
V glavnem, men je all in all še zmer hud film. Kaj no, čarovniški svet, pa nifflerji okol skačejo. A ste že kdaj vidl, kakšna postanem, ko vidim šnofejčka?
Čist resno, me je pa najbolj zmotil in to res najbolj, da so not vtaknil Nagini in jo spremenil v človeka. In general me pri celotni post-HP stvari moti, da JK zlahka dela čudne spremembe v kanonu ali spreminja karakterje do te mere, da je sam tko ... wtf? Ne, Cursed Child ji že zmeraj nisem oprostila. V glavnem. Ne bi bilo nekje napisano v HP, da je Nagini bila prej ženska?? Njeno navezanost na Voldemorta in občutek, da razume več kot bi žival "smela" se je pripisalo dejstvu da je skrižven. Ne temu, da je prej bila ženska. In glede na to, kolk je Dumbledore raziskal Voldemortovo življenje, mislim, da bi tudi on že prej vzpostavil, da kača morda ni samo kača.
V glavnem, če bi bil legit plot, bi še rekla, ajt, zgodba in svet čarovnikov raste in se razvija, take stvari se lahko odkrijejo tudi kasneje. Sam kaaaj k res smrdi sam po nepotrebnem fillerju, prisiljeni povezavi s HP in wanna be twistu. Sploh ne bom šla v to, da je kr naenkrat pozitiven lik, ki bi mi ga bilo žal ubiti.
Druga stvar k me ful moti je tole s Credencom. Ok, nisem poštekala da naj bi bil ptiček feniks, niti mal, kvečjemu krokar, zaradi Lestrangov. Ampak either way ne kupim da je Dumbledore. Men je to sam Grindelwaldov nateg. In če ne bo to njegov nateg ... pol pa nimam besed za JK. Dumbledorjevo življenje je nekaj najbolj obdelanega v HP sagi. Kam zdej vtakneš še enega brata? Al bo to njegov bratranec v petem kolenu z leve po očetovi strani, h kateremu je slučajno priletel feniks na en ovink, preden je prišel do "tapravega" Dumbledorja? Dejte no mir.
Queenie so mi zjebal. Geee, thanks. Tist na začetku je adijo pamet, wtf bi ga uročila? Sam blesava izpade. Nisem je imela za šibak karakter. Bubbly in tko mal ... out of this world, spominjala me je na Loono, ampak Loona je bila močna, ne ... tole, karkoli je že to. Se strinjam z Burekom, da so moral narest neki, da je pol dovzetna za Grindelwalda, in ja, G. je res igral pr njej na taprave karte, sam lahk bi to drgač naredl.
Newt je pa še zmer zakon. <3 In živalice. Joj.