Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Zurbag

Pages: [1] 2
1
Hrvatje nas vabijo na fantasy event v Opatiji :)

Dear Gil Galad Society,

We would be glad to host you on this year's Liburnicon, a festival of fiction and science fiction held in Opatija, Croatia, on 17-19 August.

With its 13-year-old unbroken tradition, more than one hundered different treats on the programe schedule (including lectures, panels, quizzes, workshops, RPG, board games tournaments, LARP, concerts etc.) and more than 2500 registered visitors, Liburncon is one of the two biggest conventions in Croatia. Since it is held in Opatija, a beautiful tourist resort only 25 min from the Slovenian border, it is definitely a great way to spend a hot summer weekend. For more information check our webpage www.liburnicon.com.

This year's theme is Elves, so we thought you might be pleased to present our audience with the work of your society or you might even like to stage a part of the programe – the Tolkien-based LARP on your website looks very appealing and our visitors love participating in LARP. Do you happen to have some prepared LARP session that they could play with you during the festival? We are somewhat confined with the space - we can offer a classroom-sized room or an outdoor patio. Please let us know if some of your members are willing to come and participate in this year's Elven Edition Liburnicon.

In hope of hearing from you soon, we send our warmest regards.

Ana Cerovac

2
Domišljija ne pozna meja / Tolkien znamke
« on: January 25, 2018, 08:21:32 PM »
Če kdo zbira znamke, smo na društven mail dobil zelo zanimivo obvestilo pošte iz Kirgizistana :D

Quote
Dear ,

My names is Xenia and I’m writing on behalf of Kyrgyz Express Post, the official designed postal operator of Kyrgyzstan.

On December 31st, 2017 Kyrgyz Republic issued a series of five postage stamps, including one, dedicated to the 125th birth anniversary of J. R. R. Tolkien in which you might be interested.

All the technical information you can find: https://www.kep.kg/en/news/newsletter-no-33.html.

They are sold here: https://www.kep.kg/en/products/issue33.html

If you have any questions, let me know.

Best regards,

3
Fëanorjeva delavnica / MLS 2018
« on: December 12, 2017, 08:41:06 PM »
 :h14001: Topic narejen!  :h14001:

Ideje in želje na plano! :) Organizatorji smo Gazupek team, ampak kdorkoli loh pomaga in rabmo vodje delavnic itd.

Za začetek rabmo določit datum, tko da nuuuujnoooo pejte na GGjev FB profil (https://www.facebook.com/groups/146265028774915/), poscrollajte mal dol in našli boste anketo, kjer se označite katere vikende v februarju in marcu imate čas.

4
Fëanorjeva delavnica / Gil-galadov Facebook
« on: November 28, 2017, 09:06:17 PM »
PARARARAAAAAAM!!!

Kot novi informator za vsaj naslednji dve leti bi nadaljeval z Uršinim objavljanem na FBju in Instagramu. Slednjega bi uporabljal bolj za objave na terenu, beri srečanja, delavnice itd., medtem ko bi FB za redne objave. Tukaj tud največ ljudi dobimo :)

Že nekaj časa nazaj je bilo govora o Srednjesvetskih sredah ter podobnih rubrikah in zaenkrat bi pustil odprto to možnost, da ornk zaštarta, še prej pa bi opomnil, da če ima kdorkoli kakršnokoli idejo za objave, kar na dan z njimi! :)
Tedensko bi rad objavljal razne random stvari v povezavi s Tolkienom - od eventov po Evropi in svetu, do znaimivosti iz SS in knjig - in čim več idej ter predlogov, tem bolš! :h14001: Poleg teh objav pa pridejo v poštev seveda še tiste, ki so neposredno vezane z GG.

Če bi recimo na začetku nabral že samo cca. 20 objav, to pomeni, da lahko z nekaj klikanja naštimam urnik objav že daleč vnaprej. 

5
Fëanorjeva delavnica / Volitve 2017!!!
« on: October 14, 2017, 08:50:19 PM »
 :h14001: So it begins!  :h14001:

Zdej lahko začnete v tem topicu postat svoje portrete s carskimi slogani :D


__________________________________________________________________________
Volitve organov društva in občni zbor
 
Po dveh letih je zopet čas za izvolitev novih funkcionarjev STD Gil-galad. Na JMSju (A to drži? Ne vem točno kdaj bomo/boste imel volitve) bomo zato sklicali občni zbor, na katerem bodo potekale volitve izvršnega odbora in drugih organov društva (nadzornega odbora in disciplinske komisije).
Če ste član Gil-galada in želite oddati svoj glas ter s tem odločati, kdo bo naslednji dve leti vodil društvo, ste vljudno vabljeni, da kandidirate in/ali oddate svoj glas.
 
Seznam funkcij:
Predsednik
Podpredsednik
Tajnik
Blagajnik
Knjižničar
Informator
Urednik glasila
Predsednik nadzornega odbora
Predsednik disciplinske komisije


Podrobnejši opisi funkcij se nahajajo v pripetem .docx.

Če želite sami kandidirati za eno izmed funkcij, to sporočite društvenemu tajniku na naslov matic.zupan@gmail.com.

__________________________________________________________________________

6
Domišljija ne pozna meja / Kunikon
« on: August 18, 2017, 11:45:16 AM »
Kot sem omenil na sestanku bo GG sodeloval na 20. festivalu mladih kultur Kunigunda. V okviru tega enotedenskega dogodka se bo v sredo, 30. avgusta, odvil Kunikon, kar v bistvu pomeni, da bodo posvetili en dan celotnega festivala fantaziji in znanstveni fantastiki.

Link: https://www.kunigunda.si/events/kunikon-dnevno-dogajanje-nautilus/

Gil-galad bo imel svojo stojnico skupaj s Šmaugom, tam pa bomo tud larperji. Poleg stojnice imamo eno točko na programu in sicer okroglo mizo "Fantastika v Sloveniji" ob 20h. Tam bo potekal pogovor med predstavniki GGja, Šmauga, LARP SLO in verjetno še koga.

Kdo lahko pride pomagat in deflat družbo na stojnico? :) Zaenkrat imamo pokrito okroglo mizo (Lešnik), tam bomo pa tudi še Urša, Burek in jaz. Datum je čist beden, ampak tko pač je :D Na dogodku dobimo malico in plačan prevoz za tri avte.

7
Fëanorjeva delavnica / Društvena srečanja
« on: May 08, 2017, 12:56:46 AM »
Pozabili smo na aprilsko srečanje :O Še dobr, da to ni zadnji april v tem stoletju!

Dejmo naredit v maju eno srečanje. Niti nima veze ali v sredini ali koncu, samo da je :) Predlagam soboto, 27. 5.!!! A ima kdo predlog za tematiko? Lahko je bolj športno obarvan, če bo vreme in se dobimo v Tivoliju. Druge ideje?

8
Domišljija ne pozna meja / Na meji nevidnega!
« on: April 10, 2017, 09:41:46 AM »
NMN je največja konvencija fantazije in znanstvene fantastike v Sloveniji, ki se že več let zapored organizira v Ljubljani. Letos bo potekala v soboto, 30.9.

Kmalu bomo imeli novo spletko - http://namejinevidnega.si/ :)

9
The Council of Elrond / English corner
« on: April 10, 2017, 09:35:51 AM »
Welcome foreigners from afar!

10
Ujeto v kamero, glasbo, na papir ... / The Hobbit!
« on: April 10, 2017, 09:32:27 AM »
Mislim, da je ta topic in navezujoč spodnji link, obvezen na novem forumu :)

Društvena adaptacija knjige Hobit:

11
Profesor in Arda / Istari
« on: April 10, 2017, 09:21:27 AM »
Ta topic je namenjen vsemu o Istari. Želite kaj vprašati, predlagati ali izpostaviti? Na dan z novim postom!
_____________________________________________________________________________________

Sem srednje trdnega mnenja, da se je Gandalf, če ne kar vsi Istari, znal na nek način teleportirati/razdejaniti. Zdej tuki zihr ni šlo za eno preprosto magijo, ki bi jo lahko kr tko uporabljal, ampak vseen. Čist prevečkrat se kr naenkrat znajde na čudnih lokacijah + čarovnik in maia je, a bi mu blo res tolk težko to narest?

12
Profesor in Arda / Kako se orki razmnožujejo?
« on: April 10, 2017, 09:16:01 AM »
Kako se res? A kjerkoli omeni Tolkien? V glavi imam, da je enkrat rekel, da se kot preostale rase, ampak totalno nisem zihr. A res seksajo med seboj? Filmski prikaz nastajanja uruk-hai me ni nikol prepričala.

13
Profesor in Arda / Balrogi in krila?
« on: April 10, 2017, 09:13:28 AM »
Po dolgem času in globokem premisleku sem do novega zaključka: Balrogi niso imeli kril. Niso imeli kril, ker jih za letet niso rabil, ker so bli maiar in so se pač kot "senca" premikal po zraku. Balrogs FTW!

14
RISK / Kdaj bo spet RISK?
« on: April 10, 2017, 09:09:06 AM »
Ne vem. Ko bo želja :D #larp #Zurbag #larp4life #larpvsakmesec

15
Fëanorjeva delavnica / VLS 19!
« on: April 10, 2017, 09:07:05 AM »
Mogoče je gospa Predsednica res že odprla ta topic, ampak zdej ne obstaja več :P VLS! Komej čakam makete in frizbi in carsko kočo!

______________________________________________________________________

TEMA: Hobiti
LOKACIJA:  Dobindol
DATUM: 10. do 15. avgust (četrtek-torek)


Pages: [1] 2