Zadnja videna filma?
Varuhi galaksije, vol. 2. Hehe, fletno. Meni osebno je bil boljši od prvega, čeprav je bilo vmes nekaj humorja, ki sploh ni deloval (vse z Grootom in pol z rakunom Raketo po mojem mnenju, je bil pa tokrat Drax čist carski). Moj najljubši trenutek je bil
Spoiler cameo Davida Hasselhoffa. Ker je bil res čisto nepričakovan pa Hoff mi je na splošno kralj 80-ih
. Kurt Russell igra zanimiv lik, ki se, če ste pozorni, v eni točki naveže na nekaj iz prvega dela in s tem zanimivo pojasni še eno točko Marvelovega vesolja (ne gre za zadevo, o katerih izrecno govorijo, temveč da je on
Spoiler celestial, in ko so v prvem delu varuhi šli v Knowhere h Collectorju, se je izkazalo, da je Knowhere lobanja nekega drugega celestiala in da tam rudarijo njegove možgane in podobno navlako galaktičnih trupelc
). Sicer pa mislim, da je sama zgodba spet taka, da ti ne ostane v spominu (žal vse prepogosto pri Marvelu), se pa zabavaš zaradi tisočev referenc na popkulturo. Peter je v bistvu samo eno leto starejši od mene, tako da njegova nostalgija direktno naslavlja mojo generacijo (+/- 10 let, recimo). Kako te zadeve vidite tisti, ki ste mlajši in ste odraščali ob drugih zadevah?
Duh v školjki. Errr. Prvič, za tako imenovani white washing mi v tem primeru dol visi, ker gre itak za robota. Drugič, o filmu sem slišala toliko slabih stvari, da mi potem niti ni bil tako grozen (ničta pričakovanja pomagajo, to sem že večkrat rekla). In tretjič, in s tem tvegam, da me vsi nekam kresnete: mene že originalna risanka (tisti prvi del) ni niti malo navdušila, tako da se nisem obremenjevala s tem, kaj so spremenili, izpustili itd. V bistvu sem Blažu omenila, da sem risanko videla, pa da sem zihr, da sem jo že kot odrasla, pa se ne spomnim ničesar (razen scene iz videospota Wamdue Projecta), in me je popravil, da ne samo, da sem jo zagotovo videla kot odrasla, celo skupaj sva jo gledala par let nazaj. No, tudi tega se ne spomnim.
Kar hočem povedat, je, da mi je vse skupaj s premiso vred medlo, tako da me ni presenetilo, da je bil film tudi. Zgodba filma je (če odštejemo specifičnosti, ki se tičejo stanja junakinje) že tisočkrat videna in mnogokrat izpeljana bolje. So pa efekti OK. Pa zihr sem, da se tudi za to verzijo ne bom spomnila čez dva meseca, da sem jo že pogledala.