Username: Password:

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Domišljija ne pozna meja / Re: Harry Potter
« Last post by Pepi on November 16, 2017, 08:25:11 PM »
https://cdn.movieweb.com/img.site/PHbmD8JoIh2Eef_1_l.jpg
Labus Dumbldor dejansko zgleda mal podobn uni pomlajeni verziji iz HP filmov. Tm je še zdj precej starejši, ane, ampak špila.
2
Fëanorjeva delavnica / Re: Volitve 2017!!!
« Last post by Zurbag on November 16, 2017, 07:17:35 PM »
Kakšna tiha volilna kampanja :()))) A bo še kdo za kej kandidiral in se na tem mestu javno izpove? :D
3
Domišljija ne pozna meja / Re: 1. slovenski festival fantazijske književnosti
« Last post by Boki on November 16, 2017, 01:34:29 PM »
Na Slovenskem knjižnem sejmu bomo na Forumu za obiskovalce rekli kakšno o minulem Fanfestu in napovedali Fanfest 2018, torej 2. slovenski festival fantazijske književnosti.
Predvidoma bo 15. in 16. septembra 2018, torej pred NMN. Vmes bo 14 dni, dovolj za počitek in pripravo na drugačno, a enako ljubo stvar.
Osnovni plakat bo pokazan na sejmu.


4
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« Last post by Pepi on November 16, 2017, 09:04:04 AM »
A ste rešili geslo da ste lahko prebrali Škratje kronike? Če ne ne smete! :P 


Naslednjič jih bomo mogoče kriptiral!
5
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« Last post by Ulmiel on November 16, 2017, 08:32:01 AM »
Carsko, hvala, gaarg! :)

Drgač hvala Manci, ker je razposlala glasila! To je sicer v moji domeni (zato zmeraj zamujamo :P), ampak sem imela ravno službeno pot takrat, in je tokrat ona hitela na pošto. Sicer pa se je tudi sam print zamaknil, zaradi menjave tiskarne, upam, da ste zadovoljni, za slike že vemo, da jih moramo popravit, so res pretemne, se mi pa zdi papir in vse velik lepši.

A ste rešili geslo da ste lahko prebrali Škratje kronike? Če ne ne smete! :P Upam, da bo vsakič znova drugo geslo, k to bi bilo pa res carsko. :D  :h14013:
6
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Gospodar prstanov - serija
« Last post by gaarg on November 15, 2017, 09:34:46 PM »
Najbolj zajebano bo, če bo izdelek tkotko. Potem se bo moralo društvo opredeliti in slovenski javnosti podati strokovno mnenje če je film boljši od serije, katere vizualije so kje norma in kateri igralci bolj primerni.  :h14001:
7
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Gospodar prstanov - serija
« Last post by Boki on November 15, 2017, 05:11:39 PM »
Saj veste ... še kiklco bom prodala. :h14003:
Glede vsega imam slab priokus, nekako se mi po ustih in nosnicah valja nekaj zlovešče slabega. Brutalna molža tako čislane licence, kot je Tolkienov svet je slabo tudi za njegovo zapuščino.
8
Domišljija ne pozna meja / Re: MCU - (Marvel cinematic universe)
« Last post by Celebriel Bodičejska on November 15, 2017, 03:23:13 PM »
Možno, ampak meni je bil predvsem tipični Taika Waititi. Kar se je poznalo, ko sem drugič gledala: Guardiansov ne morem, mi niso več smešni, samo še neumni, Thora pa lahko.

So pa verjetno zato najeli režiserja dobrih komedij, ja. Prejšnji "epski" Svet teme je bil kao razočaranje. "Kao" pravim zato, ker je še vedno prinesel dobiček in bil pri kritikih relativno OK sprejet, samo skup niso padali od sreče, kot so pri drugih filmih. Tu se pozna, kako visok standard si lahko privošči Marvel.
9
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Gospodar prstanov - serija
« Last post by Ulmiel on November 15, 2017, 01:37:26 PM »
Oh, to pa ni ok. V bistvu v njegovem odstopu vidim zlovešč znak za serijo. Smo že prej vedeli, da je Christopher zaključil zgodbo okoli raznih adaptacij in da ne bo več tega dovolil. Skrbi me, kaj so potem Amazonovci predstavili Tolkien Estatu, da je odstopil. On res živi in dela za Srednji svet. Slab znak je to.

In meni osebno ne zveni kot nekaj obetavnega za Tolkienov svet  da hočejo iz serije narest konkurenta GoT. GoT serijo res rada gledam, sam to je res grda zgodba (ne mislim kvaliteto ampak sama vsebina GoT je grdota človeške narave in sveta, oz. politika v najslabšem pomenu besede). Tolkien je čist en drug level.

Ne vem, upam da se motim in da bo zakon in da bom največji fan.
10
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Gospodar prstanov - serija
« Last post by Indis on November 15, 2017, 01:06:17 PM »
Velikanske spremembe na sporedu: Christopher Tolkien je odstopil z mesta direktorja Tolkien Estate-a (klik).

Jaz se kar strinjam z avtorjem članka:
Quote
Here is a man who is a treasure, and who carries in his heart and mind the voice and essence of his father. The significance of his departure cannot be over stated.

Ne morem se mu dovolj poklonit - za njegovo trdo delo, predanost, pa tudi trdno držo. Z njegovim odstopom se res vse spremeni; in če me je že prej skrbelo glede tv adaptacije, me zdaj še malo bolj. Res, res upam, da The Tolkien Estate ve, kaj dela; da Amazon poleg neizogibne želje po dobičku res vodi tudi ena kul kreativna vizija in predvsem res poglobljeno poznavanje izvirnega materiala, Tolkienovega sveta in motivov. Glede na govorice sklepam, da bo šla serija res nazaj v preteklost; mislim, da se še nekako najbolj omenja Aragornov backstory (tisto obdobje, ki so ga po prvotnih planih nameravali uporabiti za nikoli udejanjeni bridge film med Hobitom in LOTR) ali pa Numenor. V vsakem primeru bodo stopali na nov teren, velika večina vsebine bo povsem izmišljena in res upam, da jo bodo pisali ljudje, ki nimajo samo smisla za ustvarjanje gledljivih stvari, ampak tudi za doslednost. Glede na to, da se povsod omenja, da želi Amazon v bistvu poustvariti uspeh GoT, me je strah, da se mu bodo želeli tudi tematsko približati. Numenor recimo ponuja veliko možnosti za politične spletke, to pa nikakor ni tisto, kar mene privlači pri Tolkienu.

Skratka, sem zadržano vznemirjena, pozdravljam vsak nov izgovor, da lahko še malo pobrskam po Srednjem svetu, hkrati imam pa v mislih, da za vsak uspeh tipa GoT obstaja pet ponesrečenih poskusov, kot npr. Legend of the Seeker.
Pages: [1] 2 3 ... 10
SMF spam blocked by CleanTalk