Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

Spam

Pepi · 70 · 14363

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Zdejle gledam une Zvezde pojejo, al kaj so ... ena je za čelnđ dobila Vrtnarja (Saša Vrtnar, nekdo slabo zaliva ta cvet). In v tej oddaji valda tud našemjo ljudi, da zgledajo k original izvajalci. V glavnm! Na ker lik iz kerga filma ns spominja?  :D

« Last Edit: October 01, 2017, 08:53:21 pm by Pepi »
"Profesor gre levjiga!" - Valentinčič

Ulmiel

• Orthanc, utrdba zlobnega vešča Sarumana
    • View Profile
Fak, Pepi, men je ta oddaja tolk abotna, da mam kr slepo pego za vse v zvezi z njo. Pa ta stvar je na tvju že leta! Kar pomeni da jo folk res gleda. :o

Drgač pa prišla zaspamat, ker se mi tolk spi, da skoraj kinkam pred računalnikom. Pritisk na nuli, pa res intravenozno dovajam kofein.

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Jah, js sm šu lih mim TV-ja, pa vidu, da gor skače ena, oblečena v Thorina. :D Drgač pa mogoč niti ne bi reku, da je ta oddaja kej izrecno slabša od ostalih zadev, k jih vrti Pop TV. Mogoče bi pršla mal bl do izraza, če bi bla dejansko nafilana z "znanimi" ljudmi (glede na to, da nj bi bil to kao cel koncept). 

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • Ta title izgubim z naslednjim postom
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
če bi bla dejansko nafilana z "znanimi" ljudmi

To tut jaz vedno gruntam: Pa kdo so ti ljudje? :D

Drugače pa LOL, da je tale Saša Vrtnar Thorin. Zdaj pa ne morm tega ne-vidt. :D
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë

Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Pravijo, da velja modrost - Prvo zdravje, potem kultura.
Imaš pa lahko oboje, zdravje in kulturo. Greš v gledališče v prvo vrsto in tam (po potrebi) prdneš.
Vsekakor velja - Bolje s hladnim pivom v senci, kot z lopato na vrelem soncu.
Tudi to verjetno velja - bolje zaspati po kratkočasnem seksu kot po dolgočasnem predavanju.
 :)
Delaj dobro!

Yibor Železnopesti

• Škrati
  • Angmarski kralj-čarodej
  • *
    • View Profile
Ker je politično, nočem nikogar užalit.
Hkrati pa ker je politično, tega ne bom lepil na uradne, odprte in javne strani.

Tukaj v za nečlane zaprtem Klepetu, v topiku Spam, pa bo mogoče le dobrodošla.

http://www.levica.si/peticija-dvignimo-place/
Dwarf!

HA!

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Dajmo raje peticijo: ukinimo davke.
Skratka, za dvig plač je treba stvari sistemsko urediti. Najprej naj se ljudje včlanijo v sindikate in sindikati, delodajalci in vlada morajo urediti te stvari. Pritisk za urejanje pa mora priti od spodaj, torej pritisk sindikalnega članstva na svoje predstavnike. Samo s peticijami se ničesar ne uredi, gre le za floskulo, izraz nemoči.
Delaj dobro!

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
jest sem proti. Če se dvigne minimalna plača moram kot samozaposleni plačati več prispevkov, denarja pa mi nihče ne garantira več...
“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”
-Moran Cerf, neuroscientist

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Jah. Po moje je kr velik ljudi, k zaslužjo mn, kot si zaslužjo in rabjo več, kot dobijo. -- sj se o tem pogovarjamo, ne?

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Ja nč, vojna bo
“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”
-Moran Cerf, neuroscientist

Yibor Železnopesti

• Škrati
  • *
    • View Profile
Če jaz razumem njihov predlog je to tako.

Trenutno je zakonsko minimalna plača 613 + nekaj € Ampak pod minimalno plačo se šteje izplačana vsota sz dodatki in vsem skupaj.

Torej osnovna plača je pogosto večiko manjša od 613€ ki jo delodajalec potem poviša do dane vsote s pomočjo stimulacije, dodatkov itd, ki bi v resnici morali biti neodvisni od minimalne plače.

Torej hočejo sta osnovna in minimalna plača ista reč, dodatki stimulacije in vse ostalo pa potem to plačo povišajo. ne pa obratno, kjer imaš minimalca z vsemi dodatki skupaj.
Dwarf!

HA!

Yibor Železnopesti

• Škrati
  • *
    • View Profile
Dajmo raje peticijo: ukinimo davke.
Skratka, za dvig plač je treba stvari sistemsko urediti. Najprej naj se ljudje včlanijo v sindikate in sindikati, delodajalci in vlada morajo urediti te stvari. Pritisk za urejanje pa mora priti od spodaj, torej pritisk sindikalnega članstva na svoje predstavnike. Samo s peticijami se ničesar ne uredi, gre le za floskulo, izraz nemoči.

Če si prebral, kar izgleda nisi, se mi zdi, da gre tu za spremembo zakona o minimalni plači in ne za stavko ljudi. torej sindikati in delodajalci so veliko nižje na lestvici kot predlog za spremembo zakona.
Dwarf!

HA!

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki

Če si prebral, kar izgleda nisi, se mi zdi, da gre tu za spremembo zakona o minimalni plači in ne za stavko ljudi. torej sindikati in delodajalci so veliko nižje na lestvici kot predlog za spremembo zakona.
Hotel sem jasno povedati, da se s peticijami takšne stvari ne rešujejo. Pogledal sem tudi link s peticijo. Glede plač je pri nas marsikaj narobe, zlasti v gospodarstvu, torej delu, ki dejansko prinese denar v malho, iz katere potem vsi jemljejo, država večkrat zelo neracionalno. Problem so previsoki davki. Potem imajo mnoga podjetja velike dobičke, a zaposleni so preobremenjeni za minimalne plače. Sam tarifni sistem je zgrešen, ker dopušča plače pod minimalcem.
Skratka, veliko tega je za postoriti in Levica z nekaterimi svojimi akcijami ni vedno, milo rečeno, optimalna.
Delaj dobro!

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
https://www.reddit.com/r/nosleep/comments/7dcmo3/what_happens_when_you_write_to_satan_instead_of/ <- En zabavnejših Nosleepov, k sm jih zadnje čase bral. Samo ozaveščam. :D

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
POmislite tragedijo - otroku povedo, da je spam.
Delaj dobro!