Saj Njegova Temna Tvar je trilogija.
Jaz knjig nisem prebral, in sem se nekje napačno zasledil, da je druga sezona serije le polovica knjige "Pretanjen nož" - in se mi je nekako tako zdelo tudi ob ogledu, zelo malo se je v bistvu zgodilo v sedmih urah, in ob koncu je bil cliffhanger popolni déjà vu. Ampak je zgleda to tudi zgodba knjige, in v tretji sezoni, Jantarnem daljnogledu, bodo trilogijo zaključili.
Bomo pogledali, čeprav sem imel rahlo večja pričakovanja tako od same serije kot od zgodbe.
Vidim pa, da je prišla v celoti ven druga sezona "A Discovery of Witches". A upam sploh nadaljevat z gledanjem tega? Prva sezona je bila na začetku še kar zanimiva, potem se world building nikakor ni hotel več sestavljati v nekaj meni razumljivega, vse skupaj pa se je izcimilo v res žajfasto romanco, vsa ta fantazija zraven pa je vedno bolj nesmiselna. Edina odrešujoča plat serije je bila lokacija, Oxford sem kar dobro prelazil podolgem in počez v tednu Oxonmoota 2018, tako da se je bilo lepo vrniti. Elizabetinski London, v katerem se iz za lase privlečenega razloga dogaja druga sezona, me niti pod razno ne zanima toliko.
« Last Edit: January 09, 2021, 11:08:02 am by Bwaze »
Besser Ritter Wenne Knecht!