Username: Password:

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Domišljija ne pozna meja / Re: Na meji nevidnega!
« Last post by Boki on May 25, 2017, 10:45:46 PM »
Link gre na stran Supernove in podobno. Promocija naslednje izdaje nečesa se začne naslednji dan, ko se konča.
2
Domišljija ne pozna meja / Re: Na meji nevidnega!
« Last post by Celebriel Bodičejska on May 25, 2017, 07:13:17 PM »
Vem, da je še zgodaj, ampak odprle so se prijave (kar same od sebe, natürlich) za predavanja, delavnice, nastope itd. na Na meji nevidnega:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlL5Ua3QxXXRU-fmi3p4HJe9eEAz3Uh8W6dTnv5hFnuYneFg/viewform

Bila bi zelo hvaležna, če bi ta link posredovali tudi okoli, pa če imate kakšne predloge, kaj bi radi videli, se tudi lahko oglasite.
3
Domišljija ne pozna meja / Vitezi in Čarovniki
« Last post by Boki on May 24, 2017, 07:39:23 PM »
V novi Bukli je kratka predstavitev Vzpona indigo otrok.
Somrak Drugotnosti, Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki gre proti koncu, tiskana izdaja bo razširjena z bitko za najsevernejše vilinsko otočje Almandro. Vrača se vilinski kralj Almis For, ki je pomemben lik v Vzponu Elejle. Tudi v tej knjigi se bo soočil z damejahom. Prvič bodo opisana nova orožja ene in druge strani. Kako se bodo vilinski napredni umetni vojščaki soočili z ljudmi v belih oklepih, oboroženi s kristalnim orožjem? Je vilinska magija sposobna ustaviti ognjene sulice, jate tzevogov in se skriti pred umetnimi letečimi stvori?
Tukaj je malce za gušt:
Quote
Še preden se nakaže kratek zimski dan, se na velikih ladjah odprejo velike lopute. V poveljniški dvorani, na vrhu admiralske ladje z dvojnim trupom, se zberejo trahiki napadalnih tarikov. Virena pritiska na nenavadne kvadrataste umetne kamne in magična plošča sredi mize oživi. Z magijo ustvarjena svetloba oblikuje zemljevid otočja. Cilji magičnih kristalnih kopij se rdeče pobarvajo:
»Gospodje, zdaj gre zares,« in pritisne na rdeče pobarvan kamen, ki se vdre pod pritiskom nežnega prstka. Pojavi se odštevanje.
Ko se prikažejo štiri ničle, se ladja rahlo strese, zatem zamolklo zagrmi in ognjene sulice siknejo v nebo proti označenim ciljem na otokih.
Na magični tabli se izrisujejo poti sulic. Nobena magija jih ne ustavi. Ob udarcu v sveto vilinsko zemljo se območje udarov sulic pobarva rdeče. Vsak zadetek prinese silovito ognjeno pustošenje, za njim ostane petmetrski udarni krater.
Prisotni trahiki se spogledujejo. Virena se zareži:
»Čas je za drugo rundo!« in znova pritisne na čudežni kamen. Ponovi se sosledje odštevanja, čakanja na zadetke in ognjenih izbruhov.
Možje napeto pričakujejo morebitni vilinski odziv. Kot neskončen dan se vleče pol ure čakanja v nadležni tišini. Vilinci z ničimer ne pokažejo svoje prisotnosti. Na otočju se ne pokaže noben znak dejavnosti. Virena si zadovoljno mane dlani:
»Vilinci, če imajo tam kaj, so se odločili počakati. Ustrezimo jim! Začnite z invazijo! Če je kje nastavljena kakšna past, se bo morala sprožiti,« rezko ukaže in trahiki pohitijo izvrševati svoje vnaprej določene naloge. V prvem valu je deset tarikov, ki morajo do naslednjega jutra pripraviti mostišča na vseh treh glavnih otokih.
Z ramp vzletijo jate tzevogov, ki obalno območje zasujejo z ognjenimi izbruhi in motrijo za morebitnim vilinskim odzivom. Ognjene sulice so v prah spremenile nekaj starodavnih vilinskih razvalin. Jezdece spremljajo čarovniški kovinski ptiči in Vireni posredujejo žive slike dogajanja.
Jutranja zora je že precej svetla, ko se z velikih ladij spustijo manjše ladjice, napolnjene z orki in kačjeglavci, da zasedejo najmanj izpostavljeno mostišče na severu glavnega otoka. Orki in kačjeglavci naj bi zmedli obrambo in privabili morebitni prvi odziv.
Pol ure za prvim valom, ko ta skoraj doseže obale, tik pred sončnim vzhodom, sidrišča nosilnih dvotrupnih ladij zapustijo večji čolni s kristalnim pogonom.
4
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Kdo v Ardi?
« Last post by gaarg on May 24, 2017, 11:46:58 AM »
HA HA HA HA HA  :h14013:
5
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Kdo v Ardi?
« Last post by Pepi on May 24, 2017, 09:00:52 AM »
Jeorg Sprave je en jutjuber, k dela orožja iz vseh možnih reči (zadnje čase iz fidget spinnerjev). Lohk je poljubn dwarf, dočim najbl na kožo pisan mu je pa vrjetn Dwalin. Da loh to korelacijo cenš v celoti, morš slišat njegov smeh: https://youtu.be/VlVRB3BoWOU?t=21
6
Profesor in Arda / Re: Beren in Túrin
« Last post by gaarg on May 24, 2017, 06:36:59 AM »
Izbral sem Turina, ker mi je kot oseba veliko bolj zlezel pod kožo, kot Beren, ki je samo heroj svoje zgodbe.
Obe pripovedi sta mi sicer podobno dobri in sem vsakič komaj čakal, da bosta na vrsti v Silmarillionu. Sem pa v primeru Berena in Luthien vsekakor bil osredotočen bolj na veličastnost pa junaška dejanja pa simboliko slednjih v širšem oziru, medtem ko je pri Turinu junaštvo sicer prisotno, ampak ga zasenči (kruta) usoda Turina in njegove sestre, kjer se zato na Turina bolj navežem in navijam na malo bolj čustveno obarvanem nivoju, kar mi pri zgodbah načeloma prevaga :)
7
Profesor in Arda / Beren in Túrin
« Last post by Celebriel Bodičejska on May 23, 2017, 11:37:29 PM »
Razmišljala sem, da sta oba človeška (!) karakterja znotraj vilinske zgodovine, pa imata najdaljši in celo samostoječi zgodbi (za razliko od vseh ostalih, ki se nekako vlečejo v krajših odlomkih malo tu, malo tam). In težko bi si bila bolj različna tako po dejanjih kot po usodi. Kaj je tisto, kar vas pritegne (ali odbije) pri enem ali drugem?
8
Domišljija ne pozna meja / Re: Game of Thrones!
« Last post by Boki on May 23, 2017, 05:58:27 PM »
Komu mar za krntije vrste BMW, Audi ipd., če imaš svojega lastnega zmaja?  Rad bi videl policaja, ki bi zmaju zaračunal napačno parkiranje. C:-)
9
Fëanorjeva delavnica / Re: Fotkanje za koledar 2018
« Last post by gaarg on May 23, 2017, 04:17:24 PM »
A bo naslov fotografije Trpljenje starega Hurina?  8)
10
Fëanorjeva delavnica / Re: Fotkanje za koledar 2018
« Last post by Burek Legolas on May 23, 2017, 02:53:18 PM »
Pero, po moje boš ti glih tak idealen Hurin, čist isti boš kot v naši risanki. :D
Pages: [1] 2 3 ... 10