Ti imaš ful zanimivo definicijo "ene kratke". 33 strani! Jaz si jih pod kratko predstavljam max 5
OK, prebrala sem pa le. Spoiler, sort of. Kar mi je res všeč, je, da si se potrudil in izbrskal redkejša krajevna imena (nisem preverjala, a so vsa na zemljevidu al si si katero izmislil, ampak vsekakor si ponucal nekatere Tolkienove redkosti, kot npr. Firionski gozd). Pa ta ideja, da Boromir kot vojak ni stručko za preživetje v divjini, ni pa po drugi strani čisti osel, kar se tega tiče. Sej zna preživet (lovit, nabirat, poiskat vodo), kot bi vsak v tistem času, sploh vojak, verjetno znal, ampak se pa zaveda, da bi kak Faramir uspel zrihtat boljšo hrano. Realno pač.
Pet peeve (verjetno tudi metizem): Ne vem, če bi kateri vilinec opisal Dvojni Vintgar kot starodavno skrivališče, ki so ga zgradili, ko je bil svet še mlad in so temne stvari kazile njegovo lice. Dvojni Vintgar ni starodaven, v bistvu je najmlajše znano vilinsko naselje; ni bil zgrajen v času, ko je bil svet (z vilinskega vidika) še mlad (vilinci so živeli stotisoče let, DV je pa "samo" ene 4,5k let star), in temne stvari so v času njegove ustanovitve sicer res lazile naokoli (nastal je, ko je Sauron uničil Eregion), ampak niti pod razno toliko kot čez zgodovino. Se mi zdi, da bi tak opis DV izustil kak človek, ne pa vilinec.
Pet peeve 2: Tihi je omenjen kot vranec in rjavec, sam to se med sabo mal izključuje, a se ne?
Sam potek zgodbe: Osebno mi je bilo bolj všeč, ko je Boromir sam potoval, kot ko je imel družbo, mel je tak fajn POV. Potem rata boj za bojem, kar ni čist po mojem okusu, bo pa zato verjetno bolj všeč mnogim drugim. (Boromir je mel na poti veliko problemov, ampak sem upala, da bodo manj običajni.) Pa malo me je vrglo iz filinga tam čisto proti koncu, ko se zamenja zorni kot pripovedovalca. Pred tem gledamo skoz Boromirja, kar naenkrat pa gledamo vilinca, ki gleda Boromirja. Moram pa v tem sklopu spet pohvalit ukvarjanje z detajli, kar se tiče geografije. Vedno je fajn brat popotovanje po Srednjem svetu!
Kot bi rekel Thor in uničil skodelico: "Another!"