Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

Serije

Pepi · 494 · 82293

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Pretanjen nož, ki je rezal Njegovo temno tvar, se je iztekel v svoji drugi sezoni.
Kar fino sem se imel ves čas trajanja epizod. Iskreno upam, da bodo skupaj spravili še upodobitev tretje knjige, Jantarni daljnogled, in je ne bodo v imenu Nj. Sv. Cekina nategovali skozi 2 ali 3 sezone...
Pa tudi upanje v iste glume in glumce polagam, saj so korektni v svojih kožicah.

Delaj dobro!

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Mislm, da so rekl, da pride samo še 1 sezona, ja.
"Profesor gre levjiga!" - Valentinčič

Bwaze

• Un čist ta mal orkec, k reče: "Kaj ukazuje uč?"
    • View Profile
Saj Njegova Temna Tvar je trilogija.

Jaz knjig nisem prebral, in sem se nekje napačno zasledil, da je druga sezona serije le polovica knjige "Pretanjen nož" - in se mi je nekako tako zdelo tudi ob ogledu, zelo malo se je v bistvu zgodilo v sedmih urah, in ob koncu je bil cliffhanger popolni déjà vu. Ampak je zgleda to tudi zgodba knjige, in v tretji sezoni, Jantarnem daljnogledu, bodo trilogijo zaključili.

Bomo pogledali, čeprav sem imel rahlo večja pričakovanja tako od same serije kot od zgodbe.

Vidim pa, da je prišla v celoti ven druga sezona "A Discovery of Witches". A upam sploh nadaljevat z gledanjem tega? Prva sezona je bila na začetku še kar zanimiva, potem se world building nikakor ni hotel več sestavljati v nekaj meni razumljivega, vse skupaj pa se je izcimilo v res žajfasto romanco, vsa ta fantazija zraven pa je vedno bolj nesmiselna. Edina odrešujoča plat serije je bila lokacija, Oxford sem kar dobro prelazil podolgem in počez v tednu Oxonmoota 2018, tako da se je bilo lepo vrniti. Elizabetinski London, v katerem se iz za lase privlečenega razloga dogaja druga sezona, me niti pod razno ne zanima toliko.
« Last Edit: January 09, 2021, 11:08:02 am by Bwaze »
Besser Ritter Wenne Knecht!

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
WandaVision je že! A bo kdo gledu? Oziroma še bolš -- a je že kdo gledu?

gaarg

• Orki
  • Gilgaladrielrond
  • *
    • View Profile
Priporočam serijo Queen's gambit. Posneto po resničnem življenju šahovske genialke. Kul posneto, igrano in primeren level realizma.

m.media-amazon.com/images/M/MV5BM2EwMmRhMmUtMzB...
“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”
-Moran Cerf, neuroscientist

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Ob nedeljah so na nacionalki Primeri inšpektorja Vrenka. Tko, zanimiv format. Vsega skupi bo šest delov, po dva dela za vsak primer -- kar se mi zdi kr dobrodošu odklon od običajn(ejš)ih detektivk, kjer je po navad en umor na tedn. Varga (v glavni vlogi) je kr solidn, pa čeprov mal steriln (dopuščam, da je Vrenko pač tko napisan), so pa dialogi na momente mal leseni. Sm pa tja se najde kej, za kar bi šu stavt, da je skor verbatim iz knjižne predloge, ker si predstavljam da je tm mogoče clo delal, kle pa niti slučajno. Ta pru case mi je bil vse skupi mal meh, ta drug -- začetk katerga je bil na sporedu včeri -- pa moram rečt, da je kr obetavn. Supporting cast (pr temu, drugmu) se mi zdi ful močn. Milena Zupančič, Ivanka Mežan (že 40 let ista, lol), Uroš Smolej ... pa sevede tud neki mlajših, ne poznam vsh. V glavnm! Js mam mal soft spot za slovenske (sploh krimič!) serije in gledam. Če ma slučajno še kdo -- djte probat dat šanso! :D

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Zanima me, če kdo spremlja nadaljevanko Vojna svetov na Fox-u?

Delaj dobro!

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Hm ... ne. A je dobr?
Js sm dons na Voyotu pobingu CELO serijo Ja, Chef! Supr je! Enim parim foram sm se naglas nasmeju, kar ni ful pogosto. Zrnec je nazaj z maščevanjem. Dejansko tok zlo, da me j zdj kr mal strah, da bo dec spet pregoru in da ga ene 3 leta spet nov nikjer.

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Vojna svetov se samo ohlapno navezuje na Wellsovo pripoved. Odkljukani so napad na zemljo, eliminacije civilizacije, igra z virusom, ki naj bi pometel z napadalci. Ni ravno nekaj najboljšega pod soncem, a je kar spodoben ogled. Vsak petek sta po dve epizodi. Slutim, da so napadalci pravzaprav naši zanamci iz prihodnosti, ki so popolnoma usrali in zasrali svet.
Delaj dobro!

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
JA, ampak a je dobr? :D Zato ker trenutno mal alterniram. Med Pod eno streho in Tales from the crypt. Mogoče si loh prvoščm še eno mal "resnejšo" (če j to prava beseda) serijo.

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Vojna svetov se je iztekla. Če kje najdeš za ogled obeh sezon na kupu, je to dobra opcija. Vprašanje, če bo glede na iztek zaključka 2. sezone tudi 3. sezona. Sam imam kar nekaj idej, kako naprej. Liki so kar fini, zato bi se dalo kaj z njimi psotoriti.
Delaj dobro!

Pepi

• Škrati
  • Bifur ali Nebifur
  • *
    • View Profile
    • Diversi diversa putant
Kul, tenks! Mogoče pa ob priliki res poiščem. Drgač sm pa pozabu oment! Lokija gledam, ta tedn pride zadn del! Ful navdušen, supr zadeva je! Enak dobr kot WandaVision in precej bol, k Falcon&Winter Soldier.

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Na Fox-u je nova ZF nadaljevanka La Brea. Začetek obeta.
https://www.imdb.com/title/tt11640018/
Tudi Odkrivanje čarovnic se nadaljuje v 3. sezoni.
Delaj dobro!

Boki

• Brez občutka
    • View Profile
    • Vitezi in Čarovniki
Na AMC je bila serija Dune. Vse skupaj je bilo bolj podobno cirkusu kot nečemu resnemu. Igra večine njih je klišejska, še najcenenejši (ne najcenejši) cosplay je proti kostumom v seriji vrhunska umetnina. Posebni učinki so ogaba, a dialogi okorni in neučinkoviti. Skratka, serija za sranje.
Delaj dobro!