Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Celebriel Bodičejska

Pages: [1] 2 3 ... 13
1
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Razna nadaljevanja LOTR
« on: July 16, 2018, 10:07:47 AM »
Lahko je dobro napisana, ja, samo še zmerej je levji delež uspeha tega dela na plečih originalnega avtorja.

2
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Razna nadaljevanja LOTR
« on: July 16, 2018, 09:10:31 AM »
A hugoti se podeljujejo tudi za fan fiction?

(Sorry, jaz imam o ff slabo mnenje. Je kul za v izi hobi, ampak ne morš mi pa piscev ff prodat kot resnih avtorjev, glede na to, da ss šlepajo na trud, talent in uspeh nekoga drugega.)

3
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Re: Razna nadaljevanja LOTR
« on: July 15, 2018, 11:46:58 AM »
Zdajle sem na 24. strani od cirka 270 tega The Last Ringbearerja in se že neki časa tolk dolgočasim, da samo preletavam cele odstavke. Pa še na 10 posto nisem!

Ideja ni slaba, torej da so zgodovino pisal zmagovalci in da je bil Mordor v resnici mirna dežela na robu industrijske revolucije, pa so ga uničil konzervativni magijci in treehuggerji. Izvedba pa ... Neskončni opisi strategij in alternativne zgodovine. Pa ne na zabaven, silmarillionski način, ko se vse vsaj nekam premika.

Ful me spominja na tist, k učitelj razlaga zgodovino tolk monotono, da ne poštekaš kuj, kaj je pomembno, pa raje zapišeš vse, potem se pa učiš iz zapiskov in ugotoviš, da lohk vse preskočiš, ker ni šanse, da bojo te nepomembne podrobnosti v testu.

Prav mi je, kaj pa berem fan fiction. Ff pa dobro ne gre skupaj.

4
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: July 14, 2018, 09:07:58 PM »
Prebrala tudi pripovedi iz zgodovine... A prosim vsi še pred VLSjem preberete tudi strokovne članke, da bomo lažje debatiral ob ognju?  :C  Smrt in nesmrtnost v Srednjem svetu. Včeri sem kar preveč zatavala z mislimi in bi z veseljem odprla kakšno debato ob ognju na to temo.

Aaaa, dejte z debato o nesmrtnosti prosim počakat name. Ker mi je tolk huda tema, da ne bi rada zamudila tega.

P.S. Nerlisa, a bodo na VLS dodatne SZ-jke za prelistat za stare člane, da vidijo, kako stvar zdej zgleda?

5
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: July 13, 2018, 03:10:07 PM »
Waaa, SZ-jka je prišla pred VLS!

Lahko povem, da je to ena meni najljubših SZ-jk v zadnjem času, predvsem zato, ker je ekstra tolkienovska. Kar štirje članki o Srednjem svetu! In potem poleg tega ravno prav humorja in dogajanja v društvu nekoč in zdaj.
Edino ene ilustracije so malo kockaste, ampak ni krize.

All hail Ulmiel!

6
Fëanorjeva delavnica / Re: VLS 20
« on: July 09, 2018, 12:55:48 PM »
Stativ.

ŠE ENA STVAR. ŠOTORI!
Za vikend bo gužva v koči. Prosim, tisti ki ste označili kočo, pa imate kakšen šotor doma, dajte javit. :) Od četrtka naprej rabim vsaj pet oseb iz koče v šotore. Na voljo so tudi društveni šotori (platneni). Enega imata Meta in Blaž, dva sta na voljo še za druge. Placa notr za 2-3 oseb po tamalem. :) Samo podlogo bi rabili svojo (kakšno blazino).

A nista dva skupaj, en od Ostrog pa en društven? Ker tretji je samo zunanja streha z ognjiščem in klopmi (ki jih ni nujno postavit).

Kakorkoli, tole ful priporočam. Več prostora kot v iglujčku, bolj zračno, pa mal sem se igrala z idejo, da bi se to naredilo čisto po srednjesvetsko (da se zamaskira v njih vse moderno in je lahko to en del Rivendella potem). Podobno, kot srednjeveška društva naredijo srednjeveške tabore. Edin pogoj pri teh šotorih je, da morajo stat na dobro pokošenem terenu, ker nimajo svojih tal. Pa več prostora zavzamejo, sploh če (kot del scene) stojijo vsi skupaj.

Bi se še kdo špilal srednjesvetski tabor?

7
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / Razna nadaljevanja LOTR
« on: July 05, 2018, 08:41:34 PM »
En zabaven članek o poizkusih fanov, da bi nadaljevali LOTR:

https://www.newstatesman.com/culture/books/2018/06/how-not-write-sequel-lord-of-the-rings-j-r-r-tolkien

The Last Ringbearerja ste nekateri brali, ne? A bi kdo poročal?

8
Fëanorjeva delavnica / Re: VLS 20
« on: June 26, 2018, 03:25:59 PM »
Jaz lajko v četrtek in petek. Samo name se ne preveč ozirat, če mate drugi drugače čas, ker sem bl crap od umetnika.  :)

9
18. in 19. avgust je ravno moj frej vikend, če se kaj ne spremeni. Jaz bi vsekakor šla.

10
Ja, oko in možgan iščeta neko strukturo, ki bi opravičevala oznako "pesem". Boleča odsotnost le te je po mojem lahko zgolj namerna.

Ne, lih to je fora. Pesem v prozi ponavadi nima rime in nima standardnega ritma. Se pa še vedno bere kot pesem. Pesmi v prozi so ravno zato tolk pogoste, ker se folk zaveda svojih omejitev in si misli fuck it, bom pa napisal en lirični spis in dal vsak stavek al pa del stavka v svojo vrsto, oula, pesem! Sej to je čisto legit, sam vedno je rezultat slab.

Konkretno tale Bokijeva bi bila IMO še kar OK, če bi se končala po prvi kitici. Se pravi da bi bila zajebancija in ne moraliziranje, ker s humorjem tudi obliko veliko lažje prodaš.

Drugače pa, Boki (in drugi pesniki prepogosto), pesmi niso imune na pravopis. Ni kar po defaultu na koncu vsake vrstice vejica in ni vsaka nova vrstica z veliko začetnico (razen če imaš za to kak razlog, pa čeprav samo estetski).

11
Then again, pri poeziji sem tudi zagrizen konzervativec, ki hlepi po rimah.

Po mojem nisi tolk konzervativec, kot da imaš smisel za poezijo in ti je pri branju skropucal, ki jih pesniki proglašajo za pesmi v prozi, jasno, da gre samo za odsotnost ritma in rime zaradi neznanja ali lenobe. Pravo DOBRO pesem v prozi je ful težko pisat. Ne vem, če od naših pesnikov in kvazi pesnikov to sploh kdo res zna, razen Alojza Ihana. Jaz vsekakor še nisem prebrala ene dobre.

12
Fëanorjeva delavnica / Re: VLS 20
« on: June 03, 2018, 02:28:04 PM »
Klikneš na prvi strani na pasico Veliko letno srečanje: Prijave in regstracija; in lo and behold, obrazec za prijavo.

Direkten link: http://drustvogil-galad.si/vls/prijava/

13
Profesor in Arda / Re: Beorn in njegov čarobni vikend.
« on: June 01, 2018, 07:02:57 PM »
Če je zadeva tisočkrat povečana, preveč detajlno vidš, kako se ona naštima v un skret od panja, in kozla not.

Prosim, pejt za učitelja! :D

14
Profesor in Arda / Re: Morgulsko rezilo - prstanovi besi
« on: May 31, 2018, 03:39:50 PM »
Morgul blade je bil zdizajniran tako, da se je odlomil. Konica se je potem po telesu prerinila do srca in nato si ratal prikazen. Aragorn je z athelasom ta proces upočasnil, Elrond je pa Froda potem uspel pozdravit (čeprav so posledice ostale in je na vsako obletnico zbolel). Se pravi če te od morgulske bolezni ni pobralo v štartu, je bila pa vsaj kronična nadlega. :D

15
Profesor in Arda / Re: Vilinski in drugi jeziki Srednjega sveta
« on: May 31, 2018, 12:56:44 PM »
Tolkien je sindarin nekoliko pomodeliral po valižanščini, ker mu je bil lep jezik. Irščina - čeprav je sorodna v. - mu je bila pa grda. :D

Pages: [1] 2 3 ... 13