Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

Kaj berete v (samo)izolaciji

Boki · 15 · 3220

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Topica še nihče ni odprl in mogoče se bo kdo odzval.
Kaj berete zdaj, ko je naše družabno življenje omejeno?
Kaj počnete?
Kako orki prenašajo karanteno, ko pa vemo, kako se radi družijo?
Kako škratje preživijo? Imajo v rudniku maske in rokavice?
Kakšna je predvidena smrtnost med okuženimi vilinci?
Zresnimo se v realnosti in spustimo s povodca domišljijo.
Vsem želim pozitivizem na negativni strani virusa in ostanite vsi zdravi!
Delaj dobro!

Mantaur

• Škrati
  • Gledač vode
  • *
    • View Profile
Skenslal sem nekaj druženja (recimo D&D), drugače pa še vedno po starem šihtam od doma. No rest for the wicked :)
Also, pravkar sem se pregrizel skozi The Heroes od Joeja Abercrombieja, tako da se trenutno oziram po novem plenu.
Curse your sudden  but inevitable betrayal.

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Js sm sm si zlovdal vse sezone Naše male klinike, predzadnjo sezono Supernaturalsov, naredu sem svoj prvi MTG draft cube, spucal eno omaro, rd bi mal več telovadu, da ne poženem korenin (ampak to je zadn in najostrejši ukrep na moji listi kriznih ukrepov, tko da ga še šparam), nadaljevat moram z Morilčevim vajencem (nekje na sredini sem že par mescov), sem tud nekje na sredi Kingovega Skeleton crew omnibusa (IN Lovecraft's monsters), prebrat moram še cel The World of ice and fire (pa se mi mal opira, ker velik vem že iz wikipedije, plus vsem knjigam, k majo kakršnokol vezo z Martinom in izidejo pred šestko, mal zamerm njihov obstoj), v celofanu mam pa poleg tega še Abercrombiejev Klic orožja. Od serij mal planiram še Deadwood, Titans, Doom Patrol in to, da bi bil aktualen s tretjo sezono Westworlda. MOGOČE bi pogledal tud Better call saul. Špilam Hearthstone, s kolegi, s katerimi špilamo Eldritch horror (in ostalo; ene trikrat na teden) pa smo se preselil v virtualo, na Tabletop Simulator (ki je, btw, super ... gor so praktično VSE namizne igre (k jih folk obrajta), vse skupi košta 20€). Poleg tega razmišljam, da bi špilu Diablo 1 prek neta. Ammmm ... Na en listek sm zadnč napisal dva filma ... Aja! Ta zadn SW bi še pogledal. Če bo čas, si bom v delavnici na pong našravfu brusilnik za nože in nabrusu VSE nože v bajti, če bo še več časa!, moram pa v škatli s starimi igračami poiskat moje Beast Wars figurce in narest (za začetek) popis delov, k mi manjkajo, ker bi jih dal rd enkrat 3D sprintat. Razen tega se pa ful več vsajam v razne debate na facebookih. Pred časom sm se lotu tud enga appa za Eldritch horror, plus Eldritch horrorja z medvoško mapo, medvoškimi characterji, medvoškim old godom medvoškimi encountri. Če bo kriza še dolga, bi rd kej naredu tud na teh dveh frontah. U, še neki moram zrihtat! Ugotovu sm, da mi avtoradio prebere samo 255 komadov v folderju (na USB-ju). Narest moram neko pametno selekcijo in zrihtat, ker zdej jih mam v folderju ene 300 in jih 50 nikol ne pride na vrsto (js mam pač rad vse na kupu in shuffle).
... no, čez teden pa itak delam od doma od 8ih do ene 5ih (dejansko je bl gužva, če sm doma, fml).
« Last Edit: March 21, 2020, 05:59:06 pm by Pepi »
"Profesor gre levjiga!" - Valentinčič

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Dokončal sem drugi del druge knjige trilogije Kingsbridge od Kena Foletta, prvo poglavje Gospodarja prstanov  8) , zdaj pa gruntam kaj naprej.

Glede ostalega pa podobno kot Mantaur, že prej sem delal doma in je isto. Pogrešam pa itak več osebnega stika s folkom.
“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”
-Moran Cerf, neuroscientist

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Pri meni je v bralni obdelave Skrivnosti Zahoda. Večer brez branja mi je kot zajtrk brez hrane ...
Delaj dobro!

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • Ta title izgubim z naslednjim postom
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
Jaz sem doma (na čakanju), berem trenutno Bulgakova (Mojstra in Margareto, mi je Blaž to knjigo že dolgo promoviral), pa sproti malo Šmitka in Eliadeja in Zgodovinski atlas Slovenije, kar me pač prime.

Danes sem zašila tri zaščitne maske. So faking vroče, ne vem, če se bo v tem dal dihat. Namen dosežen?

Skušam naštudirat pravila ene namizne igre za minimalno tri osebe. Shadows over Camelot. Sem hotela prinest na MLS, da bi s kom igrala, ampak to je zdaj padlo v vodo (pa ne v uno, v kateri sedi bejba z mečem).

Sicer pa z Gil-galadom prakticiramo "bralni polmesec" (tako imenovan, ker naj bi karantena prvotno trajala 14 dni, ampak zna bit, da bo precej dlje). Do te sobote se prebere prvih 5 poglavij Quente Silmarilliona. Nato diskusija. S pijačo in prigrizki, prek neta.

Se mi je pa malo ustavila valižanščina, komaj najdem motivacijo za par primerov na dan. Iz dobre ure dnevno sem padla na 10 minut. Dw i ddim yn hoffi'r cwarantîn hwn. :(
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë

Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.

Yibor Železnopesti

• Škrati
  • Angmarski kralj-čarodej
  • *
    • View Profile
Meni se življenje, razen par socialnih omejitev niti ni spremelilo :/

Zgleda že po naravi živim v pričakovanju krize in karantene  :D
Dwarf!

HA!

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Ker nisem imel dostopa do knjižnice sem se zatekel v svojo knjižno polico in spet začel brati prvi Dune.
In planiram še ostale tri, ki jih imam doma.

Ima trava okolo i korone okolo.
“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”

Mantaur

• Škrati
  • Gledač vode
  • *
    • View Profile
Ker nisem imel dostopa do knjižnice sem se zatekel v svojo knjižno polico in spet začel brati prvi Dune.
In planiram še ostale tri, ki jih imam doma.

Ima trava okolo i korone okolo.
Going out is for cattle and love-play!

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Je kdo bral serijo Book of Malazan? Bila mi je priporočena pa bi slišal še kakšno mnenje s strani gg  :h14009:

Mantaur

• Škrati
  • Gledač vode
  • *
    • View Profile
Slišal sem, da je topšit, ampak da se je težko gristi skozi (poskusil sem se prebiti skozi prvo knjigo. Zaenkrat je na pavzi) in pravijo, da lahko prvo knjigo mirno spustiš. Knjige tudi spremljajo več zgodb in se ne pretegnejo glih, da bi veliko razlagale setting; pogruntati ga moraš sam. Menda se splača.

Burek Legolas

• Orki
  • Angmarski kralj-čarodej
  • *
    • View Profile

Celebriel Bodičejska

• Noldië
  • Ta title izgubim z naslednjim postom
  • *
  • Fëanor!
    • View Profile
Jst pa berem Harry Potterja v ruščini :D

Kako se tole obense? (Kolk dobr si že v ruščini?)
Jaz gruntam, da bi ga kupla v valižanščini, da probam mal brat. Sem hotela Tolkiena, pa ni preveden. :(
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë

Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.