Зізнаюся чесно, спочатку я не наважувалася запікати цілу курку. Мені ввижалися численні труднощі: то можна легко її пересушити, то шкірка підгорить, то всередині буде сирим. Я надавала перевагу вареним стравам — простіше й надійніше.
Ситуація кардинально змінилася, коли прийшли близькі без попередження, а в холодильнику лежала курочка, яку планували на завтра. Довелося згадувати всі поради, які десь бачила в кулінарних програмах. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, з'ясувала всі нюанси температурного режиму, чим замаринувати, щоб м'ясо тануло в роті, і як довго тримати в духовці.
Основним страхом було, чи не зіпсую ніжне м'ясо. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з неймовірним ароматом, повірила врешті-решт у свій успіх! Вона була бездоганною зсередини, однаково добре пропеченою і надзвичайно апетитною. Усі були дуже задоволені, а я отримала натхнення готувати далі.
Між іншим, на сайті
yamamashka.khmelnytskyi.ua я переглядала різноманітні способи подачі для маринаду та подачі. Тепер курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я подаю до святкового столу й у будні. І головний плюс, що духовка робить усе сама, поки духовка творить це кулінарне диво.