Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Boki

Pages: [1] 2 3 ... 12
1
Domišljija ne pozna meja / Re: Game of Thrones!
« on: April 19, 2018, 03:05:46 PM »
Mogoče bo komu zanimivo.

2
Interesne skupine / Natečaj prijateljev iz Srbije
« on: April 17, 2018, 01:18:46 PM »
Ne vem, če ste bili deležni vsebine natečaja in niti ne vem, če je to prava lokacija - po potrebi prestavite. Tole sem dobil na mail in mogoče bi koga zanimal izziv, saj sodeluje srbsko tolkiensko društvo Valinor Club:Quote
Tolkindanski konkursi


Udruženja „Valinor Srbija“ i „Autostoperski vodič kroz fantastiku“  i ovog proleća vas pozivaju da učestvujete na književnim i likovnim konkursima za decu i odrasle koje zajednički organizuju. Ovaj način iskazivanja počasti delima Dž. R. R. Tolkina, jednog od najvećih stvaralaca epske fantastike, polako postaje tradicija, a kao i svake godine pripremili smo prikladne nagrade za radove koje stručni žiri, sastavljen od književnika, likovnih umetnika i novinara, proglasi najuspešnijim.


Učesnici će biti podeljeni u četiri starosne kategorije, a mi smo se potrudili da teme konkursa odgovaraju uzrastu autora. Svaki učesnik može da pošalje po jedan likovni i/ili književni rad na adresu valinor.club@gmail.com do 15. maja 2018.


Kategorije :


Deca – do 10 godina
Juniori – od 11 do 16 godina
Mladi – od 16 do 21 godine
Odrasli – od 22 godine
Književni konkurs:


Tema književnog konkursa za mlađe kategorije (deca i juniori) je "Da li ste videli patuljke?" ... ili vilenjake, džinove, orke, čarobnjake, zmajeve ili neka druga neobična stvorenja na koja biste mogli da naiđete šetajući se Tolkinovom Srednjom zemljom.


Za starije kategorije (mladi i odrasli) tema je "Priče iz Okruga" - hobitski mitovi i legende, veliki junaci Okruga i Srednje zemlje, priče o čarobnjacima, patuljački rodoslovi i slične zavrzlame... Pustite mašti na volju.


Dužina: do 5.000 karaktera (slovnih znakova, računajući i razmak) za mlađe kategorije, i 10.000 karaktera za starije kategorije. Nećemo mnogo zameriti ako bude i neki karakter više, ali ne previše. U obzir dolaze i priče i pesme.


Prihvatamo radove na oba pisma - ćiriličnom i latiničnom - ravnopravno, kao i radove autora na svim jezicima sa kojih nije potreban prevod na srpski.


Likovni konkurs:


Tema likovnog konkursa za mlađe kategorije (deca i juniori) ista je kao i tema književnog konkursa: "Da li si video patuljke?" ...ili vilenjake, džinove, orke, čarobnjake, zmajeve ili neka druga neobična stvorenja na koja biste mogli da naiđete šetajući se Tolkinovom Srednjom zemljom.


Za starije kategorije (mladi i odrasli) tema je "Mitovi iz Srednje zemlje". 


Radovi mogu biti potpuno originalni u pogledu izmišljenih bića, a mogu se oslanjati na opise iz nekog od Tolkinovih dela, ali ne smeju da budu plod precrtavanja.


Molimo vas da uz vaše radove obavezno pošaljete sledeće podatke: ime i prezime (ili pseudonim), godine starosti i kontakt podatke (mejl i/ili telefon). Takođe, apelujemo na vas da poštujete propisani rok za slanje (15. maj), kako bi članovi žirija imali dovoljno vremena da adekvatno (pr)ocene svaki rad.


Žiri će iz svake kategorije izabrati po tri najbolja rada, a proglašenje pobednika i dodela nagrada biće održani na festivalu Tolkindan 2018.

3
Profesor in Arda / Re: The Fall of Gondolin - samostojna knjiga
« on: April 13, 2018, 12:01:07 PM »
Precejšnja škoda, če bo to šlo mimo naše podalpščine. Glede na to, kakšna (fantazijska) jajca vse prevajajo ...

4
Profesor in Arda / Re: The Fall of Gondolin - samostojna knjiga
« on: April 13, 2018, 09:55:59 AM »
O tej knjigi pišejo tudi na MMC RTV, je kar nekaj zanimive vsebine. Ne bom špekuliral, če bo kasneje knjiga prevedena v slovenščino, a zagotovo bi si zaslužila. Dobre fantazije nikakor ni preveč.

5
Profesor in Arda / Re: Tolkienove skice
« on: April 12, 2018, 12:42:56 PM »
Takrat niso imeli orodij, kot je Fractal Designer ipd. Zanima me, kaj bi dobili, če bi g. Tolkien živel v današnjem času?

6
Profesor in Arda / Re: Vilinski in drugi jeziki Srednjega sveta
« on: April 12, 2018, 12:39:24 PM »
Zanimiva zadeva.

7
Jubilejni, 40. Sferakon bo od 11 do 13. maja 2018.
Če bi slučajno koga zanimalo:

http://sferakon.org/novosti/

8
Domišljija ne pozna meja / Re: NAŠE NAMIZNE IGRE
« on: April 09, 2018, 08:26:16 AM »
Igro Manioskolpos sva z bratom igrala pred 35 leti kot mulca. Na podlagi, nekakšnem zemljevidu iz šesterokotnikov si pomikal oznake z vojaškimi enotami starogrškega časa. Vsaka je imela svoje lastnosti in ko sta se enoti srečali, si vrgel kocko in rezultat meta je odločil izid: branilec uničen, branilec se umakne, naredi se zamenjava, napadalec se umakne, napadalec je uničen. Potem je bilo pri pomiku treba upoštevati teren (močvirje, vzpetina, gozd, reka). Bila je tudi mornarica. Partija je trajala tudi nekaj ur. Všeč mi je bilo, kes so pravila preprosta in se lahko hitro začne igrati. Razmišljam, da sam naredim verzijo (imam orodja), za zabavo s sinom.


9
Domišljija ne pozna meja / Re: Meteorita
« on: April 09, 2018, 08:13:59 AM »
Fotke so super.
Komisija v sestavi Tatjana Jamnik (Polica Dubova), Matej Meterc (Meteorita) in Bojan Ekselenski (Supernova)

je podelila nagrade supernova:
  • Zlata supernova: Barbara Jelen za Odstiranje
  • Srebrna supernova: Aljoša Toplak za Milijonto udejanjenje
  • Bronasta supernova: Teja Gale za Ječa
     Priznanje: Primož Jenko za Čas nič
     Priznanje: Tejka Novšak za Muholovec
Izbor je bil precej težko delo. Upam, da smo z nagradami spodbudili pisanje fantazijske proze in tudi poezije.

10
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Gospodar prstanov - serija
« on: April 09, 2018, 08:06:27 AM »
Quote
LOTR je le star že 17 let - za trenutne najstnike je to predpotopni film
Meni se zdi, vsaj kar se tiče vizualij, še kako konkurenčen film. Ampak verjetno danes mnogi mislijo, da je nekaj, kar je posneto pred nekaj leti, avtomatsko nekaj zastarelega ... Kakovostnejša, kot je vsebina, žlahtnejše se postara. In LOTR se mi zdi, da je kakovostna vsebina, meni osebno je primer, kako se literarno delo prenese v film, torej drugačen medij.

11
Domišljija ne pozna meja / Re: Harry Potter
« on: April 06, 2018, 10:28:33 AM »
Harry Potter je še vedno med mlajšo bralno publiko precej popularen. Na delavnici sem zadnjič povprašal o tem in skoraj vsi so, ali prebrali, ali berejo. Saj 7 knjig (če štejem samo osrednjo sago) je kar konkreten bralni zalogaj.

12
Domišljija ne pozna meja / Re: NAŠE NAMIZNE IGRE
« on: April 06, 2018, 10:13:02 AM »
Še kdo igra "šnops"? Najraje imam navadnega, a ruski je za malce bolj na izi. Navadni je po mojem najboljši v tri, a ruski v štiri, kjer sta na kontra strani mize (partnerja se ne določata z rufanjem). Navadni mi je super, zlasti v tri, ko imaš navadni špil, šnops, "durhmarš", berača, "durhmarš" z aduti, potem je tu še kontra (končne točke se podvojijo), pa seveda talon za tistega, ki igra sam. Fora igre je, da znaš odlično pomniti karte in znaš predvidevati glede tega, kaj je padlo. zmagaš lahko tudi s precej slabšimi kartam.


Še ena namizniška. Pred mnogimi leti je bila na voljo v obliki nekakšne revije Manioskolpos, strateška igra na šesterokotnikih v analogni obliki (figurice si moral izrezati).

13
Domišljija ne pozna meja / Re: Vitezi in Čarovniki
« on: April 05, 2018, 05:13:33 PM »
Dodan je obširen dražilnik Magijske gimnazije Lubliana z vsemi dodatki.
Dodane so strani poezija, proza in Atlantida.

14
Domišljija ne pozna meja / Re: Meteorita
« on: April 05, 2018, 05:11:19 PM »
Na Meteoriti se bodo ob 17 uri podelile nagrade za najboljše slovenske kratke zgodbe, objavljene v Supernovah.
Gre za projekt, v katerem sodelujejo KUD Polica Dubova, Meteorita in Celjsko literarno društvo kot založnik Supernove.
Kaj več še ne bom razlagal.

Pages: [1] 2 3 ... 12