Username: Password:

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« Last post by gaarg on Today at 02:39:00 PM »
A imamo kakšen seznam, kdo se je javil za katere članke? Da mal vidmo, kaj je še treba, pa da se spomnimo, če smo se za kaj javili pa pozabili  ;)
2
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« Last post by Ulmiel on November 19, 2018, 08:30:43 AM »
Citatov je bilo bolj za vzorec, se vidi, da sem bolj špilala igre, za večino najavnika ima credit Meta. :)

Sicer pa prijazen opomnik, do konca tedna imate za vse prispevke. :)
3
Klepet / Re: Filmi
« Last post by gaarg on November 18, 2018, 06:31:55 PM »
Pogledal sem Under the skin.
Moj zelo strokoven review: Scarlett Johansson je čist huda.
4
Fëanorjeva delavnica / Re: Secret santa 2018
« Last post by gaarg on November 18, 2018, 06:30:31 PM »
Jp, žurkica!
5
Fëanorjeva delavnica / Re: Secret santa 2018
« Last post by Zurbag on November 17, 2018, 11:50:42 PM »
Hudo sm dobil! Carsko :D
6
Domišljija ne pozna meja / Re: Harry Potter
« Last post by Bwaze on November 17, 2018, 11:35:55 PM »
SPOJLER ALERT II.


Torej, Grindenwaldova hudodelstva. Film sem šel gledat s predznanjem, da so ga kritiki kar raztrgal, ljudem je pa načeloma všeč (Rotten Tomatoes ocena po 200 profi recenzijah je 40%, gledalci mu dajo pa 73%). Take razlike so dokaj redke...


Moram reči, da sem ful pozabil prvi film in mi je bilo malo žal, da si ga nisem pred ogledom spet pogledal. Ker bi se mi verjetno kaj razjasnilo. Ali pa tudi ne, saj film je očitno vezni element v trilogiji, in marsikaj lahko "pustijo za finale".


Počasen ton prve polovice filma me je presenetil, ker se mi je zdel dokaj prisiljen - drama med liki tudi pod razno ni toliko delovala, da bi si lahko privoščili te dolge kadre ... komaj česa.


Igralci so mi bili večinoma všeč, Jude Law ima sicer bolj ali manj vse prizore isti izraz, Johnny Depp pa se mi ni zdel dovolj karizmatičen za oglaševan lik. Ampak to so bolj težave piscev kot igralcev.


Zgodba je dokaj lepo tekla (ko so se enkrat začeli ukvarjati z njo), in mi twisti niso bili povsem silly - nisem poštekal, da je Credence Clearwater Revival Dumbledorjevec, ker nisem bil tako pozoren na perje ptička, in sem mislil, da ima mladička krokarja (kot LeStrange).


Me je pa razočaralo, ker zgodba spet skoči v dokaj finalni del boja med dobrim in zlim. Grindelwald ima kar naenkrat ogromno podpornikov vsepovsod, od ministrstev do posameznikov med našimi protagonisti, in razlog za navdušenje nad njim oz. njegovim ciljem ni najbolje prikazano. Sploh ker sem zasledil visokoleteče hvaljenje o vzporednicah med vzponom nacizma, fašizma in sodobnih populistov (Orban, Trump) in vzponom ter privlačnostjo Grindelwalda, in jasno je, da se film trudi prikazati privlačnost "pozicije moči". Bi bilo pa to lahko mnogo bolje izvedeno. Je pa očitna vzporednica z Grindenwaldovo rezidenco v Avstriji in Dolfejevim Orlovim gnezdom na koncu.


Itd, lahko bi napisal še marsikaj - kar je verjetno dober znak, po slabih filmih se mi o njih še razmišljati ne da, tule pa me v bistvu kar zanima, kaj bodo iz zgodbe napravili v trojki. Ampak itak je magija, lahko v momentu vse obrnejo, ker "magic".
7
Domišljija ne pozna meja / Re: Harry Potter
« Last post by Celebriel Bodičejska on November 17, 2018, 11:05:29 PM »
O lej, Grindelwaldova hudodelstva so zunej! Yaaaay!

V tretjem delu Fantastic Beasts bomo izvedeli, da je Grindelwald potopil Titanik. I'm calling it.

Drugače pa, fak. Meni je bil prvi del slab, drugi del zdaj mi je pa o faking šit level slab. Vprašejte Blaža, kolk sm sposobna kurcat en film od prve sekunde odjavne špice preko celotne poti domov in večerje do zdajle. Vprašte ga, I dare you.

SPOILERJI

Kaj je bilo dobro? Newt, I guess, ali vsaj Redmayne v njegovi vlogi. Kul prikaz tega, kako bo človešto zafuralo svet (več pri minusih). Nagini (več pri minusih). Med magičnimi živalmi je bil en kelpie in ti so med mojimi fav pravljičnimi bitji. Iiiiin to je to.

Kaj je bilo slabo?

Prva polovica filma je bila cela zeh.
Potem je bila tu ne ena, ne dve, ne tri, temveč štiri slabe ljubezenske zgodbe.
Credence kot Dumbledore 3 je bil predvidljiv isto sekundo, ko so ga pokazali z mini ptičkom. Uuuuu kero veliko nerazkritje. Ker verjetno ni za brezveze Jude Law tik pred tem nakladal o feniksih, ne?
Speaking of, Jude Law nima nobene karizme (pa igra Dubledorja in bi jo torej rabil). Ditto Depp. Njuna starost nima nobenega smisla. Morala bi biti ali približno isto stara ali pa bi moral biti Dumledore starejši (odvisno od vira). Jude Law je od Deppa že tko 10 let mlajši, zgleda pa 30 let mlajši.
Also, leta 2018 zgleda lahko na homoseksualno ljubezensko zvezo še vedno samo minimalno namigujemo? In to v filmih, ki se ponašajo s svojim sprejemanjem drugačnosti?
To, da je imela Queenie svojega muggla začaranega, je kao kjut in OK? WTF? Tipo ma faking stockholmski sindrom na koncu (OK, pretiravam, ampak obrnite vlogi in zadeva rata precej bolj creepy).
Scena s prikazom prihodnosti je kr huda. Recimo. Porušeno mesto je hud namig, ampak atomska goba pa ni. Kul je za nas, ne pa za prisotne na tistem shodu, ker leta 1927 ne morjo vedt, kaj to je. En velik bum, OK, sam sej oni sami v vsakem faking filmu povzročijo več eksplozij.
Jao, Nagini. Ona je torej trenutno še ta dobra? Dejte ji prosim faking dober razlog, da se bo spreobrnila, drugače bo Nevillovo obglavljanje izpadlo ful narobe, ker trenutno je ona žrtev, in ta dobri v HP univerzumu ne funkcionirajo po principu, da cilj opravičuje sredstva. Dumbledore deluje tko, ampak ne Neville.

In. Tako. Dalje.

Oprostite, grem si spucat oči s Hobitom 2.
8
Fëanorjeva delavnica / Re: Secret santa 2018
« Last post by Moriarty on November 17, 2018, 10:32:59 PM »
Imena in naslovi so razposlani, zdej pa veselo na delo!  :D
9
Fëanorjeva delavnica / Re: Secret santa 2018
« Last post by Moriarty on November 17, 2018, 08:19:49 PM »
Prijave so se zaključile!
Kmalu izžrebam in razpošljem imena  ;)
10
Fëanorjeva delavnica / Re: Secret santa 2018
« Last post by Zurbag on November 17, 2018, 05:50:43 PM »
Samo še dobri dve uriii!!!
Pages: [1] 2 3 ... 10