Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ulmiel

Pages: [1] 2 3 ... 19
1
Klepet / Re: Serije
« on: October 22, 2018, 09:22:09 AM »
Ok, po prvih dveh delih mi je stvar TOP. Spet je vse mal creepy, pa they went all in, an. Mogoče bo res zadnja.

Spoiler: show
Pa Satan je prov prisrčen. Če je to on, an.

2
Klepet / Re: Serije
« on: October 19, 2018, 02:22:21 PM »

EDIT: Sori, še glede AHS neki!

AHS! A že kej gledamo? Po treh delih me zadeva še kr intrigira, čeprov ... kaj pa vem. A je mal preveč meta? Sploh v tretjem delu, k nrdijo en tak hecn *skadooosh* in se kr naenkrat pojavjo čarovnce iz tretje sezone, izmed katerih eno igra ista igralka, k igra lik, k je v tej isti epizodi praktično ravnokar umrl.


Okej, tri epizode kasnej bi se js kle mogoče mal popravu. V bistvu so far, so good! V bistvu sm še kr navdušen. Sezona je že čez polovico in ni zgubila niti mal iskre. Je pa tko, ane. Sezono zdej jemljem bolj kot en tak "reunion", in mi diši mal po zadnji sezoni -- in če slučajno je res zadnja sezona, bolj proper zadnje sezone ne bi mogl narest. Vsi, k so kadarkol štel, so not! :DUuu, a res?? Ok, lih po Sharp Objects iščem nov material, treba AHS začet gledat.

3
Klepet / Re: Serije
« on: October 18, 2018, 09:19:50 AM »
Ok, pogledala Sharp Objects. Mislim, da najboljša serija letos. Westworld gladko prešiša, sam še Stranger things mi jo mogoče premagajo, oz. gre ob bok z njimi.

Sicer Sharp Objects niso isti žanr, an, gre za dramo/triler/misterij, kjer je samo ena kaplja nadnaravnega, na kar se serija sama ne obeša  (kar je prav tako osvežujoče), ampak kvaliteta zgodbe in igre, to je pa noro. Amy Adams je vrhunska.

Ena sezona, osem delom po ca. eno uro. Res priporočam.


4
Fëanorjeva delavnica / Re: JMS in Kreativni natečaj 2018!
« on: October 18, 2018, 09:16:14 AM »
A lahk sam pripomnem, da ste totalni carji, ker ste nas rešili bremena priskrbitve nagrad? Just sayin ... :)

<3 :)5
Fëanorjeva delavnica / Re: JMS in Kreativni natečaj 2018!
« on: October 16, 2018, 10:34:44 PM »
A lahk  sam pripomnem, da bodo letos nagrade posebej hude, ker bodo direkt iz Oxforda in direkt iz razstave o Tolkienu? Just sayin ...

6
Interesne skupine / Re: Ainur!
« on: October 16, 2018, 11:29:46 AM »
BUT i'M SURE WE'RE GONNA BE ALL RIGHT!

Cel. Faking. Moot. :D Se mi je to pel. Zakon je blo :D

7
Fëanorjeva delavnica / Re: Društvena srečanja
« on: October 11, 2018, 12:18:31 PM »
Jst pa mogoče celo pridem, sam bom pozna. Bom vidla, če rata. :)

8
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: October 11, 2018, 12:17:13 PM »
Odlično :D Fašete kak mail :)  C:-)

9
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: October 09, 2018, 10:54:51 AM »
Dragi moji,

NMN je za nami in čas je da zaštartamo nastajanje še zadnjega glasila letos. :) Za to glasilo potrebujem, poleg rednih prispevkov in morebitnih prijetnih presenečenj (zelo dobrodošlo!!) naslednje:

- VLS poročilo! Bi se vas več zbralo in napisalo? Taki so zmeraj zabavni za branje, pa olajšajo pisanje.

- NMN poročilo! Need I say more? Spet, lahko bi več ljudi napisalo in pokrilo več spektrov, tako kot ste lani odlično pripravili  VIECC poročilo. Lešnik, si za? Peter, Nik, Beno, Snejks, Gregor, Tadeja? Je kdo špilal kakšne igre v tistem čošku, ker to je majkemi edina stvar, na katero se ne oziram na NMNju, ni časa. Lahko bi se razdelilo v več sklopov, eni pokrijejo predavaja, eni GG stojnico, eni cosplay tekmovanje, eni panele, vsi pa  še malo splošen vtis in vzdušje. What say you?

- VIECC - a gre kdo od GGja gor?

- JMS, ker bo takrat že za nami!


Precej bo poročil, zato želim, da so čim bolj pestra in razgibana in da ne padejo na tri standardne osebe, yes? Več ko nas pripravlja eno poročilo, bolj razgibano je in manj imamo dela s poročilom. Dajte se prosim javit za te zadeve.


Ekstra dobrodošli bodo prispevki, ki niso poročila, da se mal razbije. Standardi - škratje kronike + rebus, prosim, že komaj čakam na nadaljevanje. Orki, bi kaj spravili skupaj? A? Stojanovi kuharski podvigi, prosim, rabim navdih za kakšno kuharijo. Prevodi in kratke zgodbe, to bi bilo ekstra dobrodošlo, gilgaladovci. Lahko je kratka zgodbica, lahko je fan fiction, lahk je sci-fi, lahko je poezija, karkoli, samo da je, prosim.

Pričakujte še kakšen mail. Dajte se prosim javit, lahko na mail, lahko na forum, da pol naprej skomuniciramo.

Rok: 26.11.

10
Fëanorjeva delavnica / Re: Društvena srečanja
« on: October 08, 2018, 03:41:31 PM »
Lord of the Rings, JA! :D  12.10. MORA biti srečanje, ker smo ga reklamirali na NMNju. :P Saj se je dajalo ven tudi na FB. Dajte še zdajle parkrat objavit na FBju tole srečanje, prosim, pa če se da, naredte dogodek, da se mal razširi. Fantje so se pogovarjali tudi, da bodo rezervirali mizo v Dobri potezi, upam, da se je to kaj speljalo! Pa uro tudi napišite. 

In short: OKTOBRSKO PO-NMNJEVSKO SREČANJE GIL-GALADA: 12.10., Dobra poteza, igre in pivo in zdravljenje postnmnjevske depre!  ???

Mislim, da je zbor ob 18h. Lahko da 18:30, bo kdo drug vedel, ki dejansko pride.  :o

11
Klepet / Re: Serije
« on: October 04, 2018, 08:40:09 AM »
Saj meni tudi. Na začetku. Pol gre pa vse mal navzdol. Mah, sej bom itak gledala, logično.

Jaz pa spet nadaljujem z Big Bang Theory. Sem ostala pri deveti sezoni, pa mal za hec gledam medtem ko počnem druge stvari. Na lagerju mam pa Sharp Objects, sam za tisto se moram prov usest pa gledat, in ni časa.

12
Klepet / Re: Serije
« on: October 03, 2018, 03:57:06 PM »
wtf, kako nov AHS, lihkar sm unga Trumpa pogledala! :o A je boljš kot Cult vsaj?

13
Fëanorjeva delavnica / Re: GilGalad stojnica na NMN
« on: October 03, 2018, 09:41:58 AM »
O fak, Zupan, sori, še zmeraj sem mislila da si tajnik, my bad! zato sem te predlagala.


Jaz sicer 12..10. ne morem spljoh.

14
Domišljija ne pozna meja / Re: NA MEJI NEVIDNEGA 2018
« on: October 02, 2018, 09:37:21 AM »
NMN <3 Čestitke Šmaugu za odlična predavanja in panele, postavitev prostora in splošno organizacijo res ogromnega eventa. Kot zmeraj, na meji nevidnega čas mineva neznansko hitro. Ne štekam, pokonci sem od 6h zjutraj, NMN se začne ob devetih in enkrat se obrnem in je ura osem zvečer, domov pa valda pridem sredi noči. Majkemi, toliko dogajanja in stojnic in ponudbe ... jst ne vem, kako folku uspe pridt samo za kakšno uro, ker men jih enajst ni dovolj. :D

Kdo bo napisal poročilo za NMN za Sijočo Zvezdo? Se nas nekaj združi, napišemo skupaj? Jaz sicer pripravljam že eno drugo poročilo, tako da bi bila vesela, če kdo drug zaštarta, sem pa bila prisotna na večini predavanj in panelov in lahko to obdelam. Lešnik, si za? Še kdo drug? Pero, Ajda, Snejks, Beno, Nik?


Seznam, ki ga je napisal Lešnik je odličen in se povsem strinjam z vsem. Te taveliki plakati bi morali biti v društveni robi, mislim, da jih ni pri meni ... jih je pa oblikovala Manca, lahko se kaj takega naredi za naslednje leto. Sovražim pingvine, ampak verjetno je najbolj praktična reč za oglaševanje. Kar se tiče teksta, smo že imel krasen moto "Skoči v Srednji svet", ki ga pomoje vsi prepoznajo, oz. nas znajo umestiti.

Jaz bi seznamu dodala, da je treba OBVEZNO imeti sestanek s čimveč vsemi aktivnimi na stojanici vsaj en mesec pred dogodkom. To nam potem tudi da dovolj časa, da dva tedna pred dogodkom imamo že vse od Šmaugovcev, kar potrebujemo za stojnico in jim ne težimo dva dni prej, da hodijo spet preverjat če imajo ščite v  kleti. :)

Drugo, varovanje stojanice je treba prevetriti in dati v ospredje promocijo društva. To je to, kar je Lešnik že omenil in tudi za to bi obvezo imela sestanek z vsemi prisotnimi na stojnici, da se ustrezno pripravimo. Pač jebiga, če si na stojnici od Gil galada, si vzameš čas tudi za en sestanek. Zaradi mene lahko stvari zaštartamo že na VLSju, ko smo vsi na kupu, če bo efektivneje.


Se dobimo na postNMNjevskem sestanku? Jaz na srečanje 12.10. gotovo ne pridem.

15
Fëanorjeva delavnica / Re: GilGalad stojnica na NMN
« on: October 02, 2018, 08:59:12 AM »
Hvala vsem za pomoč in delo na stojAnici, sem že v FBju posebej izpostavila najbolj pridne, tako da se ne bom ponavljala.

Leško, pomoje najbolje da kontakt posreduješ Zupanu, ki zbira člane, sem pa jaz takrat nove člane kontaktirala kar sama. Zupi, če ne boš utegnil, mi prosim povej, lahko brez problema jaz napišem mail.


Sicer pa upam, da bo kaj odziva tudi na srečanje. Bilo bi fino, da se vsake par dni ponovi objava. Če nimamo več lajkov kot pred NMNjem, kar pomeni, da ne sledijo našim objavam, bi lahko mogoče naredili event pa ga razširili? Ne vem, kok je to efektivno, to ste drugi večji strokovnjaki. :)


Bi se mi kej dobili, da damo vkup vsa opažanja in ugotovitive? Če ne, dejmo napisat en skupen zapisnik, dodajamo magar na Lešnikov seznam v NMN topicu, če nobenega ne moti, da je "javno"?

Pages: [1] 2 3 ... 19