Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Burek Legolas

Pages: [1] 2 3 ... 18
1
Klepet / Re: Filmi
« on: February 15, 2019, 05:31:04 PM »
Meni je Princ tatov genialen za pogledat. Res kot parodija, ampak odlično.

Pa mal neumestno, ampak če smo pri modernih Shakespeare priredbah: priporočam Much Ado About Nothing iz 2012. Režiral ga je Joss Whedon, cel film so posneli v enem tednu v njegovi hiši (no, pa še na vrtu). Čist moderen setting, klasičen tekst (priporočam angleške podnapise), črno-belo. Kul zasedba (Clark Gregg iz S.H.I.E.L.D., Nathan Fillion in Sean Maher iz Firefly, Alexis Denisoff iz Buffy itd.), dobra zgodba (doh, Shakespeare), vse skup za en super večer. :)

2
Klepet / Re: Gil-galad ima dvojnika
« on: February 15, 2019, 05:22:48 PM »
Jurij, kako si naletel na ta video? :D

3
Fëanorjeva delavnica / Re: MLS 2019
« on: February 10, 2019, 12:20:49 PM »
Glede ločevanja je tko - včasih smo res kar pridni, včasih pa potem enkrat tekom večera nastane zmeda in se vse skupaj pomeša. Jaz včasih malo presortiram, velikokrat pa se mi tudi ne da. Mogoče na začetku vsakega dogodka še enkrat opozorimo na to, kaj točno gre kam. Aja, pa seveda je potem treba vreče odvrečt v prave kante. Se mi zdi, da smo včasih cel vikend pridni, potem na koncu, po pospravljanju, pa najdemo eno kanto in vse skupaj leti tja.

Papir mache je super. Jst mam dovolj časopisa za kakšen Orthanc ali dva, ampak naj še kdo prinese, če slučajno pozabim. :D

4
Klepet / Re: Gil-galadov oglasnik
« on: January 27, 2019, 06:55:01 PM »
Jst bi mel Wheel of Time. :)

5
No, jst sem seveda za, predlagam pa ogled filma Excalibur. :)

6
Domišljija ne pozna meja / Re: Game of Thrones!
« on: January 10, 2019, 10:11:53 AM »
HBO Martinu skos teži, naj ne uporablja imena "The Long Night", ampak on se kr ne da in to skos forsira naprej. :D

7
Klepet / Re: Filmi
« on: January 03, 2019, 01:00:04 PM »
Zanima me, kdo bo prvi vihal nos, če se pojavi nadaljevanka LOTR, kjer bo pol vilincev, škratov in hobitov  poševnookih, temnopoltih ali kako drugače obarvanih? Kdo bo prvi vihal nos, če si bodo dovolili v službi politične korektnosti in spolne uravnoteženosti in vpliva #MeToo spreminjali spole glavnim protagonistom?   :h14009:

Glede na dosedanje odzive bi sklepal, da verjetno kar ti. :D

8
Fëanorjeva delavnica / Re: Secret santa 2018
« on: January 03, 2019, 12:58:21 PM »

Velik vas še ni objavilo slik, a še niste dobil al ste sam leni? :O (Za Zupana vemo, da je len, ker je že 31. decembra opoldne napisal, da je darilo dobil. :P


Moje ugibanje (rdeče so ziher):


Iza K. -> Jurij
Rebeka Ž.
Urban R. -> Burek
Manca Z.
Urša P.
Peter G.
Matic L. -> Ajda
Matic Z. -> Gaarg
Nerlisa O.
Mitja B. -> Urša
Jurij K. -> Gregor
Tadeja P.
Gregor P. -> Iza
Ajda M. -> Nerlisa

9
Fëanorjeva delavnica / Re: Secret santa 2018
« on: December 29, 2018, 01:48:21 PM »
O Zupan, čuvaj svoj umazani jezik. :P

Sem bil pa res jst Uršin SDM!

10
Fëanorjeva delavnica / Re: Secret santa 2018
« on: December 25, 2018, 04:24:00 PM »
Tud jst sem dobil darilo! Set treh značk, ena Magic Judje in dve Star Wars :D


Sumim, da je moj skrivni Dedek Mraz ... Beno! :O
11
Klepet / Re: Globoka razmišljanja in filozofiranja
« on: December 16, 2018, 09:59:01 PM »
Po moje je to vse kr neki. Za začetek praktično vsaka relevantna statistika kaže, da živimo boljše, kot smo kadar koli doslej. Ja, ekološko imamo težave, ampak se dela v tej smeri. Včasih bolj na nivojih držav, drugič na nivojih zveznih držav, podjetij in posameznikov. Taka nihanja so zmeraj. Ampak v praktično vsem ostalem (revščina, vojne, smrtnost otrok, nalezljive bolezni, izobrazba, življenjska doba), kar se da merit, nam gre odlično: https://www.refinethemind.com/global-progress-11-charts-world-is-getting-better/

Pa to z mobiteli tut ne drži. Procent ljudi, ki ima smartphone, je bolj pogojena s standardom kot s starostjo: http://www.pewinternet.org/fact-sheet/mobile/

Droge sicer res več uporabljajo mladi, ampak se uporaba med starejšimi povečuje. Splošni trend pa je, da uporaba drog pada: https://www.drugabuse.gov/publications/drugfacts/nationwide-trends

Skratka: če gledamo merljive statistike, nam gre super. Če pa gledamo na to, koliko ljudi gre Bokiju na živce, ker preveč gledajo v telefon, pa nam mogoče res ne gre tko dobro.

12
Klepet / Re: Filmi
« on: December 14, 2018, 11:02:26 AM »
Uf, včeraj sva šla gledat Aquamana - kr disaster. Spoilerji seveda sledijo.1) Časovna umestitev - kdaj točno naj bi se Atlantida potopila? Po eni strani je to neka grška scena, rečeno je "thousands of years ago", "when everyone else believe the world was flat" (heh), hkrati imajo čist grške tunike, kupole, kralj Atlan je v steklenico skril zemljevid, skrivni namig omenja Scipia, Romula in Marka Agripo (pa res niso dobil enega človeka, ki bi jim povedal, da se res ne izgovori "egripej"). Gre torej za razpon približno 1000 let. OK, saj je comic in take stvari lažje požrem, ampak zadeva je res kao postavljena v kontekst resničnega sveta.

1b) Evolucija - a so se Atlantijci razvili med tem, ko so se potapljali? A jih je radiacija spremenila, al je bila to posledica časa? A so se tudi ostala morska kraljestva razvila iz ljudi?

2) Bad guy ima (spet) dober point - ljudje res onesnažujemo in ropamo morja in oceane, čemur ni videt meje ali konca. Seveda vojna ne more bit rešitev, ampak vsaj neka osnovna rešitev bi lahko bla zastavljena. Magari če bi mel Aquaman na koncu filma neko turnejo, da je treba nehat onesnaževat. Al pa, če bi blo v medijih neki govora o prekomernem lovu. Ne, nič.

3) Kaj točno je Merin motiv - noče se poročit z Ohrmom, ampak to je podano bolj kot nek afterthought, klasična pobegla nevesta. Kaj, zaljubi se v Arthurja, ker je tko lep pa mišičast? "You can't judge a place before you've seen it", ampak ko si pol ure na Siciliji, ga pa lahko?

4) Vizualno je film hud - predvsem vojske Atlantide in drugih kraljestev so res fajn. Imeli so priložnost, ustvarit nek nov svet, in so ga. To je kul.

5) Gre za zanimivo mešanico filmov - Superman (logično), Matrica(Jason Bourne (recimo), Indiana Jones (čudno) in Legenda o Jezdecu kitov (še bolj čudno).

6) Sidekick - ves čas sem čakal, da se Arthurju pridruži en morski pes s čepico in govorno napako, da bi bil mal comic relief. Ampak ga kr nekak ni blo, tko da je moral bit Aquaman svoj lasten comic relief. Zanimiva izbira.

7) Igralci in kostumi - Momoa je kul, res grejo na ta eye candy faktor, ampak glede na to, kok dolg so se to šli z ženskimi liki, naj se grejo zdej še mal z moškimi. Amber Heard in njen dekolte je posebna dogodivščina. Nicole Kidman kot starejša Atlanna nekak sploh ne deluje, pa ne vem točno, zakaj. Kul fora, da je Dafoe enkrat good guy. Wilson s tisto srebrno masko deluje mal komično, Lundgren s svojimi rdečimi lasmi tudi. O Abdul-Mateenu, ki igra velikoglavega Manto, pa sploh ne bi.

8) Shoti - očitno so v superhero žanru odkrili dobesedno tri shote, ki so jim kul: (a) medium shot, malo od zgoraj, lik gleda v tla. kamera se počasi pomika dol, lik pogleda v kamero in ne reče nič, proba bit badass; (b) medium shot (pri ženskih likih je lahko malo od dlje, da se vidi rit), lik je obrnjen s hrbtom proti kameri. lik se z glavo obrne proti kameri, da se vidi polovica obraza in reče neki badass/mal humornega; (c) medium long shot, glavni liki stojijo v krogu (ženske s hrbtom obrnjene proti kameri), kamera se vrti okrog njih, vsi gledajo v daljavo resno/zaskrbljeno/če so Scarlett Johanson z našobjenimi ustnicami.
OK, to je res že nekaj časa, ampak v tem filmu so po moje vsakega od teh shotov uporabili vsaj trikrat.

Skratka, film je bil veliko razočaranje. Pejte pogledat, če dobite zastonj karte al pa se nimate kam dat, sicer pa res ne. :D

13
Klepet / Re: Serije
« on: December 14, 2018, 10:34:12 AM »
Tole bo po moje tak disaster, ampak bom pogledal kkšno epizodo. :D

14
Klepet / Re: Spam
« on: December 11, 2018, 01:15:08 PM »
https://www.miniclip.com/games/black-knight/en/

V bistvu ni tko oblečen, kot si opisal :D

15
Klepet / Re: Spam
« on: December 11, 2018, 10:41:38 AM »
A ni bla to ena igrca na Miniclipu?

Pages: [1] 2 3 ... 18