Username: Password:

Author Topic: Gospodar prstanov - serija  (Read 1706 times)

Boki

 • Angmarski kralj-čarodej
 • ******
 • Posts: 494
 • Karma: +4/-5
  • View Profile
  • Vitezi in Čarovniki
Re: Gospodar prstanov - serija
« Reply #30 on: April 09, 2018, 08:06:27 AM »
Quote
LOTR je le star že 17 let - za trenutne najstnike je to predpotopni film
Meni se zdi, vsaj kar se tiče vizualij, še kako konkurenčen film. Ampak verjetno danes mnogi mislijo, da je nekaj, kar je posneto pred nekaj leti, avtomatsko nekaj zastarelega ... Kakovostnejša, kot je vsebina, žlahtnejše se postara. In LOTR se mi zdi, da je kakovostna vsebina, meni osebno je primer, kako se literarno delo prenese v film, torej drugačen medij.
Delaj dobro!

Pepi

 • Bom Tombadil
 • ******
 • Posts: 567
 • Karma: +22/-1
  • View Profile
  • Diversi diversa putant
Re: Gospodar prstanov - serija
« Reply #31 on: April 09, 2018, 09:03:51 AM »
Mene ful skrbi, da bodo šli v blood, sex and gore, GoT-style.

Tega tud js nočm! Ampak bilokakšn shock value in nasploh nek obči grittiness, je dons vsaj ene petdeset posto vsega, kar na TV pali. In zarad tega pravm, da je GoT mal izrojil sceno, v smislu, da če (neka high fantasy) serija posnema GoT, je kot "kopija" mal v podrejenem položaju. Če ga pa ne, je pa že by design neki, česar folk mogoče sploh noče. V resnic upam, da ni tko, da gre LotR prek tega in da postav nov standard. Tud zato, ker se v ne tok zlo oddaljeni prihodnosti obetajo ekranizacije še ene par takih del, k res hočm, da ratajo.

Za "starejši" folk bolj malo, lahko pa mogoče privabi mladino (LOTR je le star že 17 let - za trenutne najstnike je to predpotopni film).

Zdj bom izpadu res ena stara tečka, na katero bi bil ponosn še sam gaarg, ampak se bojim, da ne. Ko sm bil js str 11 let, ane, je blo gledat (dobr) film kr dogodk. Komi smo ga čakal, pol smo šli v kino s tastarimi, pol smo jedl overpriced gumjaste bombone, pol smo gledal film, pol smo bli ful navdušeni, pol so fotri, k so pol filma prespal, film skurcal, in pol smo mulci o filmu v šoli debatiral še več tednov. Dons, sploh serijo, pogledaš na netu in zravn poješ en čips, takrt je bil pa internet bodisi nepavšaln (si ga plačvov po porabi, vsled česar si ga nucov res izključno samo v primeru iskanja literature, k ni bla na voljo v nobeni izmed petih najbljižjih knjižnc), bodisi neprisoten. (Vsaj v Medvodah.) In po moje je tud to pripomogl k res pristnmu hajpu, k je trajal kr dolg (pr enih še dons, haha).

Ampak v resnic ne vem, če je to res replika na to, kar si ti rekla. To je sam neki, kar morm dat vsake tolk časa iz sebe. Po moje je fora bl v tem, da so se LotR filmi res lepo postaral (kot je reku Boki), so skupi s knjigam še zdj lahko dostopni in da je bil nenazadnje še ne tolk dolg nazaj na sceni Hobit -- zarad katerga si je vsaj, če nč druzga, kšn noob zihr pogledu še Gospodarja. Plus, takrt je blo na tej sceni vseen še mal ledine, k jo je Jackson lepo zoral. Dons je tm sam še luža.
"Profesor gre levjiga!" - Valentinčič