Meni je Morfydd vizualno kr super, ima pa precej visok glas, tako da me zanima, ali bodo poskušali z imitacijo Cate-ine altovske interpretacije (tudi Liv Tyler ima precej visok glas, ki ga je za Arwen znižala za dobro lestvico, ampak njen je že v osnovi precej eteričen, medtem ko ima Morfydd precej piskajočega). Je pa moja ocena bazirana izključno na intervjujih, nisem je še nikjer gledala (mislim, da se pojavi ravno v naslednji HDM epizodi, ki me čaka), tako da ne vem, kako zveni, ko igra.
Emo Horvath sem malo poyoutubala in moram reči, da nisem posebej navdušena nad njenimi dosedanjimi nastopi. Upam, da je imela samo slab material, glede na njen izgled pa predvidevam, da bo Numenorka.
Zelo mi je žal za Poulterjev odhod in nekoliko sem bila presenečena, ko sem opazila, da je Patrick McKay (en od showrunnerjev) na Twitterju polajkal nekaj tweetov, ki namigujejo na Poulterjevo nezainteresiranost in mlačen odnos do materiala (tudi če to dvoje drži, se mi zdi precej neprofesionalno od showrunnerja, da se sploh odziva na taka ugibanja fanov).
Maxim Baldry mi je najbolj všeč od do zdaj najavljenih (čeprav mi ni jasno, zakaj ga članki o seriji pogosto izpuščajo). Moja prva misel je bil Annatar, ampak nekako se kot glavnega zlobneža nekako omenja Joseph Mawle (kar je pa seveda lahko red herring, ker bi skušali prikriti, kdo Annatar v resnici je, in je Mawle kak Ar-Pharazon ali kaj podobnega).
Predvsem sem na tej točki firbčna, kako bodo skonstruirali pripoved, kaj bo v ospredju. Še vedno upam, da bo fokus na vilinih (Celebrimbor, Gil-galad, tudi Galadriel in Elrond, ker sta pač znana 'obraza') z Numenorci kot stranskimi liki. Ampak dvomim, da bo temu tako, zlasti zaradi potenciala vseh političnih spletk, kar je tako zelo palilo pri GoT. Upam predvsem, da se zavedajo, kaj je tisto, zaradi česar se ljudje radi vračajo v Srednji svet, in da bodo temu sledili.
Imam pa kar veliko veliko zaupanja v projekt. Ekipa, ki so jo izbrali, je bistveno bolj impresivna kot pri večini sovrstnikov (nor. pri Witcherju ali Wheel of Time) - no, če izvzamemo lrecej neizkušena showrunnerja - scenaristi in producenti imajo na življenjepisih kar impresivne projekte od Sopranovih in Breaking Bada dalje. Tudi nekaj kontinuitete s prejšnjimi filminje videti - npr. Kate Hawley (kostumografinja) je sodelovala tudi pri Hobitu, pa seveda John Howe je zraven, ampak niso ravno jasni glede vloge, ki jo bo imel.
Še en sladkorček: skladatelj Brian Ralston, ki mu ni uspelo dobiti serije, je na YouTube-u objavil nekaj svojega dela za serijo, če koga zanima, . Za moj okus je poskušal slediti Shore-ovim motivom do te mere, da zveni skoraj kot plagiat, ampak vidim pa potencial.