Z Blažem sva usekala maraton vseh srednjesvetskih filmov, pa sva ravno zaključila s Hobiti. A je kdo opazil, da je enemu vilincu v Mirkwoodu ime Elros?
Bolj zanimivo je, da sva tokrat začela gledat še dodatke. In moram reči, da so prav fletni (ja, ravnokar sem pohvalila nekej v zvezi s Hobiti, deal with it). Res sva pa pogledala zaenkrat samo tiste, ki pridejo s prvim filmom, in ta film meni še ni taka tragedija. Vsekakor fino razložijo odločitve glede škratov in kako so spreminjali dizajn zanje. BTW, igralci v škratjih kostumih so res trpeli - vsa maska, bodysuiti, potem kile cunj in še več kil v popotni torbi. Mislim, da je imel Nori 50 kg opreme na hrbtu. As you do. In po novem sem čisto fan (filmskih) Bofurja in Dwalina.
Zanimivo je, koliko so najprej snemali z igralci v maskah (npr. Azoga in gobline), potem so se pa iz različnih razlogov odločili, da bodo vse nadomestili s CGI. Utemeljitve so kar dobre, ampak se mi še vedno zdi škoda, ker so mi ti deli najslabši.
Pa hecno mi je bilo, ko so večkrat tipi iz art departmenta gruntali, če se Peter Jackson šali, ko je priskakljal s kako ekstra trapasto idejo. Pozabila sem že, kaj so bile zaene, ampak si želim, da bi obveljala tista od art departmenta. Jackson je le fan bizarnosti, pošastkotov, črevja in over-the-top akcije. Ni vedno najboljša ideja.
"A king is he that can hold his own, or else his title is vain." Maedhros
"Aran se ya polë yava aranierya hya anesserya alacendë." Maitimo Nelyafinwë
Im Celebriel estannen, im i elleth-e-Gódhellim. Dorthon hîr vi Chimring.