Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Burek Legolas

Pages: [1]
1
Interesne skupine / Kings of War
« on: November 24, 2018, 12:33:24 PM »

KINGS OF WARPred kratkim sem se navdušil nad igro Kings of War (KoW). Gre za strateško igro z velikimi vojskami mini figuric, podobno Warhammer Fantasy (WFB), ki pa se od te razlikuje v par bistvenih zadevah:
1) Enostavna pravila - vsa pravila, ki jih rabiš za igranje, so na 30 straneh, pa še te so manjše kot A4. To vključuje tudi posebna pravila, uroke, artefakte in izbiranje vojske. Brez tega je pravil za 20 strani. Po nekaj igrah praktično ne rabiš več gledat v rulebook, bistvo igre pa je manevriranje, ne tabele in listanje po knjigah.

2) Raznolikost - KoW so zasnovali kot alternativo WFB, ko se je ta začela potapljati, zato lahko uporabiš vse vojske iz tistega range-a. Pa tudi iz bolj ali manj vseh ostalih iger s fantazijskimi figuricami. Vključuje namreč pravila za kar 21 vojsk z zelo splošnimi opisi: ljudje, škratje, uročeni škratje, vilini, temni vilini, narava, ogri, demoni, goblini, orki, mrtveci, mumije, kuščarji, angeli, hobiti, viteški red, zveri, sirene, podgane, severnjaki in tiranidi.

3) Cena - Ker podjetje, ki igro proizvaja, nima vseh teh figuric (niti jih ne nameravajo imet), je razumljivo in normalno, da se lahko uporabljajo figurice iz drugih iger. Jaz na primer uporabljam nekaj njihovih figuric, nekaj starih iz WFB, nekaj pa sem jih naredil kar sam. To seveda bistveno zmanjša stroške izdelave vojske (Po moje se da z malo domišljije, kreativnosti in dela ustvariti celotno vojsko za okrog 50€.)

4) Multibasing - KoW je igra, v kateri glavno vlogo igrajo enote, ne posamezne osebe. Vsaka enota (na primer 20 okostnjakov) je tako samo vizualna predstavitev abstraktne enote, ki jo v igri predstavlja kvadrat ustrezne velikosti (na primer 10cm*4cm. Ko v bitki nekaj teh okostnjakov podleže, iz enote ne odstraniš posameznih figuric, ampak preveriš, ali cela enota pobegne. Ko se to zgodi, celo enoto odstraniš iz igre. Posledica tega je, da lahko enoto sestaviš kot celoto, kot neke vrste mini dioramo, na kateri se posamezne figurice pojavijo v kontekstu. Figuric je lahko tudi manj, če le celota dobro izgleda in upoštevaš neko minimalno število. Tudi to zmanjša stroške.

Par primerov, od čisto enostavnih do vedno bolj zapletenih:
https://3.bp.blogspot.com/-tdt7G5cVne0/VsqJCzdsSKI/AAAAAAAAA44/RW3Z3LdOkV0plG2lggOA-Eavjf-xU0rmA/s1600/skelefinal.JPG
Primer iz teksta. Figurice, postavljene na ploščo prave velikosti. Namesto 20 okostnjakov jih je tukaj 17.

http://www.mywargame.com/wp-content/uploads/2015/02/Centaur-unit-1.jpg
Posamezne figure, ki so iz neke druge igre, so še zmeraj na svojih osnovnih bazah, tako da jih lahko kadar koli odstraniš in uporabiš v prvotni (ali kakšni drugi) igri.

https://i.pinimg.com/236x/41/e1/54/41e154d9998cf40d89b4b733a08a5f88--scenic-base.jpg
Malo bolj dodelana scena, uporabljene so različne figurice. Dokler je jasno, kaj predstavljajo, je čisto OK.

http://i.imgur.com/rw1Dk77.jpg
Tukaj je scena že bolj dodelana in predstavlja lep prizor. Figuric je sicer precej malo (9 goblinov predstavlja enoto 20 goblinov, jaz bi dodal še kakšna 2), ampak izgleda kul.

http://www.lustria-online.com/data/imported/155185-mm2.jpeg
Kul scena, več nadstropij, zelo dinamično. Tudi tukaj je bolj malo figuric.

https://vaultoftheundead.files.wordpress.com/2015/09/zombies-4.jpg
Čudovito dodelana scena, ki na bojišču deluje kot enota, na polici ali v vitrini pa kot diorama.

Nadaljevanje v naslednjem postu!

2
Interesne skupine / Material za plašče
« on: June 19, 2018, 11:43:06 AM »
S Kajo že nekaj časa razmišljava, da bi si zrihtala hude tople plašče za na VLS! Lodn in volna sta zelo draga, zato trenutno gledava Melton: http://www.fabricuk.com/fabrics/859-italian-melton.html


Material je 70% volna, 30% poliester, Zupan zagotavlja, da bo fajn :D Na voljo je v črni, temno modri, dveh rjavih, nekaj sivih, olivno zeleni, pa tudi v nekaj drugih, bolj pogumnih barvah.


Ker je poštnina precej draga, bi bilo fajn naročit v večji količini, da si to razdelimo. A še koga zanima nakup?


Za klasičen, polkožni plašč, rabimo ca. 3,5 m blaga. Skupaj s poštnino pride to 50-55€. Za polni, tričetrtkrožni plašč, rabimo ca. 5 m (65-70€). Potem si ga lahko sami izdelate, midva bova to zaupala šivilji.

3
Klepet / Podcasti
« on: April 10, 2018, 11:08:04 AM »
A kdo posluša kakšne kul podcaste? Meni so postali ful fajn način za polnjenje časa - recimo ko pospravljam, pomivam posodo, se vozim itd.


Da še tukaj zatežim s tem, trenutno poslušam The History of Rome: http://thehistoryofrome.com/episodes/


Gre za ful obsežno serijo podcastov (189 epizod po 20-30 minut), ki zelo natančno, ampak tudi ful zanimivo, opisujejo razvoj Rima. Začne se z ustanovitvijo in konča z razpadom kakšnih 1200 let kasnej. Ful priporočam, če imate veliko časa in če vas take stvari zanimajo. :D


Seveda pa že gledam naprej v čas, ko bo tega podcasta zmanjkalo (trenutno sem pri 110. epizodi), zato iščem potencialne predloge!

4
Klepet / Sankanje!
« on: January 02, 2018, 02:27:14 PM »
Kdo bi se šel v soboto sankat na Ljubelj?  8)


Vreme v Ljubljani bolj spominja na mokro cunjo kot na zimsko pravljico, v gorah pa je ogromno snega! Proga na Ljubelju je super: 2,5 km, 320 m višinske razlike. Gor se gre peš (ca. 60-90 minut), na vrhu nekaj pojemo in popijemo, potem pa se odsankamo dol (ca. 15 minut).

5
Fëanorjeva delavnica / VLS Organizator - Velike Lašče
« on: June 27, 2017, 02:43:25 PM »
Nekateri že veste, da se letošnje poletje obeta prva razširitev za igro VLS Organizator - edicija Velike Lašče! Cilj razširitve je, da naredimo igro bolj dinamično in raznoliko, seveda pa vključimo tudi nove osebe, predmete in dogodke, ki so zaznamovali naše štiri VLSje v Laščah!

Razširitev je v fazi dopolnjevanja zadnjih kart, zelo pa bi bila dobrodošla vaša pomoč, predvsem pri iskanju posrečenih slik in citatov. Lahko jih nalimate kar v tale topic! :D

Bilbo, si prinesel piške?

6
Domišljija ne pozna meja / Novi in prihajajoči filmi
« on: May 14, 2017, 12:14:58 PM »
Ne vem, koliko vas je fanov Aliena, ampak NMN sodeluje pri organizaciji premiere Alien: Covenant v Kinu Bežigrad v četrtek. Tam boj video igre, VR očala in replika facehuggerja za fotkanje!

Na NMN Facebooku je tudi nagradna igra za 2-krat 2 vstopnici. :)

7
Klepet / Zlobni duh iz svetilke
« on: May 09, 2017, 10:09:54 AM »
V zgodbah pogosto najdemo like, ki ljudem uresničujejo želje. Ampak pogosto taki liki želje interpretirajo drugače, kot si je oseba zaželela, ali pa dodajo neko čudno pravilo in vse skupaj se za človeka konča slabo. Na primer: "želim si, da bi lahko letel" ... "lahko letiš, ampak samo z zaprtimi očmi". "Hočem dobit 1 milijardo dolarjev" ... "OK, upam da boš lahko pojasnil zadevo davčni inšpekciji". Cilj tegale topica je, da igramo obe vlogi!

Stvar deluje enostavno:jaz bom začel z eno željo. Kdor objavi odgovor, napiše pravilo, ki skuša čim bolj pokvariti mojo željo. Potem napiše svojo željo in stvar se nadaljuje. :)


Dobri duh, izpolni mi željo!
Želim si neomejeno količino pice in piva!

Pages: [1]