Še eno stvar sem pomislu

Veliko ČE.
1. Elon Musk in še kdo hoče spravt ljudi na Mars. Ok rečmo, da jim uspe v pod 10 letih kokr napovedujejo.
2. Recimo, da se bo tehnologija še tok razvila, in je BFR tok uspešen, da res zvozjo gor maso materiala, za Mars Mesto 1 in ga naselijo z miljon ljudmi v roku 20- 25 let, dodatnih 15 let od prvih ljudi na Marsu. (ElonMusk time TM.)
Že druga točka je dost, ampak dejmo še eno.
3. Recimo, da je vse tok carsko, da do leta 2050 nardijo še Mars Mesto 2, 3, ...
Vprašanje oz moje razmišljanje:
Za ljudi, k bodo šli gor, bo verjetno kr selekcija. Pametni, uporabne sposobnosti, inovativni, psihično stabilni... (Definitivno zravn ne pridejo ploščatozemeljci, napadalni veganci, kreacionisti, teoretiki zarot, uni s čudnimi odvisnostmi, gosti dr. Phila, uni, k sledijo #popularnomedijsko gibanje itd...)
Kaj mislte, da bo zemlja počasi ratala shit in bo mars postal zatočišče za pametne in dobre ljudi tko k v kšnem ZF filmu, ali bo vse skp malo lepše. Pa tud če bi se to zgodilo šele leta 2100 in mi tega ne vidmo. Nekoč se bo.
Torej Pomoje se bo na Marsu znašel res najboljši material, k ga človeštvo lahko ponudi, medtem ko se na zemlji vse skp lahko počasi slabša in tone vedno bolj proti Idiokraciji ali filmu Elysium.