Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Ulmiel

Pages: [1]
1
Fëanorjeva delavnica / VLS 20
« on: December 13, 2017, 08:48:01 AM »
WTF; kako še nimamo odprtega topica za VLS 20??

V glavnem! Letos praznujemo 20 let, wiuwiuwiu!In za dvajseti VLS bo seveda program off the effing roof, tako da res toplo priporočam, da si zabeležite v koledarjih, da takrat obstajate samo v Srednjem svetu. Za to je treba najprej določit datum. :) Na včerajšnjem sestanku smo se pogovarjali o julijskem VLSju, ker čedalje več članom avgustovski datum ne ustreza več. Ampak rabimo glas ljudstva.

VLS je potrjen za 7 dni, namesto 5 dni, da bo ornk slavje. :) Datum 9/15.julij ni mogoč zaradi koče, ki je takrat rezervirana za lovce. Lokacija za VLS je namreč že znana - Dobindol. Wiii!

Za ostale stvari lepo prosim glasujte. Tudi komentarji so dobrodošli, lahko komentirate, kdaj bi želeli VLS, če vam podani datumi ne ustrezajo, a nameravate pridt za cel teden ali manj, in seveda če imate kakšno idejo za program - ki se zaenkrat še ne ustvarja konkretneje, ker imamo pred tem še nekaj dogodkov, ampak toliko ... brainstorming je zastonj in vedno dobrodošel. :)


TL, DR verzija, ki se bo konstantno dopolnjevala z relevantnimi podatki:Lokacija: Dobindol na Dolenjskem
Trajanje: 7 dni
Datum: 16. - 22. 7. 2018

Tema: Razendel
[size=78%]
MWA!
Ulmiel[/size]

2
Fëanorjeva delavnica / Sijoča zvezda
« on: April 11, 2017, 09:08:33 PM »
Dragi moji,

a ni mal škoda, da prvi post zvezdice začenjam z grožnjami, ker mi SPET zamujate? :P Če ni foruma, ni člankov al kako? ;)
Pogrešam nekaj rednih zadev. MLS poročilo vem da pišete, prav tako ste se mi oglasili nekateri, da vem da je stvar in the making. Orki moji, kaj je z orčjim delom SZjke?
 Stran in kronike? jaz bi raje videla, da se osredotočite na kronike. Bi to šlo? Ima kdo od orkov sploh čas? Pa ne rečt Zupan, ki je poleg Mete edini, ki mi je poslal dva prispevka, in ne rabi še enega pisat. :P Stojan, kuharski podvigiii! :) lahko je karkoli z MLSja. Recmo uni makaroni, mljask. :)

ima kdo morda SCI FI navdih za kratko zgodbo? Je kdo kaj spesnil? Kaj lepega narisal? Dajte me presenetit, no. :) Pa pošljite vse na moj ali uraden uredniški mail, as usually.:)


Rok podaljšujem do 15. Potem pa mora it stvar naprej, ker nam kasneje oblikovalko faks poje. :)


Mwa :*
Ulmiel


PS: miljon let se spravljam pisat pravila za szjko in potem crkne forum. Naključje? I think not.


NAPOTKI ZA PISANJE PRISPEVKOV:

- piše se lahko o vsem, fantasy, sci-fi tematika, lastne zgodbe, poročila, imamo nekatere relativno stalne rubrike (npr. Skok v drugo vesolje), za katere so prispevki zmeraj dobrodošli, lahko pa ustvarite nekaj povsem svojega. Poezija, proza, stripi ipd. Vse gre. Cenzura je minorna, v vseh teh letih sem zavrnila dva prispevka in zavrnitev zmeraj obrazložim. Je pa, kot rečeno, zelo malo verjetna. :)

Kaj naj bo v samem prispevku:

- naslov prispevka (nekaterim se zdi logično, ampak ni), tisti ki imate svoj header imate 200 ekstra točk, SPLOH če ga ustvarite sami :)
- podpis avtorja (nekaterim se zdi logično, ampak zgleda tud to ni - lahko uporabljate nickname, lahko ime in priimek, če ne želite, da ste podpisani, mi morate to izrecno napisati. Še lepše je, da malce podpis raztegnete, v stilu "spomine obuja Ulmiel" ali "v črno knjigo orkov vpisuje Zurbag" ipd.).
- slike najdete sami, tudi če so na FB, jih izberete in mi jih pošljete. Bilo bi idealno, da ima vsak prispevek sliko, ampak razumem, da pri kakšnih ne gre, je pa še 100 ekstra točk, če me presenetite in tudi pri kakšnem takem najdete kaj. :) Slike s spleta so dovoljene, če se vam zdi, da pašejo notri. Za fotografije navedite vir, prosim. Če je GG FB napišite kdo je avtor fotk, če je slika z neta, dajte link.

- kar se tiče fonta, mi je vseeno, itak gre v oblikovanje potem za glasilo. isto za fotografije - lahko napišete kje v tekstu naj bi bila fotka, ne jih pa notri vstavljat, ker mora to itak potem Manca porušit, in ji s tem več dela naredite kot koristi.
- kar se tiče fajlov, prosim za wordove dokumente in jpg fotkice, pa pošljite kar v priponkah, brez zipanja in raranja, sej gmail to shendla. :)

- kar se tiče maila, sem vajena da pošiljate na mojga privat (gmailov, ime pika priimek, sej večina vas ga ma), lahko pa komot na uredniškega (urednistvo.gilgalad@gmail.com). Na poslan prispevek odgovorim v max.3 dneh, ponavadi še isti dan, tako da če ne dobite odgovora, pomeni da je šlo neki narobe, pol raj preverite kaj pa kako.

Pages: [1]