Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ulmiel

Pages: [1] 2 3 ... 9
1
Profesor in Arda / Re: The Fall of Gondolin - samostojna knjiga
« on: April 10, 2018, 12:17:22 PM »
Oooo, tega se pa veselim!

2
Fëanorjeva delavnica / Re: MLS 2018
« on: March 26, 2018, 10:44:56 AM »
Odlično! :)  :h14001:

3
Fëanorjeva delavnica / Re: MLS 2018
« on: March 23, 2018, 09:47:07 AM »
Se kdo javi za pisanje poročila o MLSju? :)

4
Fëanorjeva delavnica / Re: MLS 2018
« on: February 25, 2018, 07:19:45 PM »

5
Fëanorjeva delavnica / Re: Dan branja Tolkienovih del 2018
« on: February 19, 2018, 11:06:31 AM »
Jaaa :D Neki z gobicami. :D Pa vsaj en mora odlomek prebrat s polnimi usti. :D ali vsaj z velik premori za žvečenje :D

6
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: February 19, 2018, 09:50:02 AM »
Pero, kul, hvala! Drgač sem tud tega ful vesela, da folk razloži zakaj je tako, ker pol vem, a kdo rabi sam mal spodobude, al se res ne čuti da bi karkol delal (ker je seveda tudi to čist legit!). Sva na vezi za zagon neke vrste delavnice, kako bi se tega lotil. :)


In ja, tudi za kronike se strinjam, če pač navdih usahne, razumem, da gre stvar na pavzo. Sam zgoraj mi je tako izpadlo, kot da ste pograbil izgovor škratjih kronik za to, da prenehate z orčjimi, tega pa ne bi želela.

7
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: February 19, 2018, 09:29:37 AM »
Čisto resno, škratje kronike niso bile mišljene kot menjava za orčje kronike. Bilo bi super, če bi se še zmeraj pisalo oboje. Saj razumem, da za kakšno številko zmanjka časa, res, ampak ne mi zdej dat kronik na led, zato ker so škratje pridni, že tako smo orčjo stran opustili.

Če je motivacije za orčje kronike zmanjkalo, se lahko zmeraj kaj drugega zaštarta. Burek, ti si čist v sci-fiju, če dobiš kakšen navdih, jst sm ful fan tvoj zgodb, jih z veseljem objavim. Gaarg, če ti ni do pisanja (čeprav si napisal PRVI del lepega orka, btw, fajn bi bilo dokončat ;)), lahko zmeraj kaj narišeš. Pa ni treba narest megalomanske naslovnice. Vmesnih ilustracij tako kronično primanjkuje, da jih pravzaprav ni več spljoh in vse kompenziramo s fotografijami. Ki so sicer odlične, ampak verjetno mi ni treba posebej izpostavljati, da je SZjka črnobela in da imamo v večini težave s pretemnim tiskom fotografij, ki so že tako ali tako črnobele in ki ste jih že tako ali tako videli na facebooku. Ne vem, kolk ti je do tega, in nasploh tistim, ki radi rišete, ampak navdih lahko zmeraj črpate iz samih SZjk. Uvodnik nima nobene ilustracije ali okvirja, kazalo tudi ne, Stojanovi kuharski podvigi prav tako ne (pa bi lahko bilo miljon risb na kuharijo), vedno so neka poročila prisotna, zakaj ne bi narisal enga orkca, ki sedi na kamnu in bere en ornk zvitek, ki se mu valja po trati in je čist not? Al pa hobita, ki sedi v naslanjaču, kadi pipo in prepisuje recept v svojo kuharico?
Ne vem, tko, na mimogrede risbice, na random prizori. V stilu wroclavskih škratkov, ki so skriti po celem mestu, pa vsi kaj počnejo na random: https://en.wikipedia.org/wiki/Wroc%C5%82aw%27s_dwarfs

Saj ne pravim, da je mus, an, pa tud ne pravim, da je nujno, da se riše. Lahko se piše, lahko je neki čist norega in posebnega, mene je takrat Kai vrgla na rit s tisto genialno blackout poetry, se pravi se res da zmeraj kaj tako ustvarit, da vam ustreza tud način ustvarjanja. Maketarji, zakaj ne bi naredili "making of" prispevka. Ko delaš maketo, sam sproti na kratko opišeš, kaj počneš in je to prispevek. Pisanje ni treba da zgleda tko, da se rabiš usest za 5 ur in pisat, kot da si plačan za to in dat cel lajf na hold za cel popoldan. Zarad mene napište haiku medtem ko čakate na bus.

 Bilo bi res fino, da se kaj novega vplete v szjko. Slabih predlogov ni. Preden greste v ustvarjanje, lahko zmeraj napišete mail ali sms, kaj se vam plete po glavi, če hočete dobit nek štempl, da je to ok. Malo je stvari, ki ne bi bile ok, in te zmeraj predebatiram z avtorjem.  In brez vsaj mal bolj angažiranih članov bo mal težje držat SZjko v nekem zagonu, sploh zato, ker se bodo tudi najbolj aktivni pisci sčasoma izčrpali in se jim pač ne bo dalo več. Seveda tudi ni treba da če enkrat objaviš nekaj v SZjki, da potem VSAKO SZjko nekaj objaviš. Ni pogodba, podpisana s krvjo. Hočem samo rečt, da mislim, da lahko vsak nekaj na dve leti priprav, da glasilo ne rabi 30 rednih prispevkarjev, in da je prispevek lahko izdelan na način, ki vam ustreza za ustvarjanje.

8
Fëanorjeva delavnica / Re: Dan branja Tolkienovih del 2018
« on: February 19, 2018, 08:54:33 AM »
Prov tko, hobiti forever. Kako se bomo ufurali v vilinski VLS? xD (če seveda bo vilinski VLS, v resnici nimam pojma)


A bi šli v organizacijo z mladinsko knjigo al meli čist na privat? V nedeljo bi mogoče folk dejansko prišel v knjigarno ... ali knjižnico. Jst osebno bi sicer raje vidla da se dobimo nekje popoldan v kavarni in beremo tko k tam, k je omet odpadal (sori, samo po tem lahko opišem to kavarno, ki je bila sicer super).

9
Se ponavljam, ampak vseen.


10
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: February 12, 2018, 07:24:17 PM »
Jutri bi rada poslala vse v lekturo. Če se da do jutri do dvanajstih. Kr smo zdajle en teden v zamudi.

11
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: February 12, 2018, 10:10:34 AM »
Škratje in orki! Kaj je z vašimim prispevki? Orki, od vas ne bev ne mev. Če ne mislite ničesar oddati, mi vsaj povejte, da vas ne čakam! Sam pol, sam tolk FYI, vas društveni škratje officially zmagajo.  :h14034:

JMS poročilo pišem jaz.

12
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: February 05, 2018, 06:07:47 PM »
Aaah, but of course!


Đizs krajst, se kdo javi? :D

13
Fëanorjeva delavnica / Re: Sijoča zvezda
« on: February 05, 2018, 04:56:51 PM »
Ni problema,itak  je veliko zamudnikov. ORKI!! Kje so kronike??


Občutek imam da sem neki zgrešila. Smo po VIECC meli kakšen dogodek poleg tretjega januarja za katerega načeloma ne delamo poročil?

14
Gondorska knjižnica / Re: TODO
« on: January 16, 2018, 11:08:40 AM »
Ne vem kako se mu v resnici reče. :D Na desni strani je login gumbek, ko pridem na forum, ga lahko takoj kliknem in imam notri shranjeno uporabniško ime, in me koj vpiše. Ne rabim klikat log in ipd. Nisem pa stalno logirana ker sem na več compih ponavad, pomoje zato ne shrani stalno.

15
Gondorska knjižnica / Re: TODO
« on: January 16, 2018, 09:23:53 AM »
Ne, men čist normalno vse dela, me pa ni hotel prijaviti na hitrem gumbku, da se mi je session končala med pisanjem posta in da moram ponovno poskusiti, že od včeraj. Zdaj sem se spomnila, da lahko poskusim tudi z zavihkom, tam pa dela normalno.


HIhi, kjut debeli smajliji  :adore:

Pages: [1] 2 3 ... 9